Гримът и топлото време - някои трикове

Гримът през лятото - трикове

Скъпи дами, наближава любимият ни сезон - идва времето на лазурното море, дългите плажни ивици, прохладните коктейли и дългите часове на забавление, смях и танци. Сигурни сме, че искате да изглеждате впечатляващо през лятото - в това начинание безспорно ще ви помогне прекрасният грим.


Какво се случва с кожата ни през лятото и как да я подготвим за красив макиаж?


Топлите месеци вървят ръка за ръка с горещото слънце и сухия въздух. През това време от годината кожата на лицето ни губи значителна част от естествената си хидратация. В комбинация с прекомерното изсушаване, силните слънчеви лъчи също оказват своето - излагането на UV лъчението им е медицински доказано, че спомага за появата на фини бръчки и унищожава важни микроелементи от кожния състав.

Ето защо пътят, който неминуемо би ни отвел до безупречния летен грим, който ще ни направи неотразими, е щателната грижа и правилната подготовка на кожата.

Добре известен факт е, че съществуват няколко типа кожи на лицето:

  • нормален тип;

  • сух тип;

  • мазен тип;

  • смесен тип.

различни типове кожа

За всеки вид кожа следва да се грижим по различен начин. Дамите, които са облагодетелствани с нормален тип кожа, най-лесно достигат до здравословния и така желан външен вид на лицето си. Нормалната кожа има висок праг на поносимост откъм козметични продукти и често лятната грижа за нея се ограничава до лек хидратиращ крем. Хората със суха кожа често страдат от напукване и лющене и тези проблеми определено се задълбочават през лятото - те следва да наблягат на хидратиращите и подхранващи продукти, разработени специално за нуждите на лицето им. Дамите с мазна кожа през горещите месеци още по-ожесточено се борят с прекомерното производство на себум - ето защо за тях са най-подходящи матиращите продукти и тониците. Смесената кожа се характеризира с мазна Т-зона и нормален тип кожа по останалата част от лицето - при нея най-добрата грижа се постига чрез комбинация от продукти.


Грим през летния сезон - някои трикове, които ще ви осигурят безупречна визия


След като засегнахме така важната стъпка, касаеща грижата и тонизирането на кожата през лятото, идва време на декоративната козметика в дамския арсенал за красота.

grim

За да противодействате на прекомерното омазняване и да направите кожата на лицето си гладка и без несъвършенства, бюти гурутата съветват да не пропускате основата за грим. Леките им текстури умело запълват дори и най-фините пори и карат кожата на лицето ви да изглежда гладка и мека като кадифе. Тези продукти притежават и още една силна страна - спомагат за по-дългото задържане на грима, а знаем, че при топло време той се "свлича" и ви оставя с безкрайно незадоволителен резултат.

От гледна точка на фон дьо тените, там следва да спазвате някои прости принципи през лятото. Продуктът, на който ще се спрете, е добре да е с максимално лека текстура, за да не запушва порите допълнително. Невъзможността на кожата да диша през горещото време я затормозява и спомага за задържането на бактерии, които допълнително я увреждат. Бъдете предпазливи и по отношение на цвета на фон дьо тена - през лятото кожата ни потъмнява. Подберете такъв нюанс, който ще отговаря на пигмента на лицето ви през летните месеци.


Повече цвят за повече разкош в летния грим


цветен грим

Един грим не би могъл да бъде впечатляващ и оразличителен без употребата на красиви и запомнящи се цветове. Съветваме ви през лятото да се спрете на сенки в ярки нюанси - цветната визия е определено нещо, което идеално ще пасва на летните ви тоалети. През деня наблягайте на телесните, розовите и прасковените оттенъци, а вечер може да вкарате нотка драматизъм, залагайки на опушен грим в тъмнозелено или тъмносиньо за една впечатляваща морска визия.

Не забравяйте и за устните - те също имат нужда от ежедневна хидратация, тъй като кожата по тях е тънка и извънредно чувствителна. Използвайте подхранващ балсам, а червилата и гланцовете ще са вашия верен спътник винаги, когато искате да приковете погледите. За лятото са подходящи леките, светли тонове.

Гримът през лятото определено би могъл да бъде красив и запомнящ се, ако следвате тези няколко трика, които подбрахме за вас. Най-важното, което следва да знаете, е че красивият макиаж се постига чрез:

  • грижа, подхранване и хидратация на кожата,

  • подбор на декоративна козметика с олекотена формула,

  • използване на цвят за истински добро и приповдигнато настроение.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

За един ароматен старт на 2022 – парфюмите, които ще ни донесат...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Грижа за кожата след лятната почивка

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Продукти за лице – възстановяваща грижа за зимата

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив