Франсоа Коти – парфюмеристът на богатите и на бедните

"Представете на една жена най-добрия парфюм, който сте способни да създадете. Дайте й го в елегантна идеална бутилка, но на разумна цена, и по този начин ще станете свидетели на раждането на бизнес, какъвто светът досега не е виждал."  

С тези свои думи парфюмеристът Франсоа Коти записва името си със златни букви в историята. То е един от най-известните и успели в света създатели на козметика и парфюми, както и един от пионерите в света на маркетинга през 20 в. Тези негови думи се превръщат в завет днес, когато компанията, която основава, празнува своята 100-годишнина.

История

Още като младеж Франсоа Коти си представял, че живее в свят, в който красотата се измерва в неговите продукти. Започва професионалната си кариера прз 1904 г. в La Rose Jacqueminot, където лансира парфюми, които са достатъчно изискани, за да бъдат желани от висшата класа и на достатъчно разумни цени, за да могат да си ги позволят и обикнвените жени. Върхът на неговото творчество достига през 1917 г., когато цялата парфюмерийна индустрия се наелектризира от неговото най-върховно постижение - Chypre е аромат, който бива обявен за шедьовър и дава името си на цяла серия парфюми. Козметичните продукити, които разработва, също не остават по назад - те буквално биват разграбвани от рафтовете, като само в САЩ през 1914 г. на ден се продавали по 30 хиляди бройки от неговата пудра.  

Coty и до днес си e най-голямата парфюмерийна компания в света и лидер в козметичената индустрия. Статистики сочат, че на година нетната печалба на фирмата възлиза на 3 милиарда долара. Днес тя присъства на над 90 пазара на територията на четири континента - Европа, Азия, Северна Америка и Южна Америка. Днес тя включва огромно разнообразие и голямо продуктово фолио с над 40 световноизвестни лайфстайл и дизайнерски марки. Сред най-известните и продавани са Davidoff, Guess, Adidas, Calvin Klein, Jeniffer Lopez, Miss Sixty, Celine Dion, Jette Joop, Miss Sporty, David & Victoriq Beckham, Mary-Kate and Ashley, Isabella Rossellini, Aspen, Lancaster, Joop! и др.   

През целия период на своето съществуване парфюмите на марката печелят много почитатели не единствено заради дългата си традиция, но и поради изключителното им качество. С право те остават сред най-предпочитаните класики, на които се доверяват мъже и жени от всякакви народности и от различни общствени прослойки по целия свят. Така че можем с право да кажем, че ако има нещо, което свързва средната и висшата класа, красивите и обикновените, черните и белите, младите и старите - то това е ароматната въздишка на произведенията на Coty.  

Сред най-популятните парфюми на марката са Coty Aspen, Coty Exclamation, Coty Pret á Porter, Coty L'Aimant, Coty Chanson d'Eau, Coty Stetson Original и др.  

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Грижа за кожата през летните месеци с продукти на Shiseido

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Домашни маски за красива коса през лятото

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Идеи за подаръци – за него , за нея, за майка, за приятелка

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив