Дезодорант и рол он – максимална защита против изпотяване

Дезодорант и рол он – максимална защита против изпотяване

Посвещаваме днешния си текст на защитата против изпотяване. Безспорно считаме, че това е важен въпрос по пътя към постигането на перфектната визия, който си заслужава да му се обърне внимание. Дезодорантите, рол он продуктите и антиперспирантите са широко използвани от огромен брой хора и определено има защо – с тяхна помощ се чувстваме свежи, добре поддържани и ухаещи приятно за дълги часове от ежедневието ни.

Когато говорим за красота и грижа за външния вид, сме свикнали да поставяме на фокус парфюмите, грима и бялата козметика, забравяйки за важността от употреба на подходящ и ефективен продукт против изпотяване. Решихме днес да поправим тази грешка и да се опитаме да ви предоставим максимално изчерпателна информация. Ще разгледаме същността на продуктите против изпотяване, кой от тях е най-подходящ за използване при определени ситуации и как най-добре да подбираме артикулите, които да включим в козметичната си колекция.

Що е то дезодорант, рол он или антиперспирант?

Иска ни се да започнем днешното изложение с едно важно уточнение – не бива да се поставя знак за равенство между дезодорант и антиперспирант. Разбира се, и двата вида продукти служат за борба против изпотяване, оставяйки кожата ни суха и свежа. Разликата се крие в предназначението им и в принципа им на действие.

Но, първо, нека се запитаме – какво представлява изпотяването и на какво се дължи неприятната миризма?

Изпотяването е съвсем естествен и полезен процес, свързан с биологията на нашето тяло и обмяната на веществата. Снабдени сме с голям брой потни жлези, чиято роля е да регулират телесната температура, понижавайки я, когато това е необходимо. В този ред на мисли бихме могли да кажем, че повечето хора имат проблем повече с неприятната миризма, свързана с изпотяването. Тя се дължи не на отделяните секрети, а на бактериите, които в хода на деня се натрупват по кожата ни. Ето защо неприятната миризма мигом изчезва след вземане на душ – ние просто отсраняваме количеството бактерии.

Как действат продуктите против изпотяване?

  • Ролята на антиперспиранта е да намали отделяното количество пот, като, по този начин, можем да регулираме неприятните петна по дрехите и миризмата; можем да кажем, че този тип продукти се отнасят към сферата на медицинската козметика и се препоръчват в случаи, когато, поради хормонален дисбаланс или прекомерно отделяне на потни секрети, се нуждаем от редуциране на работата на жлезите;
  • Дезодорантите и рол он продуктите третират неприятната миризма като повишават киселинността на кожата ни, като, по този начин, я правят по-неблагоприятна среда за развиването на бактерии; те са снабдени с парфюми, които допълнително подпомагат усещането за свежест и приятен аромат;

Как да изберем най-подходящите продукти против изпотяване?

Как да изберем най-подходящите продукти против изпотяване?

Винаги следва да се отнасяме към грижата за здравето на кожата ни наистина сериозно. Ако например проблемът ни касае прекомерно отделяне на потен секрет, то, преди изобщо да закупим какъвто и да е продукт, е препоръчително да се консултираме с медицинско лице. Дерматолозите и ендокринолозите успешно могат да диагностицират причината за проблема и да я третират по възможно най-ефективния и безопасен начин.

Ако просто искате да си набавите усещане за свежест, чистота и приятен аромат, то заложете на дезодорант под формата на спрей, рол он или стик. Разбира се, винаги препоръчваме първо да тествате продукта на малък участък върху кожата си, за да се уверите, че той ви понася и няма следи от нежелани странични ефекти. Уханието на продукта можете да изберете спрямо собствените си предпочитания. На пазара се предлагат достатъчно високоефективни артикули, които безпроблемно ви защитават от дискомфорт в продължение на часове, а някои – дори и за цял ден.

Искрено се надяваме изложената информация да ви е била полезна и да ви предоставя един нов поглед върху защитата против изпотяване, която е така важна за това да се чувстваме комфортно, красиви и свежи в ежедневието си.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

6 грешки, които водят до поява на акне

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Грижа за околоочния контур – защо я пренебрегваме и какво я прави...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Топ парфюми на Carolina Herrera

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив