Clarins - оптимално почистване за комбинирана и мазна кожа

Clarins

Здравето на кожата на лицето и добрият й вид са с основополагащо значение за постигане на красота. Всеки желае да изглежда впечатляващо - поради тази причина инвестираме и разчитаме на декоративната козметика и изтънчените парфюми. Но нека се върнем стъпка назад и поговорим за грижата за лицето, която следва да предприемем преди употребата на другите видове козметика.

Не веднъж сме споменавали колко важно е да сме запознати с типа си кожа и нейните специфични нужди. Само така бихме могли да предоставим необходимата грижа, за да отговорим подобаващо на проблемите и да преустановим тяхното задълбочаване и възникване. Днешната статия е ориентирана към онези от вас, които притежават комбинирана и мазна кожа на лицето - ще поговорим за типа грижа, която следва да приложите, както и ще предоставим подходящи продукти, специално разработени за вашата кожа.


От Clarins предлагат цялостна почистваща грижа за комбинирана и мазна кожа


Марката Clarins е специализирана в производството на козметика с особено внимание към чистотата и качеството на използваните съставки. В съдържанието на продуктите им откриваме множество растителни екстракти, които действат прочистващо, тонизиращо, възстановяващо, хидратиращо и подхранващо - все етапи, които имат изключително важно значение за здравето и добрия вид на кожата на лицето.

Почистващите и измивни продукти са първата задължителна стъпка от грижата за лицето. Отмиването на натрупаните нечистотии и замърсявания в порите е от ключово значение за възспирането на възпалителни и утежняващи процеси в кожата. А при комбинираните и мазните кожи порите на лицето са подчертано по-широки - замърсявания се натрупват много по-лесно, отколкото при останалите типове кожа. Прекомерното отделяне на себум също допринася за възникването на акне и комедони. Ключът към регулацията на себум е достатъчната хидратация.

Продуктите, пригодени за комбинирани и мазни кожи, способстват за:

  • отмиване на замърсяванията;
  • хидратиране и тонизиране на кожата;
  • регулацията на кожния себум;
  • противодействие на възникването на кожни несъвършенства;

Ето кои продукти избрахме за вас - доказано ще изпитате множеството им положителни ефекти върху лицето си скоро след започването на използването им.


Не пропускайте два пъти седмично да ексфолирате кожата си


Ексфолиантите за лице са продукти, които не бива да изключвате от грижата за кожата си. Макар и да не е препоръчително да се употребяват ежедневно, експертите и дерматолозите съветват да прибягваме до ексфолиант два пъти седмично. Зърнената структура на тези продукти спомага да се почисти кожата в дълбочина, отстранявайки мъртвите клетки. По този начин се стимулира кожната регенерация и производството на нови и здрави клетки.

Gentle Foaming Cleanser with Tamarind е ексфолиант, който почиства в дълбочина и успокоява раздразнената кожа, както и тази, страдаща от кожни несъвършенства. Оставя я нежна, мека и деликатна, премахвайки всички натрупани замърсявания. Лекият и приятен аромат ще ви тонизира и освежи, а оптималната хидратация, осигурена от продукта, ще регулира производството на себум и завинаги ще реши акнеичните проблеми.

Другият ексфолиращ продукт от Clarins, на който желаем да обърнем внимание, е с екстракт и аромат от портокал. Осигурява почивстване в дълбочина, оставяйки кожата мека като кадифе, и, същевременно с това, изключително енергизирана и освежена от цитрусовия аромат. Хидратиращото действие и тук спомага за предотвратяването на акне и черни точки - едни от най-често срещаните кожни несъвършенства, които могат да съсипят вида и на най-добре направения грим.

Clarins Cleansing Milk Gentian Moringa Почистващо мляко за комбинирана към мазна кожа


Тоалетно мляко за любителите на нежната грижа


Тоалетните млека са почистващи продукти, специално пригодени за нуждите на чувствителната кожа и тази, склонна към разранявания. Леката им формула деликатно почивства, без да раздразва допълнително. Знаем, че комбинираната и мазна кожа е предразположена към появата на кожни проблеми, които, от своя страна, дразнят лицето - ето защо тоалетното мляко е изключително подходящ почистващ продукт. От Clarins своевременно предлагат решение - Gentian Moringa е продукт, обогатен със съставки като:

  • тинтява;
  • семе от моринга;
  • глог;
  • градински чай;

Растителните екстракти действат успокояващо, хидратиращо и възстановяващо - доверете се на продукта, за да се радвате на добре почистена кожа и сутрин, и вечер.


Деликатна измивна пяна - оптимално почистващо решение от Clarins


Ефективната формула на продукта, заложена в пенливата консистенция, предоставя чистота, хидратация и усещане за свежест. Семената от памук, които са основната съставка в съдържанието на този козметичен продукт, спомагат за изглаждането на кожата и я оставят мека и деликатна. Нанасяйте върху влажно лице с кръгови и масажни движения за оптимален резултат.

Малко неща носят по-голям дискомфорт от проблемна кожа, подложена на прекомерно омазняване и непрестанни несъвършенства. За щастие, решението е вече налице - почистващите продукти на Clarins са вашият верен съюзник по пътя към красивата, гладка и перфектна кожа на лицето.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Раздразнена кожа на ръцете Ето как да я предпазим!

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Kак да се грижим за кожата на лицето си през есента

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Полезни съвети за носенето на маски за лице

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив