Ветиверът е една от най-популярните нотки в състава на мъжките парфюми. Познато още като Chrysopogon zizanioides, това е силно ароматно растение с вид на трева и пурпурно-кафяви цветове. То се отглежда по земите на Хаити, Индонезия, Бразилия Китай, Япония и Индия, където е известно и под имената кус-кус трева, индийски троскот и "масло на спокойствието". Любопитен факт за ветивера е, че в зависимост от района, в който се отглежда, то има различно ухание. Този факт е от изключително...
Блог
- Парфюмен шлейф – ароматната следа, която остава след нас
Парфюмният шлейф е това, по което ще познаете, че някой току-що е излязъл от стаята, а парфюмът му все още витае наоколо. Това е онзи специфичен аромат, който остава във въздуха известно време, след като притежателят му си е тръгнал. Тази ароматна следа се описва с италианския термин sillage (произнася се "сияж"). С него французите определят следата, която самолетите оставят след себе си в небето или която корабите правят във водата. По същия начин и парфюмите оставят следи, които обаче...
- Gucci Oud – перфектното унисекс ухание
„Парфюмите притежават такава сила на убедителност, пред която бледнеят слово, поглед, чувство и воля” Патрик Зюскинд, „Парфюмът” Унисекс парфюмите са предпочитани от много хора, защото не са със силно изразени и натрапчиви аромати, но се вписват идеално и в стила на мъжете, и на дамите. Днес ще ви запознаем с един от най-очарователните унисекс парфюми - Gucci Oud EDP. Италианският моден бранд Gucci е основан през 1921 година от Гучо Гучи, а първият парфюм на марката излиза на...
- Амбра – съкровището от морското дъно
Няма човек, който да е усетил парфюм с нотка на амбра и да не го е запомнил завинаги. Това чудодейно ухание е чисто, нежно, фино, понякога дори едва доловимо, а при допир с кожата става по-земно, по-наситено и дори напомня на мускус и пачули. На фона на цялата тази елегантност, деликатност и крехкост историята на амбрата сигурно ще учуди мнозина. Амбрата всъщност представлява сиво вещество подобно на восък, което се получава при храносмилането на един определен вид китообразни -...