Зелени аромати ще ви освежат в горещите дни

Зелени аромати ще ви освежат в горещите дни

Парфюмите със зелени нотки са сред най-предпочитаните през пролетта и лятото. Те са свежи, прохладни и жизнени. Първите зелени парфюми се появяват след Втората световна война, тъй като символизират новото начало, обновлението и възраждането на живота.

Кои са най-често срещаните зелени нотки в парфюмите

Свежите ухания напомнят аромата на прясно окосено сено, свежестта на росна градина или прохладата на гората след дъжд. Широко използвани в зелените ухания са нотките зелен чай, галбанум, както и различни листа и мъхове.

Произходът на галбанума ни отвежда в Близкия Изток

В естествения си вид растението най-често се среща в Иран и Афганистан. Подобно е на копър и произвежда ароматна смола, чийто аромат е доста остър и характерен. Използван в малки количества, галбанумът придава на парфюмите пролетно ухание на влажна земя, утринна роса, бръшлян и зеленина.

Ароматните билки също придават зелен характер на парфюмите

Свежи и ободряващи, те енергизират пролетно-летните ухания. Често използвани за зелени парфюми са розмарин, лавандула, мащерка, мента, майорана, градински чай, босилек и др. В ароматните композиции те добре се съчетават с цитрусови нотки, както и с дървесни акценти като мъх, пачули и смоли.

Една от най-интересните нотки в зелените парфюми е на пъпки от касис

Те се събират обикновено в началото на годината, а етеричното масло от тях се събира чрез екстракция с летливи разтворители. Пъпките от касис придават на уханията едновременно зелен и плодов акцент. Етеричното масло, извличано от тях, е доста скъпо и затова се използва предимно в луксозни парфюми.

Листата от виолетка често се влагат в зелените уханни композиции

Виолетка е едно от най-използваните цветя при разработването на флорални аромати. От друга страна листата на виолетка намират приложение при проектирането на зелени парфюми. Уханието им е многопластово и може да се открие различен акцент в него в зависимост от нотките, с които е съчетано.

Зелените парфюми за мъже са динамични и жизнени

Любителите на зелени парфюми обичат да прекарват повече време сред природата, а хобитата им винаги са свързани с адреналин. Те са смели, действени и провокативни. Наясно са с предимствата си и обичат да ги демонстрират.

Hermes H24 парфюм за мъже

Hermes H24 парфюм за мъже

H24 е едно от най-новите ухания на Hermès, лансирано през 2021 година. Провокативната ароматна композиция е разработена от Christine Nagel. Свежестта на парфюма се дължи на нотката градински чай, заела централно място в уханния коктейл. В нея се съдържат едновременно свежи лавандулови и плътни мускусни нюанси. Акцентът градински чай е подходящо допълнен с деликатното ухание на нарцис, метални нотки и палисандър, който придава сладък и дървесен привкус на финала. Парфюмът Hermes H24 е любим на смелите мъже, които не се притесняват да демонстрират силата на своя характер.

Dolce & Gabbana Light Blue Italian Love парфюм за мъже

Dolce & Gabbana Light Blue Italian Love

През 2022 година Dolce & Gabbana лансира зеленото ухание за мъже Light Blue Italian Love. Уханният коктейл, проектиран от Shyamala Maisondieu, се отличава със забележителна свежест. Началото е подчертано цитрусово, благодарение на откриващите нотки грейпфрут и сицилиански бергамот. В сърцевината са съчетани зелени нотки и кашмеран. Дървесната база е формирана от ветивер, мускус, пачули и гуаяково дърво.

Guerlain Aqua Allegoria Bergamote Calabria Унисекс парфюм

Guerlain Aqua Allegoria Bergamote Calabria

Тоалетната вода Guerlain Aqua Allegoria Bergamote Calabria e част от колекцията на известния парфюмериен бранд, озаглавена "Aqua Allegoria" и посветена на великолепието на природата. Ароматният шедьовър, разработен от Thierry Wasser и Delphine Jelk, е представен през 2017 година. Бергамот от Калабрия и масло от петитгрейн съставят първото впечатление за уханието, последвани от кардамон и джинджифил в сърцевината. Базовият акорд е съставен от дървесни нотки и бял мускус. Уханието е подходящо, както за мъже, така и за жени.

Дамските ухания със зелени нотки са ефирни и деликатни

Зелените ухания за жени завладяват с жизнерадостния си характер. Те са нежни като фина капчица роса, но и интензивни като възраждащата се природа. Дамите, които носят с удоволствие зелени ухания, са самоуверени и енергични. Те не щадят време и енергия в преследване на целите, които са си поставили.

Kenzo D`ete дамски парфюм

Kenzo D`ete дамски парфюм

Свежият парфюм за жени Kenzo Parfum D`ete впечатлява с лъчезарната светлина, която носи. Ефирно начало на композицията поставя деликатното, но и подчертано женствено ухание на момина сълза, съчетано със зелени акценти. Жасмин, божур и зюмбюл допълват флоралния букет на аромата в неговата сърцевина. Бял мускус и сандалово дърво гарантират топлия и чувствен финал на уханието. Нежен и елегантен е и парфюмният флакон, приютил ароматната магия на Kenzo Parfum D`ete. Той напомня за свежа и фина дъждовна капка, която се стича по зелено листенце и го дарява с живителна влага.

Trussardi Donna Pink Marina дамски парфюм

Trussardi Donna Pink Marina

Жизнерадостното ухание за жени Donna Pink Marina е лансирано от италианския бранд Trussardi през 2020 година. Парфюмът е насочен към всички дами, които ценят личния си стил и не биха изневерили на себе си за нищо на света. Ароматната композиция се открива с вкусни гурме нотки, съчетани с плодовата свежест на сочен пъпеш и цитрусовата жизненост на лимон и розов грейпфрут. В сърцевината на уханието разцъфва пясъчна лилия, обгърната от морска сол и нероли. Сандалово дърво, пачули и кедър на финала, осигуряват дълготрайност и завършеност на аромата.

Masque Milano Romanza Унисекс парфюм

Masque Milano Romanza

Romanza от Masque Milano е аромат за мъже и жени, лансиран през 2015 г. Уханието, разработено от Cristiano Canali, преплита флорални и зелени нотки. Нарцис, ананас и зюмбюл създават отлично първо впечатление за аромата, след което отстъпват пред омайната сила на жасмина самбак, гарниран с листа от виолетка. Смирна, хаитянски ветивер, кехлибар и тексаски кедър правят ароматната композиция цялостна и запомняща се. Masque Milano Romanza е ухание, което поставя на пиедестал изпепеляващото привличане, завладяващо двама души, малко преди да попаднат в плен на любовта. Ароматът е любим на всички, които се вдъхновяват от трепетното очакване и тръпката на преследването.

Зелените нотки придават свежест и жизненост на уханията. Те озаряват по специфичен начин плодовите, флоралните и шипровите аромати. Зелените парфюми са любими на енергични мъже и жени, които държат усещането за чистота и ефирност да ги съпътства през всички сезони.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ромът е интересен акцент в парфюмите за студените месеци

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Хибискус - афродизиакът, на който никой не може да устои

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Жасмин - олицетворение на изкушение и страст

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив