Зелен чай - любимата свежа нотка на парфюмеристите

Ароматът на зелен чай е освежаващ, изтънчен, осезаем и разпознаваем. Свежият мирис с лека нотка на дърво е идеален за употреба по всяко време на годината, като най-пълно се отваря през топлите дни, когато създава усещане за една специфична прохлада и чистота на чувствата.  

Чай - една от най-древните напитки. Радното му място е Китай, въпреки че в последно време Англия се опитва да създаде традиции за най-известната в света "чаена страна". Британците също превърщат консумацията на чай във впечатляващ ритуал, но еда ли някога могат да минат по красота автентичната чаена церемония, провеждаща се в Китай.  

Ползи

Защото по цял свят толкова обичат чая? Разбира се, че заради неговите невероятни вкусови и полезни свойства. Трябва да се отбележи, че има няколко вида чай, като най-популярните са черен и зелен. Малко известно е обаче, че и двата се получават от едно и също растение, само методът на обработката му е различен. Черният чай се произвежда от изсушени по слънчевите лъчи листа, а зеленият по малко по-различен начин - пресни чаени листенца се задушават, като по този начин запазвят цвета си, свежия си аромат и огромния набор от хранителни вещества.  

Но нека оставим черния чай за студените дни, когато едно от най-хубавите усещания е да се сгушим в одеалото с чаша ароматен черен чай в ръка. През пролетта и лятото по-подходящ е зеленият, който освежава и дава достатъно енергия на организма, за да се справи по-лесно с горещото време.  

Всъщност ползите от зеления чай са легендарни. Учените упяват да открият, че напитката има изключителни лечебни свойста. На първо място, зеленият чай е лидер в съдържанието на антиоксиданти, които защитават организма от преждевременно стареене. На второ място, зеленият чай регулира обмяната на веществата и помага на метаболизма да работи като по часовни. Помага още и за поддържане на красива и здрава фиргура в добра форма, благодарение на възокото съдържание на катехини - специфични органични вещества.  

Разбира се, един такъв впечатляващ списък от полезни свойства не може да остане незабелязан от производителите на козметични продукти. На базата на зеления чай и неговите екстракти са произведени безброй продукти за лице и тяло, както и парфюми.  

Парфюмеристите обичат зеления чай заради неговият специфичен аромат, който е идеален за създаването на свежи пролетни и летни композиции. За нотката е характерно, че повишава свежестта и киселинността на цитрусовите плодове, наситеността на цветните, плодовите и водните нотки и тръпчивостта на дървесните. Парфюми с нотки на зелен чай:  

Moschino Moschino Funny!

 Цветно-плодов аромат, създаден от парфюмериста Аntoin Maisondieu като комплимент към по-младите дами. Подходящ е за употреба през пролетните и летните месеци заради своя нежен, освежаващ и чист аромат. Препоръчваме го за всякакви събития и занимания на открито сред природата. Ароматната композиция се открива във върха с нотки на розов пипер, горчив портокал и френско червено грозде, средата прелива плавно в жазмин, зелен чай, виолетки и божур и завършва с базата на кедър, мускус, кехлибар и дъбов мъх.

Bvlgari Eau Parfumee au The Vert

е страхотен унисекс парфюм, който носи усещане за свобода и спокойствие. Освен зелен чай, ароматната композиция съдържа още и нотки на мандарина, кардамон, портокал, лимон, българска роза, момина сълза, жасмин, кориандър, бергамот, мускус, кедър, сандалово дърво, кехлибар, пачули и кедър.  

Givenchy Ange Ou Demon Le Secret

е парфюм, който няма как да остане на заден план, когато говорим за нотката на зелен чай. Невинно закачлив, красив и женствен, ароматът няма как да остави никого равнодушен. В композицията му се срещат още нотките на цитруси, дървесни и водни акорди, цветя и мускус за дълготрайност.  

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Любими парфюмни съставки за месец май

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Фрезия - нежен и изискан аромат

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Флорални парфюми за лято 2020

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив