Унисекс парфюми – аромати с мистерия и магнетичен чар

Унисекс парфюми – аромати с мистерия и магнетичен чар

Унисекс парфюмите са онези аромати, които могат да се употребяват от представители и на двата пола. Недостатъкът им е, че отнемат индивидуалността, която останалите аромати предлагат. Това е така, защото в ароматните им комбинации не се използват много от класическите дамски и мъжки нотки и заради това повечето уникескс парфюми много си приличат. В съчетанията им най-често се включват цитрусови, морски, озонови и тревни нотки, които им придават свежест, ненатрапчивост и безмерна лекота. За това този тип парфюми не са подходящи за употреба вечер или през зимата.

Това, което превръща унисекс парфюмите в уникални, е възможността им да се използват от всички в семейството. Въпреки това обаче, статистиката показва, че на европейския пазар те заемат най-малък дял от продажбите. Специалистите смятат, че този слаб интерес се дължи на все още съществуваща доза предубеденост.

Разликата

Основната разлика между парфюмите за жени и мъже и тези, които са унисекс, е, че на вторите им липсва основната тема - или с други думи, няма ги типично половите акценти, заради което не може да се разбере за нежната или за силната половинка на човечеството е създаден дадения аромат. Тази безполовост може и да лишава уханието от характер, но пък му вдъхва една особена мистерия, един странен магнетичен чар и именно това се харесва най-много на почитателите на унисекс парфюмите. Иначе основните ароматни нотки, които най-често се срещат в мъжката парфюмерия, са дървесните, а в дамската - флоралните.

История

Calvin Klein One унисекс парфюм без опаковка EDT

Пионер в историята на парфюмите унисекс е не кой да е, а американският ексцентричен дизайнер Келвин Клайн. Точно той през 1944 г. пуска на парфюмерийния пазар първия унисекс аромат - Calvin Klein One, който съпровождал новата му колекция от дрехи, предназначени за тийнейджъри и от двата пола. Ароматът и днес е един от най-предпочитаните сред младите заради свежото му, леко и неагресивно ухание, което може да се употребява както в ежедневието, така и по време на приятна вечер в дискотека. Нотките, които създават тази уникална комбинация, са бергамот, папая, жасмин, ананас и лимон. Други известни унисекс ухания на Келвин Клайн са CK2 и One Summer

Има, разбира се, и специална марка, която е единствената специализирана в производството на унисекс парфюми. Това е основаната през 1973 г. компания  Comme Des Garsons, чиято създателка е японката Рей Кавакубо. Първоначално нейната фирма произвежда само дрехи от т.нар. "анти-мода" - модели с деструктивни форми, с дупки на неочаквани места, с джобове, които са сложени на обратно, с преувеличени широки рамене и с двойни яки.

И парфюмите, създавани по-късно от Кавакубо, както ще се досетите, имат подобни неочаквани характеристики. В тях напълно отсъстват всички намеци за нотки на кехлибар, на мускус, на роза, на пачули или на сандалово дърво. Техните ухания са на мастило, на фотографски разтворител или на наскоро подострен молив.

Парфюми

Parfium.bg разполага с богат каталог от унисекс парфюми, в който сме сигурни, че всеки почитател на този тип аромати ще може да открие по нещичко за себе си. Това би бил и чудесен избор за подарък за по-ексцентричните любители на иновативната мода.

А специално за най-нетърпеливите сме подготвили кратък списък с най-популярните ни предложения:

Cartier Eau de Cartier EDT

Bvlgari Eau Parfumee au The Blanc EDC

Cartier Eau de Cartier Concentree EDT

Paco Rabanne Paco EDT

Serge Lutens Gris Clair EDP

Ако и вие имате свой любим унисекс парфюм, можете да го споделите с нас в коментарите :)

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Gucci Oud – перфектното унисекс ухание

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Унисекс парфюмите, които не трябва да пропускате

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Как да изберем точния парфюм

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив