Как да нанасяме правилно парфюма си, за да ухае по-дълго време

,

Запазване продължителността на аромата


Знаете ли, че има огромно значение начинът, по който си впръсквате парфюма? Дълготрайният му аромат не зависи само от прозиводителя, но и от вас самите. Съществуват няколко неписани правила, които малко или много оказват влияние върху продължителността на аромата. Не бързайте да захвърляте парфюма си само няколко дни след като сте го купили, защото е загубил уханието си. Възможно е грешката да бъде във вас и начинът, по който го използвате.


Ползване на сходни аромати

Основната грешка, която допускат повечето хора е да втриват китките си една в друга. С тези си действия намалявате силата на аромата. Парфюмът, се нанася директно върху кожата. Поради тази причина винаги трябва да използвате аромати с доказан произход и гарантирано качество, каквито може да намерите в нашия каталог. Некачествените парфюми със съмнителен химически състав могат да нанесат трайни увреждания на кожата и да предизвикат алергични реакции.

Защо обаче, парфюмът трябва да се нанася върху кожата, а не върху дрехите, например?

Първо, защото ароматът няма да се запази за дълго време и второ, защото ще остави петна върху тях. Третата сериозна грешка, която мнозина допускат, е неправилното комбиниране на козметичните продукти - балсам, лосион за тяло, шампоан и т.н. с използвания парфюм. Техният аромат трябва да бъде близък. В противен случай, се ограничава въздействието на аромата на парфюма, който използвате, тъй като е възможно миризмите на останалите козметични средство, с които третирате кожата си да са по-силни от него. За да избегнете този "сблъсък", избирайте сходни аромати.

За да засилят аромата на парфюма или поради вреден навик, много хора се впръскват върху дрехите точно преди да излязат от вкъщи. Това е грешен начин и вече обяснихме защо. За да увеличите трайността на аромата трябва да се впръсквате с него след като сте се изкъпали. Тогава кожата ви може да абсорбира аромата максимално. Ако искате да избегнете запушване на порите, може да използвате вазелиново масло и след това да нанесете парфюма. Така той ще остане върху вазелиновия слой и няма да влезе директно в порите. Освен това ще запази аромата си за по-дълъг период от време.

Съвети за впръскване на парфюм

Правилните начини за впръскване на парфюма са няколко. Първият, е да създадете облак от парфюм пред себе си и да преминете през него. Другият вариант, е да напръскате четката си за коса и се срешете с нея. Ако ще впръсквате аромата директно върху кожата, то изберете пулсовите места - китките, шията, гърдите, лактите и зад коленете. Около тях преминават много кръвоносни съдове, които ще разнесат аромата по цялото ви тяло.

Също така трябва да се съобразявате и със сезонът. През лятото парфюмите запазват по-дълго аромата си, докато през зимата, е обраното. Ако ви харесва статията, можете да споделите в социалните мрежи
Оставете оценка:

Подобни обяви

Към магазина

Последни публикации

Топ 5 парфюма, които жените трябва да притежават през 2019 г.
Най-харесваните парфюми с нотки на цветя
Най-скъпите марки парфюми – аристократичната история на марката Creed
За мъже - най-изисканите парфюми

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена
Toп 10 на мъжките парфюми, които ще са хит през 2016 година

Архив