Как да направим разликата между марков парфюм и менте

Как да разпознавам истинските парфюми от репликите

Не е тайна, че българския пазар буквално е залят от парфюми-ментета. Особено, когато говорим за интернет пространството. Сайтовете за безплатни обяви са препълнени с обяви за „100 % оригинални парфюми на уникално ниски цени“. За съжаление дори има онлайн магазини, които твърдят, че продават истински аромати, но всъщност става дума за откровени фалшификати. Как да разпознаем  оригиналите и репликите ? Така че, напълно разбираме притесненията на повечето хора, които искат да си купят парфюм по интернет,

В днешната статия сме решили да обърнем внимание именно на този проблем. Ще ви покажем как да различите истинския парфюм от фалшификатът, който се опитват да ви пробутат.

Отличителни белези

Златен закон в маркетинга е, че опаковката продава. Именно на нея трябва да обърнете голямо внимание, когато си купувате парфюм. Оригиналните опаковки се продават без правописни грешки. Никога гигант като „Armani”, “Bvlgari”или друга световноизвестна компания на пазара няма да си позволи да продава своите продукти в опаковки с грешно изписан надпис на фирмата. Това е един от характерните белези, който трябва да ви подскаже, че парфюмът, който ви продават е фалшив. Тук е моментът да отбележим, че говорим за съзнателни разлики в опаковката, които са направени умишлено, за да бъде избегнат Закона и да могат въпросните артикули да преминат през границата. За повредени опаковки – намачкани, леко скъсани или т.н., винаги може да бъде в куриера, който използва онлайн магазина, за да ви изпрати желания продукт.

Цената като примамка

Със сигурност по-ниската цена може да бъде определена като „сигнал“ за парфюм-менте, но не във всички случаи е така. Това, че даден аромат е на промоция не бива да ви притеснява и да си вадите грешни изводи от типа на „Тук има нещо гнило. Не може парфюм на Bvlgari да струва толкова евтино“. Може и има няколко причини за това. Тестерите са категоричен пример за това!

Гаранция за произход

Известни разлики между оригиналните парфюми и фалшивите има и при шишенцата, в които е бутилиран ароматът. Хвърлете едно око на дъното на шишенцето. Всеки един оригинален парфюм има надпис „Made in”. Ако е посочена страна от Близкия изток, а не Европа или изобщо липсва подобен надпис, то на 90 % този парфюм не е с гарантиран произход!

Съдържание

Препоръчваме ви да обърнете внимание и на течността, която се крие зад шишенцето. Не трябва да има мъглявини или плуващи частички по дъното. Ако искате да тествате уханието на парфюма, то в никакъв случай не го впръсквайте на ръката си, защото не се знае какви химически съставки са използвани за постигането на аромата. Впръскайте в капачката и подушете. В случай, че не усетите онази „многоплаственост“, то отговорът е категоричен – парфюмът е менте!

В каталогът на Parfium.bg ще откриете висококачествени парфюми с доказан произход и гарантирано качество!

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Унисекс парфюмите, които да не пропускаме да закупим през лятото

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Gucci Oud – перфектното унисекс ухание

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Как да направим разликата между марков парфюм и менте

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив