Смокиня – нотката, която ухае индивидуално на всяка кожа

Можете ли да си представите миризмата на смокини? Можете ли да я опишете?  

Сигурни сме, че повечето хора веднага ще си спомнят вкуса на плода - сладък, свеж и нежен, но ще се затруднят, ако трябва да определят какъв точно е неговият аромат.  

Ако попитате обаче един парфюмерист какъв е мирисът на смокините, той може да ви отговори само по един начин - различен. В парфюмерията се използва абсолютно всичко, което може да се вземе от това растение. Пресните плодове дават сладък, но лек, едва забележим аромат. Листата и младите издънки - миризмата на прясно изсечена трева. Кората - дълбоки топли дървесни нотки. Сушените плодове - сладко ухание. А всички заедно правят нещо фантастично.  

Интересно е, че на различни хора тези аромати се разкриват и се проявяват по различни начини. Някои, например, успяват да запазят свежия мирис на трева в продължение на няколко часа, а при други почти веднага се изпарява, оставяйки само сладки нотки. Това се получава заради различните типове кожа.  

Ако тръгнем обаче да търсим парфюми с нотка на смокиня, с изненада ще установим, че е доста трудно да открием такива. Причината е, че това е доста рядък компонент, който въпреки невероятните си качества, се използва от много малко парфюмери.  

Подготвили сме обаче кратък списък с парфюми, в състава на които присъства смокиня.  

Premier Figuier Extreme, L`Artisan Parfumeur  

В този парфюм смокинята присъства във връхните нотки. В следващите пластове на композицията усещаме тънък, леко горчив вкус на бадеми и чувствени нотки на сандалово дърво. Пътеката се завършва със сладък аромат на кокос. Много свеж и нежен аромат.  

Arabie, Serge Lutens  

Този парфюм е подходящ за студените месеци, когато търсите нещо топло, нежно и познато, което да ви сгрее. Ароматният букет съдържа нотки на кедър, сандалово дърво, индийско орехче, карамфил, лаврово дърво, кимион, тамян, смирна. Сладките нотки дават тънки магически бобчета (ароматът им е подобен на смес от ванилия, бадемово мляко и кокос), както и сушени смокини.  

Un Jardin en Mediterranee, Hermes  

"Средиземноморска градина" (така се превежда името) е един от любимите аромати на дамите по целия свят. Той напомня за пътуване през гръцките острови, плажовете на Сардиния с изумрудена вода и копринен бял пясък, цъфтящи маслини, топлина, портокалови горички и борови дървета в планините. Съдържа нотките на бергамот, мандарина, лимон, кедър, кипарис, хвойна, мускус и пресни смокинови листа.  

Blu Mediterraneo Fico di Amalfi, Acqua di Parma  

Blu Mediterraneo Fico di Amalfi в превод означава "смокини от Амалфи". Амалфи е малко морско градче в южната част на Италия, недалеч от Салерно. Разположението му е уникално - то е построено точно на склона на скала, спускаща се към морето. Вместо улици има стълби. На покривите има градини. Къщите са буквално погребани в зеленина - те са заобиколени от лимони, мандарини, маслини, грозде и смокини. Наистина е рай. Ароматната композиция започва с ярки нотки на цитрусови плодове: мандарина, портокал, лимон, грейпфрут. И се отваря със сладки аромати листа и плодове.  

Aqua Allegoria Figue Iris, Guerlain  

Първото впечатление от парфюма е на плодови нотки с тонове пресни зелени плодове и филизи на смокини. След това има нотки от цитрусови плодове и топъл дървесен аромат с докосване на мляко и мека ванилия.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюми с жасмин - ароматният избор за месец юни

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Kруша – нотката, която е подходяща за всички сезони

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Бензоин – най-сладката ароматна нотка

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив