Сладките парфюми, които обожаваме

Сладките парфюми, които обожаваме

Сладките парфюми създават игрив и изпълнен с радост и наслади свят. Изградени са от искрящи, мистериозни и чувствени нотки. Те са истинско изкушение, на което да се отдадем изцяло и без угризения. Парфюмите със сладки и апетитни уханни нотки са любими на хора, които обичат живота и всички удоволствия, които той носи.

Какви нотки най-често присъстват в ароматните композиции на сладки парфюми

Характерно за сладките парфюми е присъствието на определени ароматни нотки, които придават вкусен, сочен и привлекателен характер на аромата. Някои от най-примамливите и изкушаващи нотки в сладките парфюми са ванилия, мед, шоколад, карамел, захарен памук, маршмелоу, както и искрящи плодови и цветни акценти.

Ванилията придава на всяко ухание, в състава на което е включена, топъл, кремообразен и мек привкус. Ароматът на ванилия създава асоциации за уют, комфорт и щастие.

Нотката карамел в парфюма ще направи аромата наситен, пищен и подчертано изкушаващ.

Най-често използваните плодови нотки в уханията са малина, ягода, праскова и круша. Те придавата на аромата свежест и лъчезарна жизненост.

Някои цветя като жасмин, тубероза, роза и ирис също придават сладост и изкусителност на парфюмите.

Нотки като маршмелоу и захарен памук правят уханията пухкави и закачливи. Ароматът им може да ни върне в детството и да провокира много забавни спомени и позитивни емоции.

Носенето на сладки парфюми е въпрос на личен вкус и предпочитания

Всеки може да избере да носи сладко ухание, в зависимост от настроението и плановете си за деня. Често младите хора избират сладки парфюми, защото са модерни, закачливи и интересни. Както посочихме в началото, сладките парфюми са любими на всички хора, за които удоволствието в живота е водещо. Ухания със сладки нотки често се харесват на почитателите на вкусните гурме аромати.

Защо хората харесват сладки парфюми

Няколко са причините, поради които много хора са неустоимо привлечени от уханията със сладки нотки. Ето някои от тях:

Сладките парфюми създават асоциации за приятни емоции. Те имат силата мигновено да подобрят настроението ни, като ни напомнят за всички весели моменти, които сме изживели и ни настройват за тези, които предстоят. Със сладък парфюм ще посрещнем с много радост и жизненост всеки ден и ще сме заредени с позитивизъм за всичко, които ни очаква.

Сладките парфюми повишават усещането за привлекателност и чувственост. Любимото ухание със сладки нотки носи самочувствие на всеки, който го носи. То подчертава всички предимства, както във външния вид, така и в характера и кара човек да се чувства харесван.

Сладките парфюми разкриват много за индивидуалността на човека, който ги носи. Да откриете най-подходящия аромат за себе си е въпрос на химия, излъчване, усет и стил, но когато успеете и усетите, че точно това е вашият парфюм, ще получите много комплименти за избора, който сте направили.

Сладките парфюми са дълготрайни и запомнящи се. Интензивните им ухания привличат вниманието към човека, който ги носи. Нанасяйте сладки парфюми на всички точки по тялото, в които се долавя пулсът. Така ще засилите излъчването на аромата и ще го направите по-дълготраен и впечатляващ.

За какви поводи е най-подходящо да носим сладки парфюми

В зависимост от ароматната им композиция, сладките парфюми може да са подходящи, както в работното ежедневие и при специални поводи, така и в свободното време. Подбирайте внимателно аромата съобразно плановете си за деня или вечерта, за да отправите правилното послание и да предизвикате одобрение. Сладкият парфюм може да подчертае вашата привлекателност и уникалност, да придаде настроение и жизненост. Той ще изрази личния ви стил и вкус, така че изберете най-подходящия аромат за вас и той ще ви накара да се почувствате красиви и желани.

Ухания със сладки нотки може да се носят през всички сезони

Всичко зависи от парфюмната концепция, в която са включени. По-плътните, силни и интензивни ухания обикновено са по-подходящи за есента и зимата, а през пролетта и лятото за предпочитане са свежи, сочни и ефирни аромати. Студените месеци със сигурност ще станат по-топли и уютни с парфюми с нотки карамел, мед и ванилия. Когато температурите навън се покачват със сигурност ще имаме нужда от свежата жизненост на ухания със сочни плодове и прохладни цитруси. Ванилията, съчетана със солени морски нотки или нежни и ефирни цветя също може да е добра идея за аромат през пролетта и лятото.

Сладките парфюми, с които ще ухаете неустоимо

Ето и нашата селекция от сладки опияняващи аромати за самоуверени жени и мъже, които обичат предизвикателствата. Те са вкусни, дръзки, съблазнителни, изкусителни и просто неустоими! С аромат със сладки нотки ще подчертаете, както сексапилните, така и игривите си страни.

Elie Saab Girl Of Now Forever

Флорално-плодовият аромат за жени Girl of Now Forever е лансиран от Elie Saab през 2019 година. Уханната композиция е дело на популярния парфюмерист Доминик Ропион. Ароматът се открива с плодови нотки малина, чиято вкусна сладост е подчертана с акцент от лимонова кора. В сърцевината на уханието са преплетени бадем, касис, роза и портокалов цвят, а базовият акорд е съчетал ванилия, пачули, кашмеран и мускус.

Elie Saab Girl Of Now Forever е парфюм, който обещава радостно и цветно приключение. Това е аромат наситен с позитивизъм, който мигновено съживява сетивата. Elie Saab Girl Of Now Forever впечатлява и с красивия си флакон. Уханието е чудесно за ежедневието през пролетта и лятото.

Jean Paul Gaultier Ultra Male

Мъжкият парфюм Jean Paul Gaultier Ultra Male излиза на пазара през 2015 година. Той впечатлява с хармоничната си уханна композиция, в която са балансирани с вкус някои наглед несъчетаеми ароматни акценти. Амброво-фужерният парфюм за мъже е проектиран от един от най-големите съвременни майстори на уханията Франсис Куркджиян. Ароматът се открива със свежи нотки бергамот, лимон, круша, лавандула и мента. Омайната сърцевина е съставена от  кимион, канела и салвия.

Незабравимото финално впечатление на аромата се дължи на акорда черна ванилия, кехлибар, пачули и кедър. Красивото, игриво и закачливо ухание със сигурност ще ви спечели много комплименти. Може да носите Jean Paul Gaultier Ultra Male, както в ежедневието си, така и при специални поводи. Най-подходящ е за есента и зимата.

Tom Ford Noir Extreme Parfum

Кехлибарено-ваниловият мъжки парфюм Noir Extreme Parfum е представен от Tom Ford през 2022 година. Той е сред най-новите в каталога на популярния бранд, известен със забележителните и дълготрайни аромати, които лансира. Първоначално впечатление за аромата Tom Ford Noir Extreme Parfum създават нотките кардамон, джинджифил, мандарина, портокал, нероли и цитруси, последвани от индийски сладолед кулфи, българска роза, портокалов цвят и жасмин в сърцевината. В базовия акорд са съчетани ванилия, кожа, велур, кехлибар, гваяково дърво, боб Тонка и кедър. Уханието е секси и съблазнително, отлично е за есенно-зимния период, по скоро вечерно, отколкото ежедневно.

Carolina Herrera Good Girl Blush

Шипрово-цветното ухание за жени Carolina Herrera Good Girl Blush излиза на пазара през 2023 година. Ароматната композиция е дело на Куентин Биш, Шиамала Майсондьо и Кристоф Рейно. В уханието са преплетени нотки бергамот и горчив бадем, божур и иланг-иланг, ванилия и кумарин. Carolina Herrera Good Girl Blush е по-фина, деликатна и игрива интерпретация на емблематичния за бранда Good Girl. Ароматът е наситен с романтичната чувственост на съвременната жена.

Характерният за линията Good Girl флакон под формата на дамска обувка на висок ток, този път е решен в нежно розово. Уханието на Carolina Herrera Good Girl Blush е чудесно за пролетта и лятото, може да заложите на него, както в ежедневието си, така и при специални вечерни поводи.

Парфюмите със сладки нотки са пристрастяващи

Точно, както сладките изкушения, парфюмите със сладки нотки може да бъдат греховно пристрастяващи. Не поставяйте граници на своята неустоимост, подчертайте всичко прекрасно, което притежавате, като подберете сладко ухание, което ви подхожда. Отдайте се на удоволствията и приключенията, които ви очакват, създавайте си незабравими спомени, към които ароматите със сладки нотки ще имат силата да ви връщат всеки път, за да ги изживявате отново и отново.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Жасмин - олицетворение на изкушение и страст

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюми с аромат на сандалово дърво, носещи уют и стил

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-съблазнителните парфюми

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив