Сандалово дърво - екзотичен и ориенталски аромат

Искате ли да узнаете кой е естествения  зимен аромат?

 За съществуването на сандаловото дърво се знае от цели 4000 години. В миналото било оценено главно от Индия, Египет, Гърция и Рим, там то било използвано за построяването на най-различни сгради, много от които храмове. В древен Египет пък намирало приложение в балсамацията.

Индийците вярвали, че термитите никога не нападат сандаловото дърво и затова то станало символ на живота. Още от предисторията то присъства в духовните и религиозни ритуали в Индия и има голямо приложение в народната китайска и индийска медицина - Аюрведа. Произхожда от Азия, където и до ден днешен е главното му производство. 

Сандаловото дърво разполага с богата гама от множество аромати,  има сладко благоухание с вплетени деликатни дървесни нотки. Маслото придобито от растението има дървесен, екзотичен фин и дълготраен аромат. Сандаловото масло ни придава сладъко и дървесно благоухание и е един от най-ценните съставки при изготвянето на многобройните видове парфюмни композиции. Класическата ориенталска дървесна нотка е нежна и мека, силна и богата на зелена връхна нотка и има приятен и продължителен аромат. В днешно време значително е намаляло извличането на естествен материал, тъй като сандаловото дърво е застрашен вид от изчезване.

Приложение

Ароматът на сандаловото дърво в парфюмерията си подхожда прекрасно и съчетава с повечето масла. Списъкът включва   лавандулата, кориандърът, жасминът,  бензоинът, пачули, мента, бергамот, градински чай и мнго други.  Тези нотки омекотяват неговият сладък, екзотичен и ориенталски аромат и му придават една по-олекотена форма.Уханието на сандаловото дърво действа успокояващо на нервната система, помага при проблеми със съня и освен това е силен афродизиак.  Когато се използва в малко количество в състава на даден парфюм, ароматът на сандаловото дърво страхотно украсява останалите нотки. Маслото от това растение се използва много в козметичната индустрия, но за съжаление е доста скъпо.

Сандаловото дърво е прекрасен зимен аромат. Мирисът му сякаш излъчва топлина и ни сгрява в студените зимни месеци. Противно на някои флорални аромати, уханието на сандаловото дърво не изветрява никак лесно и ви прави по-енергични и секси за доста дълго време. Сандалово масло се получава при използване на парна дестилация на дървесина на прах, напоена с вода в продължение на около 48 часа. Дестилацията се провежда при налягане на парата от 1.4-2.8 кг / см2 за 48-75 часа. Масленото съдържание е около 10% в корените и 1,5-2% в чипове, които имат смес от дървесина и беловина.

Ароматът на сандаловото дърво се използва главно в мъжки парфюми, но подхожда изключително много и на силните и независими жени. Има много дамски парфюми с дървесни нотки в тях, които въпреки това са добили изключително голяма популярност. 

Ето и няколко мъжки парфюми с нотки на сандалово дърво:

Аrmani Eau Pour Homme

Azzaro Chrome

Boss Bottled

Calvin Klein Encounter Fresh EDT

Carolina Herrera 212

Carolina Herrera CH Men Sport EDT

Davidoff Cool Water

Предлагаме също така няколко парфюма за независимите дами от нашата богата и разнообразна гама дамски парфюми:

Armani Code

Chanel Coco Noir

Burberry Weekend

Bvlgari Omnia Crystalline L’Eau De Parfum

Boss Nuit Pour Femme Intense EDP

Cerruti 1881 Pour Femme

 Calvin Klein Endless Euphoria

D&G The One Desire EDP

Hypnotic Poison Christian Dior

Ароматът на сандаловото дърво гарантирано ще повдигне самочувствието ви и ще си накара да се чувствате изключително секси и предизвикателно.

А вие имате ли любим парфюм с включена нотка на сандалово дърво ? Кой е той? Споделете с нас !

Посетете нашия онлайн магазин Parfium.bg! Там ще получите индивидуална консултация и информация от нашият козметичен експерт!

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ромът е интересен акцент в парфюмите за студените месеци

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Индийско орехче – тайнственият аромат на мъж

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Нотките на червените горски плодове в парфюмерията

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив