Пикантни аромати с подправки в разгара на есента

Пикантни аромати с подправки през есента

Ако някога сте смятали, че подправките намират своето местенце само в света на кулинарията, то помислете пак. Парфюмите и ароматният им свят откриват пред нас едно цяло ново потребление на пикантните съставки – в унес и с усещане за авантюризъм с готовност се впускаме в използването на подправки като основна съставна част на някои от любимите ни парфюми.

Подправките в парфюмите създават усещане за пикантност, игривост, придават така необходимия темперамент и характер на всяко ароматно съдържание. Ако смяната на сезона провокира сетивата ни към желания за нови усещания, то перфектен начин за това е обновяване на ароматната ни козметична колекция. Залагайки на парфюми с подправки, характеризиращи се с пикантност, всеки от нас би могъл лесно да се отдаде на авантюристични пориви. Представяме ви днешната ни ароматна колекция, вдъхновена от есента – ако има нещо, с което да я асоциираме, то това е именно домашният уют, уханието на сладкиши, пикантността във въздуха и докосването до вълнуващи подправки.


От Montale създават епохален аромат с помощта на черния пипер като основна съставка


Montale Intense Pepper е изключително енигматичен и характерен за марката аромат – съчетава у себе си приключенския нюх и експерименталността, с които са известни от Montale. Този унисекс парфюм вплита въображението и сетивата ни в един чувствен танц, вдъхновен от магията на Ориента. Черният пипер в съдържанието спомага за върховата пикантност, струяща от състава на бутилката – и мъже, и дами с лекота съумяват да внесат интригуващи нотки в цялостната си визия. В съдържанието на този добре известен и любим на милиони аромат откриваме още и:

  • Цитруси и перуански розов пипер;
  • Букет от цветя в сърцето за закачливост, нежност и сладост;
  • Агарово дърво, дъбор мъх и кедър в основата за земни тонове, носещи стабилност и устойчивост на цялостната композиция;

Предпочитан е от авантюристично настроените и онези, за които не съществуват никакви мисловни бариери. Парфюмът е олицетворение на свободата в най-чистата й форма – асоциира се с приемствеността, усета за приключения и виталната енергизираност.


Armani и присъствието на индийското орехче в любимия ни мъжки парфюм


Ако има подправка, която да ни навява усещане за пикантност и игривост, то това е индийското орехче. За щастие го откриваме в Code – добре известният флагман на Armani, който в продължение на дълги години не спира да е водещ в класациите за любими мъжки парфюми. Пикантен, енигматичен, по своему тайнствен и загадъчен – така съумяваме да опишем този така притегателен и запленяващ аромат. Тези си свойства и качества Code дължи още и на:

  • Зелена ябълка и зелена мандарина във връхните си нотки за свежест;
  • Портокалов цвят в основата за сладостни усещания;
  • Тонка, ванилия, велур и дървесни акорди в базата си за трайност и мекота на аромата;

Ако сте в търсене на следващия си любим мъжки парфюм, който най-успешно да се вплете в заобикалящите ни есенни усещания, то бихме казали, че няма да ви се налага да търсите още дълго.

мъжки парфюми


Сечуанският пипер перфектно се съчетава с концепцията на Dior


Dior винаги са били символ на елегантността, неподправената класа и висшата изтънченост. Всичко това откриваме и в предложението им за мъже Dior Sauvage – един от най-интересните и харесвани аромати за господа в последно време. Това никак не е случайно – в състава му доляваме пикантността на сечуанския пипер – тази съставка „облича“ цялостното съдържание на парфюма в усещания за темпераментност, вълнуващи пътешествия и екзотика. Всеки, избрал Sauvage за свой парфюм, споделя, че ароматът отвежда мечтите към далечните хоризонти – събужда откривателят у всекиго. В състава се натъкваме на:

  • Свеж бергамот във връхните нотки;
  • Амбра в сърцето за чувственост и топлина;
  • Дървесни акорди в базата;

Безспорно е аромат, който бихме препоръчали или подарили на най-близките си и обичани мъже.


Мъжката линия при парфюмите продължава с чувствена канела при Hugo Boss


Едва ли съществува по-есенна подправка от канелата – в съзнанието ни изникват асоциации, свързани с домашен уют, коледни сладкиши, усещане за комфорт и топлина. Обновявайки парфюмната си колекция, смятаме, че е повече от добра идея да включим и аромат, съдържащ канела. Такъв е Boss Bottled – едни от най-известните и обичани парфюми на Hugo Boss. Господата подчертано го предпочитат – споделят, че, носейки го, се чувстват харесвани, желани и с прекрасна енергия, която ги съпътства ежедневно. Освен канела, този мъжки парфюм впечатлява и с:

  • Слива, дъбов мъх, ябълка;
  • Махагон и карамфил;
  • Сандалово дърво, ванилия, ветивер;

В никакъв случай няма да сгрешите, ако изберете Bottled – този траен и оригинален марков парфюм със сигурност ще се превърне в най-харесваният и предпочитан от вас аксесоар към външния ви вид.


Розов пипер и джинджифил от Azzaro за дамите


Пикантността разгръща цялата си магичност и пиперливост чрез присъствието на джинджифил и розов пипер в прекрасния дамски аромат на Azzaro Wanted. Дамите са очаровани – чувстват прилив на енергия, усещане за любов и перфектна визия. Компания на подправките в съдържанието откриваме и:

  • Портокалови цветчета;
  • Нар;
  • Хаитянски ветивер, тонка, пачули;

Убедени сме, че с този аромат никой от обкръжаващите ви няма да остане равнодушен към енергията, която излъчвате.

Пикантни, темпераментни, чуствени и дръзки – такива са парфюмите, които подбрахме за вас днес. Обновете парфюмната си колекция и си позволете да блестите през есента.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Гардения - ухание на нежност, женственост, чувственост и любов

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Лале - символът на вечната любов в парфюмерията

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Папая - тропическият сладък аромат, подходящ за лятото

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив