Парфюми с шафран – нежната съставка, струваща милиони

Парфюми с шафран – нежната съставка, струваща милиони

Всеизвестен факт е, че очарованието на парфюмите се крие в съставките в съдържанието им. Именно по този критерий и насочваме вниманието си към конкретни ухания – ръководени от сладостния мирис, ние се потапяме в света на изящните благоухания.

Определено добрата и балансирана комбинация между отделните видове суровини е печелившата формула, що се отнася до създаването на прекрасен парфюм. Не бихме могли да класифицираме отделните компоненти и съставки, тъй като вярваме, че всяка една от тях е еднакво важна за вълнуващия краен резултат. Съществува, обаче, едно цвете, раждащо една от най-търсените, чувствени и скъпи парфюмерийни съставки в цял свят – шафраненият минзухар.

В днешната статия решихме да се потопим в едно пътешествие до родината на цветето – Южна Азия. С нетърпение ще ви разкажем повече за шафрана и дори ще селектираме няколко парфюма, притежаващи характерната и скъпа съставка в съдържанието си.

Магията на минзухарения шафран или как един парфюм добива статут на бижу

Шафраненият минзухар е изящно цвете, притежаващо красив лилав цвят и страхотен аромат. Отглежда се свободно в територията на Южна Азия, а в Европа успешно е култивиран в Гърция.

За парфюмерията и кулинарията са от значение трите близалца, прикрепени под чашката на цветето. Те се събират и изсушават, запазвайки невероятен аромат. Освен като висококачествена съставка, шафранът добива и изключителна популярност в кулинарията. Често се използва за оцветяването на различни ястия, а прекрасният му аромат придава на гозбата ориенталски и пикантен привкус.

Поради деликатното и ръчно събиране на шафрановите близалца, суровината притежава статута на най-скъпата подправка на килограм в света. Ето защо всеки парфюм, съдържащ в себе си шафранова есенция, автоматично бива издигнат в култ и добива статут на същинско елегантно бижу.

Убедени сме, че вече сме успели да привлечем вниманието ви. Ако искате да се запознаете отблизо с няколко шафранови парфюма, то останете с нас и бъдете готови да бъдете възхитени.

Парфюмите, съдържащи шафран, са сред най-желаните и търсените в света на красотата

В асортимента от ухания на Parfium.bg се откриват парфюми с шафран, за които сме убедени, че светкавично ще привлекат вниманието ви. Не чакайте още дълго, а още днес се сдобийте с едни от най-търсените и желани ухания в света.

Mancera Instant Crush

Това невероятно предложение от марката Mancera е еднакво любимо както на дамите, така и на господата – безспорно категоричния си успех дължи на вълнуващото и прекрасно съдържание. Във формулата на аромата се натъкваме на изкусна и вдъхновяваща бленда от съставки – шафран, джинджифил, мандарина, бергамот, роза, амбра, пачули, жасмин, ванилия, сандалово дърво, мускус и дъбов мъх. Определено бихме казали, че ароматът представлява едно вълнуващо унисекс нишово приключение.

Mancera парфюми с шафран

Mancera Aoud Vanille

И докато сме още на темата, свързана с Mancera, бързаме да ви запознаем и с друго страхотно ухание на марката. Тази унисекс есенция отново побира в съдържанието си само висококачествени и вълнуващи съставки, интригуващи съзнанието както на дамите, така и на господата. Наслаждаваме се на изисканото присъствие на агарово дърво, кардамон, шафран, черен пипер, флорални акорди и ванилия.

Montale Aoud Saffran

Ароматът на популярната френска парфюмерийна марка Монтал носи името на прекрасната и вълнуваща подправка, която изпълнява ролята на главен герой в днешния текст. Парфюмите на марката са популярни със своята плътност, дълготрайност и ориенталска изисканост. Никак не е изненадващо, че това ухание се характеризира като едно от най-харесваните на бранда. В съдържанието му ни радва присъствието на смола, роза, шафран, флорални акорди, тютюн и кожа.

Montale & Xerjoff парфюми с шафран

Xerjoff Casamorati 1888 Dolce Amalfi

На вашето внимание представяме поредното унисекс ароматно очарование, което направо ще ви зашемети. Ако желаете да притежавате парфюм като никой друг и държите на безкомпромисното качество, то определено правилният избор за вас е аромат на бранда. В Dolce Amalfi композицията е повече от вълнуваща: дюля, кардамон, ябълка, шафран, карамфил, тамян, ванилия, амбра, тонка, кедър.

Swiss Arabian Shaghaf Oud

Swiss Arabian Shaghaf Oud

Завършваме днешната селекция повече от възхитително – едва ли този аромат ще остави някого равнодушен. Магията на шафрана се разгръща изключително магично в композицията на парфюма и оставя носещия го без дъх в света на фантазиите и приказките. Благодарение на съставки като шафран, агарово дърво, роза, пралина и ванилия, можем да определим есенцията като същинско бижу в бутилка.

Няма да откриете по-подходящо време от есента, за да носите ухания с шафран! Надяваме се да сме успели да ви вдъхновим и час по-скоро да се докоснете и вие до магията на сладостната подправка!

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Дървесните нотки – едни от най-ценните в парфюмерията

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Магнолия - нотката на аристократичните парфюми

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Шоколад - ароматна нотка за ценители

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив