Парфюмен бар: Парфюми с нотки на обичани алкохолни напитки и ароматни коктейли

Парфюм с аромат на известна напитка е нова тенденция в парфюмерийната индустрия, която се радва на невероятна популярност. Наскоро под светлината на прожекторите се появи аромат на джин с тоник и затова решихме да си припомним известни парфюми с нотки на най-продаваните алкохолни напитки и коктейли.

Предишен материал вече споменахме за парфюмите с аромат на любими вина. В колекцията могат да бъдат намерени парфюми, ухаещи на Шардоне, Мерло, Каберне, Ризлинг или Пино Грис. За феновете на по-силните напитки обаче се появи аромат, който носи усещането на джин с тоник. Така че да, вече можете да се радвате на сегмента на аромата на популярна напитка, без да увеличавате дозата алкохол в кръвта си. Той обаче се получава при смесицата на два парфюма: джин - Byredo от Byredo, и тоник - Eau de L 12 YellowJaune от Lacoste.

Аромати, които съдържат в състава си ухания на популярни напитки

Коктейл "Белини" - Beauty от Calvin Klein

В този парфюм се съдържат само три, но уникални съставки - мускус, жасмин и кедър. Смесени заедно, те напомнят на луксозния и любим на много дами по света коктейл "Белини". Парфюмът е изключително запомнящ се и е подходящ за всяка истинска, пряма, съвършена и вдъхновяваща дама, която винаги излъчва сила, женственост, харимза и и неповторима увереност.

Лимончело - Candy Florale от Prada

Парфюмът на Prada съдържа ароматни нотки на лимончело, божур, карамел, бензоин, мед и мускус. Tова прави ароматът цветен, емоционален и изпълнен с чувственост и живот. Подходящ е за употреба не само през пролетта и лятото, а и във всички моменти, в които една жена иска да се почувства изъплнена с настроение и енергия. Създател на тази  невероятна комбинация е парфюмеристът Daniel Andrier. Мохито - Guerlain Homme от Guerlain. Създатели на това уникално мъжко бижу в масивен стъклен флакон са парфюмеристите Thierry Wasser и Sylvaine Delacourte. Парфюмът е магнетично притегателен и изключително секси и елегантен. Представлява изискан аромат на мохито с освежаващи нотки на мента и ром, сладък лайм, преплетен с цитрусов цветен аромат от нотките на бергамот, здравец, зелен чай, ветивер и кедър.

Пинаколада - Gucci Flora Glorious Mandarin от Gucci

Парфюмът представлява истинска пролетно-лятна еуфория, която приканва към наслада и към освежаващи коктейли от сочни тропически плодове, които се приготвят на най-горещите плажни партита! Цветният плодов аромат се появява през 2012 г. и е предназначен специално за най-веселите и енергични дами, които са надарени от природата с несломим и непокорен дух. Парфюмната композиция съдържа акорди на божур и мандарина, които са преплетени с пинаколада, амбра, дървесина, мускус и жасмин.  

Шампанско - Gucci Premiere от Gucci 

Ако искате да се почувствате като звезда, която минава по червения килим, то именно това е вашият парфюм! Gucci Premiere е вдъхновен именно от красивите рокли от колекцията Gucci Premiere, които бяха представени по време на фестивала в Кан през 2010 г. Парфюмът представлява женствена, интригуваща и съблазнителна като перфектната рокля комбинация. Излиза на парфюмерийния пазар през 2012 г. и оттогава досега хиляди жени по целия свят са влюбени в него. В ароматната композиция се съдържат нотки на къпина, бергамот, мускус, дървесни акорди, пачули, цветчета от портокал, сандалово дърво и бели цветя.

Уиски - Invictus Intense от Paco Rabanne

Парфюмът притежава неустоима жизненост, чувственост и опасен чар, което го прави подходящ за всички мъже, които имат съзнанието, че са неповторими и уникални. Характерът на уханието е подчертан дървесно-ориенталски, заради което просто няма как да остане незабелязан. Съдържа нотки на портокалов цвят, черен пипер, свещеното растение на бог Аполон - Laures, и всичко това примесено с акорди на малц, амбра, соли и кехлибар.  

Ром - Fahrenheit от Dior

Един от най-забележителните парфюми на Dior. Представлява богата комбинация от нотки, сред които бергамот, лимон, кедър, лайка, глог, индийско орехче, мандарина, лавандула, сандалово дърво, карамфил, орлови нокти, виолетови листа, кедър, момина сълза, жасмин, пачули, ветивер, кехлибар, тонка, кожа и мускус.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Oсмотека - единствената в света парфюмерийна библиотека

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ананас - кралят на тропика

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Шафранът – един от най-скъпите компоненти в парфюмерията

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив