Нотките на червените горски плодове в парфюмерията

Плодовите нотки са едни от най-често използваните в парфюмерията и сред обичаните от парфюмеристите. Истината обаче е, че червените горски плодове като малини или ягоди са доста спорни парфюмни нотки, които не са нито за всеки човек, нито за всеки парфюмерист. Техният аромат носи спомени от лятото, сладост, овощни градини, приятна спокойна разходка по пътеките между цъфтящи поляни. Те са подходящи както за мъжките, така и за женските ароматни композиции - но разликата е, че в зависимост от пола значението им в парфюма се променя. Така например при мъжете те смекчава острите вкусове, което ги прави леки и свежи, а при жени дават един магически чар на мистериозна гора и лято. Червените горски плодове се използват често и в детски парфюми, за да създадат сладко чувство на радост и бонбони.  

Малина  

Много жени не могат да устоят на пленителния аромат на малина, който е чест гост в дамските плодови ароматни композиции. Парфюмите, които привличат с малинов аромат, дават чувство на безпричинна радост, което ни е добре познато от нашето детство. Навяват още и спомени за горещо и безгрижно лято, в което сякаш всяко желание може да стане реалност, трябва само да си го пожелаем! Парфюмите с нотки на малина са идеални за флирт, защото носят едно особено съблазнително и закачливо ухание, което привлича мъжете като магнит. Малината се комбинира чудесно с флорални, цитрусови и водни нотки.  

Парфюми с нотка на малина  

Tresor Midnight Rose от Lancome Insolence от Guerlain Lady Million от Paco Rabanne Tuscan Leather от Tom Ford  

Ягода  

Ягодата носи завладяващ аромат на лято, напомнящ на зрели плодове и ягодов сладолед. Парфюмите, съдържащи миризмата на ягоди, са съблазнителни, пленителни и сладки летни аромати. Тази нотка е позната на човечеството още от най-древни времена, като някога е била използвана само в царските покои за удоволствие на владетелите и техните съпруги. Тя е била украшение само и единствено за най-изтънчените гастрономи в Древността.  

Нотката на ягода има богат, многопластов аромат, в който се преплитат много нюанси, които са най-подходящи за парфюми за жени, като им придават сладникава свежест. Подходящи са енергични и пълни с жажда за живот дами, които обичат флирта, обожават пеперудките в стомаха и често флиртуват.  

Парфюми с нотка на ягода  

Miss Dior Cherie Eau de Parfum от Dior Daisy Delight от Marc Jacobs Cheap&Chic Chic Petals от Moschino Gucci Guilty от Gucci

Къпина  

Къпината и дивите плодове изобщо придават сладък и леко тръпчив, но винаги чаровен вкус на ароматните композиции, който е напълно подходящ за по-чаровни млади жени, които обичат винаги да привличат вниманието върху себе си. Парфюмеристите обичат да използват къпината като връхна нотка в ароматните композиции не само в състава на женските парфюми, но и при мъжете, при които тя придава едно особено загадъчно и интригуващо усещане. При мъжките аромати къпината дава кисел и стипчив вкус, който не може да се сбърка с никой друг.  

Парфюми с нотка на къпина  

Parisienne от Yves Saint Laurent Angel от Thierry Mugler

А ако и вие сте сред феновете на нотките на червените горски плодове, можете да споделите с нас в коментарите кои са вашите любими парфюми :)

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Черен касис – най-разностранната ароматна нотка

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Пролетта дойде! Най-добрите флорални парфюми са тук

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Български парфюмерист създава аромати за световни марки

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив