Нежни цветя в любимите парфюми - пролетна селекция

Нежни цветя в любимите парфюми

Едва ли съществува по-явна и задължителна асоциация на пролетта с цветя – щастливи сме най-накрая да посрещнем най-ароматния сезон в годината!

Нежните флорални акорди, които долавяме в любимите си парфюми, са именно една от причините, поради които толкова много обичаме прекрасните и вдъхновяващи благоухания. Чувстваме се досущ сякаш в цветна градина. А знаете ли, че някои брандове толкова много държат на високото качество на съставките, които вплитат в парфюмните си есенции, че разполагат с цели собствени цветни градини, в които отглеждат необходимите за направата на парфюмите цветя?


Разбираме, че цветята заемат наистина централно място в света на парфюмерията


Едва ли ще срещнете аромат, който да не впечатлява в състава си с присъствието на цветя. Парфюмните есенции от нежните растения най-често се извличат чрез методите на дестилацията или екстракцията, за които вече сме ви разказвали подробно.

Най-често цветя долавяме в средните нотки на ароматите, като обикновено там се концентрират есенциите от поне няколко вида. Така съумяваме напълно да се потопим в цветната феерия, която действително спомага за магичното усещане, което ни носят любимите аромати.

Разбира се, и за днес сме ви подготвили подбрана селекция от благоухания, чиито главни герои са, съвсем естествено, цветята. Едва ли ще има по-подходящ момент от настъпването на пролетта, в който да ви омаем и зарадваме с изтънчени флорални аромати. Днешната цветна колекция включва:


Lanvin Modern Princess Eau Sensuelle

Lanvin Modern Princess Eau Sensuelle парфюм за жени

Невероятното парфюмно изкушение от световноизвестната марка действително успява да ни накара да се размечтаем. Предпочитан от всяка дама, този аромат може да се похвали със своите главни герои – божурът и жасминът в сърцевината превръщат този парфюм в една прекрасна пролетна находка.

  • Връхните нотки на есенцията са впечатляваща комбинация от лимон, праскова, розов грейпфрут и мандарина;
  • В средните нотки, освен прекрасното благоухание на божур и жасмин, долавяме още и акорди от портокалов цвят и круша, допринасящи с нежна сладост и фееричност;
  • Базата е изградена от подбрани съставки като мускус, сандалово дърво и ванилив;

Ароматът завладя женските сърца още с излизането си през 2018г. и до ден днешен се радва на небивал успех сред почитателките на изисканата парфюмерия.


Nina Ricci Premier Jour

Nina Ricci Premier jour парфюм за жени

Продължаваме цветното си пътешествие, отбивайки се при парфюмерийната марка Nina Ricci, където ни очаква истинско ароматно съкровище. Premier Jour е запомнящ се дамски парфюм, запомнящ се с притегателното си очарование и участието на гардения и деликатна орхидея.

  • Тук цветята откриваме във връхните нотки на аромата в компанията на екстракти от сладък грах;
  • Сърцевината представлява изкусно съчетание от дървесни акорди;
  • Базата е пропита от изтънчените ухания на топлите мускусни акордил

Смел, провокативен, дързък – така описваме този аромат и перфектно си представяме именно дамите, характеризиращи се с такова описание, да го носят в ежедневието си.


Lalique Encre Noir A L’Extreme

Lalique Encre Noir A L`Extreme парфюм за мъже

Ирис – кралят измежду цветята, откриваме в това невероятно парфюмно изкушение за мъже от марката Lalique. Сгушен в сърцевината на композицията, ирисът по един перфектен и балансиран начин съумява да разпръсне прекрасното си благоухание, оставяйки следи по кожата в продължение на часове.

  • Във връхните нотки на аромата биваме удивени от присъствието на бергамот, кипарис и тамян;
  • В сърцето, освен ириса, срещаме още и ветивер и допълнителна доза тамян за още повече плътност;
  • Базата е изградена от акорди от пачули, сандалово дърво и бензоин;

Безспорно този мъжки аромат с лекота може да се причисли към едно истинско произведение на изкуството. Убедени сме, че вече нямате никакво търпение да го изпробвате!


Clinique Happy

Clinique Happy парфюм за мъже

Вероятно мнозина от вас са свикнали да асоциират името на марката Clinique с висококачествена козметика, специализирана в грижата за кожата на лицето. С радост ви съобщаваме, че известният бранд съсредоточава вниманието и усилията си и в производството на прекрасни и запомнящите се аромати. Именно такъв е и мъжкият парфюм Happy, който открива място в днешната ни селекция, благодарение на розата, жасмина, лилията и фрезията, на които с радост се натъкваме в сърцевината на аромата. А ето и цялостната композиция:

  • На върха долавяме прекрасните есенции от цитруси, придаващи неподправена свежест;
  • В основата пък ни впечатлява присъствието на кипарис, мускус и кедър;

Tiziana Terenzi Kirke Extrait De Parfum

Tiziana Terenzi Kirke Extrait De Parfum унисекс парфюм

Завършваме днешната флорална селекция от парфюми с перлата в короната на всяка ароматна колекция. Нишовият унисекс аромат на Tiziana Terenzi е нещо повече от благоухание – определено го виждаме като произведение на изкуството, само чакащо да разгърне мощния си потенциал. Флоралната звезда в тази есенция е момината сълза, която откриваме и като единствена съставка в сърцевината на това приказко ухание.

  • Връхните нотки представляват впечатляваща комбинация от пясък, пъпки от касис, маракуя, праскова, круша и малина за много сладост и енергизираност на съдържанието;
  • В завършващите акорди се натъкваме на пачули, сандалово дърво, хелиотроп и ванилия, отговорни за мекотата и топлината, разливащи се по кожата след всяко впръскване;

Категорично Kirke Extrait De Parfum е необикновен аромат, заслужаващ главна роля в изграждането на перфектна визия.


Вече избрахте ли си любим флорален парфюм за пролетта? Обещаваме, че не разполагате с грешен ход – на който и аромат да сте се спрели, ще бъдете впечатлени и истински вдъхновени.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Шипровите парфюми са популярен избор през есента

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Kафе - специфичната пикантност на любимите ни парфюми

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Любими парфюмни съставки през септември

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив