Мандарина - освободете детето в себе си

Мандарина - освободете детето в себе си

Ароматът на мандарината е свеж, топъл, сладък и празничен, заради което притежава деликатното качество да накара всекиго да събуди детето в себе си. Доказано е, че това ухание има силата да създава весело настроение, успокоява чувството на напрегнатост, на тревожност, на прекомерна възбуда, на стрес и спомага за успокояването на ума и подобрението на съня.

На много хора ароматът на мандарината силно напомня детски смях - той моментално повишава състоянието на духа, балансира емоциите и вдъхновява при поява на депресивни състояния. Всеки, който го е усетил, може да го определи като положително и приятно ухание, което иска да помирише отново. А най-добрите комбинации се получават със сандалово дърво, пачули, тонка, канела, ванилия, роза, цитруси и др.

Именно заради всичко това мандарината е една от любимите ароматни нотки на съвременните парфюмеристи, които целят да създадат свеж, лек и приятен парфюм, който да носи само положителни емоции и настроения. Тя е предпочитана като връхна нотка от едни от най-големите парфюмни производители, сред които Dolce & Gabbana, Christian Dior, Gucci, Nina Ricci, Bvlgari, Givenchy, Kenzo, Versace, Paco Rabanne, Zino Davidoff, Roberto Cavalli, Guess и др.

Парфюми с аромат на мандарина

За нея

Christian Dior Jadore EDT

Christian Dior Jadore парфюм за жени EDT

За всички дами, които обичат да бъдат център на вниманието навсякъде, където отидат, парфюмеристите на Dior създават аромата Christian Dior Jadore. Това е парфюмът, за който най-силно можем да твърдим, че олицетворява крайната женственост и деликатната и нежна женска природа.

Леката и свежа нотка на мандарина тук се комбинира с неустоимата орхидея, пленяващата роза, страстния жасмин, фаталния мускус, нежната капина и др. Така този цветно-ориенталски аромат подлудява както безброй дами, така и безброй мъже по целия свят.

 

Bvlgari Omnia Green Jade EDT

Bvlgari Omnia Green Jade парфюм за жени EDT

Едно от най-специалните "бижута" в колекцията "Omnia" на Bvlgari безспорно е "Green Jade"! Toзи парфюм е символ на младостта, на чистата и почти детинска любов, на току-що настъпващата пролет... Създаден е специално с мисъл за младите момичета, които са открити към света, жадни за нови емоции и преживявания и желаещи да създават незабравими спомени. Bvlgari Omnia Green Jade

В Bvlgari Omnia Green Jade мандарината си взаимодейства с круша, жасмин, бал божур, изворна вода, мускус, дървесни нотки и шам-фъстъци, чиято перфектна комбинация носи усещане за елегантност, чувственост, хармония и съблазън.

 

За него

Givenchy Pour Homme EDT

Givenchy Pour Homme парфюм за мъже EDT

Най-лесният начин един мъж да се превърне в изкушение за всички дами наоколо е да избере парфюм с нотка на мандарина! Именно това е тайната и на известния и обичан Givenchy Pour Homme, който не слиза от челните места на мъжките парфюмни класации вече 14 години. Уханието му напомня на вечната мъжка елегантност, стил и интуитивност, неподвластни на времето и на модните тенденции.

В Givenchy Pour Homme мандарината си взаимодейства с лавандула, ветивер, кедър, кориандър и грейпфрут, за а създаде заедно с тях един от най-стойностните мъжки парфюми на всички времена.

 

Bvlgari Aqva Amara EDT

Bvlgari Aqva Amara парфюм за мъже EDT

"Горчивата вода", известна като Bvlgari Aqva Amara, е един от най-мъжествените свежи аромати, които могат да бъдат открити на парфюмерийния пазар изобщо. За неговата реклама от компанията се доверяват на един от най-известните в света фотографи - Марио Соренти, който избира за свой модел испанския прелъстител Джон Кортахарена. За представянето на парфюма двамата създават уникална фотосесия, на която Джон позира като древногръцки бог, целунат от слънцето на необитаем и тайнствен плаж.

Връхната нотка на свежа сицилианска мандарина в Bvlgari Aqva Amara влиза в незабравима колаборация с индонезийско пачули, нероли и бял тамян.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Божур – нотката на най-изисканите парфюми

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Естествени и синтетични съставки при производството на ухания

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Мястото на кожата в парфюмерията

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив