Любими парфюмни съставки за януари

Любими съставки в парфюмите

Някога замисляли ли сте се защо даден парфюм ви е любим? Кое е онова, което така приятно се свързва със сетивата ви, че прави даден аромат в пъти по-предпочитан от всички останали?

Парфюмът действително е бижу, той е онзи така нужен и завършващ елемент от цялостната визия и впечатление, че дори е немислимо да отсъства от модния ви ансамбъл. Независимо дали има някой конкретен аромат, който задълго и трайно се е настанил в сърцето ви, или предпочитате многообразието и всеки път обзавеждате козметичната си колекция с някое ново попълнение – парфюмът задължително присъства в грижата за външния ви вид и самочувствие.

А кое е нещото, което различава вашия аромат от всички останали на пазара? Смеем да предположим, че отговорът се корени в някоя съставка, уютно сгушила се сред букета от аромати във всяко шишенце благоухание. Ето защо днес решихме да ви запознаем с някои от най-популярните съставки, които парфюмеристите използват, за да създадат своите шедьоври. Открийте дали вашият аромат е горд притежател на някоя от тях.

Грейпфрут и пачули – две съставки, които са създадени едни за други

Цитрусовият плод разпръсква свежестта си и не оставя никого равнодушен. Грейпфрутът има подчертан сладко-горчив вкус, който перфектно е привнесен и в начина, по който ухае. Сам по себе си, ароматът на този плод е свеж, закачлив и истински повдигащ настроението.

За пачули знаем, че е храст от семейството на ментата. Дълго растението бе качено на пиадестал, заради чудните си лековити свойства, но през последните години достoйнствата му по отношение на това как ухае все повече затвърждават челното му място. За аромата на пачули се казва, че се асоциира с усещане за лукс и величие. Храстът намира изключително широко приложение в парфюмерията и е предпочитана съставка от много модни брандове, които искат да създадат наистина разкошни и запомнящи се продукти.

А какво се получава, когато тези чудни съставки се обединят и затанцуват свой собствен ароматен танц? Парфюмни шедьоври като Paco Rabanne Invictus и Paco Rabanne 1 Million. Очевидно от френския моден бранд са почитатели на тази комбинация, а и как иначе – тези два аромата са сред най-успешните мъжки парфюми. В Invictus компания на грейпфрута и пачулито правят още морските нотки, мандарината, жасмина и дафиновия лист – заедно те създават аромата на силния, непобедим мъж, който не би могъл да не покори всяко дамско сърце. В 1 Million пък срещаме още розата, канелата и кехлибарът – парфюмът действително оставя върху кожата усещане като за милиони.

Paco Rabanne Invictus парфюм за мъжеPaco Rabanne 1 Million парфюм за мъже

Свежестта на зелената ябълка, която толкова обичаме

След като сме на плодова тематика, е съвсем разбираемо да споменем и друга съставка, която е любима на производителите на парфюми.

Зелената ябълка е толкова свежа и запомняща се. Предпочитана е заради лекотата на аромата си, като, същевременно с това, е деликатна, нежна и галеща сетивата. От години дизайнерите вплитат акордите й в редица парфюми и всеки един от тези продукти се харесва изключително много от широката аудитория. Ароматите, в чийто състав влиза зелената ябълка, са непринудени и подходящи за светлата част от денонощието – със свежото си усещане те в никакъв случай няма да бъдат възприети като натрапчиви и твърде тежки.

От Versace умело включват плода в култовия си Eros. С помощта на ментата, здравеца, кехлибара и ванилията се сдобиваме с приказен парфюм, който би бил идеален за обичания мъж. Eros наистина навява мисли за любов и споделеност – парфюмът е толкова омагьосващ и траен, че за дълго ще усещате акордите му из стаята. Зелена ябълка откриваме и в предложението от Creed Aventus – отново господата са облагодетелствани. Розата, ананасът и бергамотът допълнително спомагат към това този аромат да е наистина запомнящ се и категорично предпочитан от силния пол. Спрете се на парфюм със зелена ябълка в състава и можете да бъдете сигурни, че свежестта ще ви преследва през целия ден.

Versace Eros парфюм за мъжеCreed Aventus Парфюм за мъже

Орхидеята – кралицата на парфюмите

Красивото цвете е любимо на мнозина. Орхидеите са изключителнo нежни, деликатни и изтънчени – символ са на нежността, любовта и тайнствената съблазън.

С това са наясно и от Calvin Klein, защото именно на орхидеята залагат те, създавайки епохалния си аромат Euphoria, който, за отрицателно време, се превърна в любим парфюм на милиони дами по света. В съчетание с лотус, виолетки, кехлибар и нар, орхидеята стремително завладява сетивата от шишенцето на този парфюмен шедьовър и оставя за дълго след себе си усещане за страст, споделеност и енигма.

Calvin Klein Euphoria парфюм за жени

Анасон ли? Определено да!

Поредният мъжки аромат, който се настанява трайно в душите и сърцата на милиони свои почитатели, е ключовият Giorgio Armani Code. Пиперливостта на анасона е прекрасно вплетена в тази феерия от божествени аромати редом до лимона, бергамота и тютюна. Определено този аромат подчертава силните мъжки страни – той е категоричен, страстен, опияняващ и оставящ следа за дълго.

Giorgio Armani Code парфюм за мъже без опаковка

Ирисът царува в парфюмния свят

Красивото цвете, често асоциирано с нощта, желанието, страстта е ключова съставка в аромата, който отвя конкуренцията през последните години - La Vie Est Belle на Lancome. Парфюмът, чието лице е актрисата Джулия Робъртс, крие у себе си прекрасни усещания като съблазън, жизнерадост и страст. На ириса компания правят още ванилията, портокаловите цветчета и жасмина. Ако искате да притежавате наистина прекрасен аромат, който носи божествения аромат на ирис, то това е продуктът, който ще ви плени.

Lancome La Vie Est Belle парфюм за жени

А вие имате ли своя любима съставка в парфюмите? Дали е някоя от тези, които избрахме специално за вас? Потопете се в ароматния свят на грейпфрута, пачулито, ириса, орхидеята, анасона и зелената ябълка и ще се убедите сами в тяхното изключително съвършенство.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Бензоин – най-сладката ароматна нотка

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Гурме аромати за студените месеци

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ветивер – ароматът на истинския джентълмен

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив