Любими парфюмни съставки за август

Любими парфюмни съставки за август

Към края на един от най-любимите месеци от годината ни се иска да приключим подобаващо и да сътворим едно своеобразно ароматно обобщение. Обръщаме поглед към най-любимите ни съставки за август, които винаги с радост и въодушевление откриваме в оригиналните парфюми.

Късното лято винаги е предпоставка за подмяна на парфюмната колекция. С готовност вероятно всеки един от нас ще пожелае да се обзаведе с някой и друг нов аромат, с който да посрещне идващата есен. Затова и решихме да подходим по-общо и да резюмираме на ухания с кои есенции в съдържанието няма да е никак лошо да заложим през периода.

Нежни, интригуващи, пикантни – така видяхме любимите парфюмни съставки за месеца

Нежни, интригуващи, пикантни – така видяхме любимите парфюмни съставки за месеца

Изпращайки лятото, сме повече от готови да заменим свежите и зелени екстракти в ароматите с далеч по-плътни, дълготрайни и стоплящи сетивата ухания.

За вдъхновение на днешната статия спряхме избора си на следните ароматни изкушения в парфюмите:

  • Бергамот – никога не са излишни пробуждащите и даващи допълнителна енергия цитрусови акорди;
  • Жасмин – запомнящият се и галещ сетивата флорален аромат на жасмина е повече от подходящ за есенно ухание;
  • Мускус – плътността и леката тръпчивост на тази есенция я прави чест избор на дизайнерите на аромати за базата на парфюмното съдържание;
  • Розов пипер – определено си представяме първите дни от есента в компанията на леко пикантни и ориенталски парфюмни акорди;

Парфюмни съставки - бегамот, жасмин, мускус, розов пипер

Бергамот – свежест и усещане за енергия и радост в състава на парфюмите

Бергамот е цитрусов плод, подобен на лимона или лайма, чиято родина е Италия – кръстен е на град Бергамо. Есенцията е изключително популярна в ароматерапията, производството на етерични масла и като основна съставка в парфюмерията. Ароматните дизайнери често се спират именно на включването на бергамот в изграждането на връхните нотки на парфюмите – винаги е приятно с впръскването на парфюма да те облее вълна от свежест и прилив на цитрусова енергия.

Затова и включваме есенцията в днешната си селекция – подозираме, че не всеки би могъл така лесно да се раздели с лятото. Ето защо препоръчваме да спрете избора си на аромат, съдържащ бергамот в съдържанието си – със сигурност ще ви дойде добре доза свежест при настъпващите есенни дни.

Сладостният жасмин отбелязва незабравимо присъствие в съдържанието на някои от най-любимите ни парфюми

По правило почитателите на сладостните и нежни аромати е добре да се спират на такива, съдържащи бели цветя в съдържанието. Те се характеризират именно с тази сладост, изящество и обаяние, което ще преследва сетивата ви за дълго. Обикновено жасмин долавяме в средните парфюмни нотки, което ни дава възможността доста дълго да се наслаждаваме на приказното му ухание. Разбира се, най-често го срещаме в изграждането на дамските аромати, но никак не са малко на брой и мъжките парфюми, радващи ни с присъствието на това цвете в уханната им бленда. Ако сте ценители на сладостните и флорални парфюми, то задължително включете в лятно-есенната си ароматна колекция благоухание с жасминови акорди.

Дълбокият и интензивен мускус е идеалната парфюмна съставка, бележеща края на лятото

Мускусът е есенция с изключително скъпа парфюмерийна стойност – едни от най-впечатляващите и изтънчени ароматни предложения са построени именно на базата на тази съставка в съдържанието. Среща се еднакво често както в дамските и мъжките, така и в унисекс ароматите. Мускусното ухание се характеризира с плътност и лека тръпчивост, изключителна дълготрайност и дълбочина на аромата. Ето защо най-често бива откривано в базата на парфюма – основните нотки по правило се усещат най-дълго време върху кожата. Обикновено можем да долавяме аромата на мускус дълги часове след изначалното впръскване. Идеален е за настъпването на есента – обикновено мускусните парфюми са доста по-тежки и плътни. Това е и причината повечето ценители да ги избягват през лятото. Определено бихме казали, че това са есенции, свързващи се най-добре с есенното и зимното време.

Пикантността и ориенталският привкус на розовия пипер също му отреждат главно място сред любимите съставки за края на сезона

Завършваме днешната селекция със споменаването на розов пипер. Обаянието и пикантността, с която се характеризира, определено ни кара час по-скоро да се отправим към някой парфюмериен магазин и да обзаведем ароматната си колекция. Наличието на розов пипер в даден парфюм го причислява към групата на ориенталските благоухания – смятаме, че именно началото на есента е перфектното време, в което да заложим на есенция от тази парфюмерийна група. Лютивостта категорично свързваме със страст, топлина, жар – все неща, към които целеустремено бихме се насочвали в момента, в който времето навън започне да застудява.

Надяваме се да сме ви дарили с необходимата доза вдъхновение и информация относно какво е модерно и търсещо се в света на ароматите. Убедени сме, че, ръководейки се от нашите съвети и препоръки, са отрицателно време ще успеете да откриете най-точния парфюм за вас – съобразете го със стила си и с настъпващия сезон, за да сте сигурни, че винаги ще сте в крак с модата.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-съблазнителните парфюми

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Индийско орехче – тайнственият аромат на мъж

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ромът е интересен акцент в парфюмите за студените месеци

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив