Любими парфюмни съставки за април

Любими съставки в парфюмите

Април е онова прекрасно време от годината, когато, наред със събуждащата се за нов живот природа, ние също чувстваме прилив на енергия. Сякаш се отърсваме от зимната летаргия и сме готови да се впуснем в ежедневието отново на пълни обороти.

Ето защо надсловът на днешния текст е именно свежестта - спазваме традициите си, споделяйки с вас любимите си парфюмни съставки, като през април акцентираме на онези, които ни вдъхват сякаш нови сили.

Потопете се с нас в света на ароматите - такива, каквито бихме усетили само през пролетта - свежи, енергизиращи, витални.

Ето кои са онези парфюмни съставки, които оставиха трайни отпечатъци в съзнанието ни. Сигурни сме, че не биха ви оставили никак безразлични.


Аромат на цитруси във въздуха


Има ли нещо по-свежо от аромата на лимони, портокали, грейпфрут? Цитрусовите плодове ни въздействат изключително пробуждащо, независимо дали ще правят компания на сутрешното ни кафе, или ще влязат в състава на някой любим парфюм, за да ни освежават през целия ден.

Именно такъв аромат е Pour Femme на Boucheron - ухание, което едва ли има нужда от детайлно представяне. Има ли човек, който да е усетил есенцията му и да не се е влюбил? Парфюмът ни очарова със съставки като лимон, лайм, портокал - един истински коктейл от свежест и живителност. Но не приключва там - тези цитрусови нотки са съпътствани от благоуханието още на кайсия, жасмин, тубероза, нарцис, ванилия и мускус. Ако искате прекрасна енергия да ви съпътства през целия ден, то безспорно това е ароматът за вас.


Кой каза, че подправки откриваме само в кухнята?


Парфюмни съставки в Boucheron Pour Femme, S.T. Dupont Be Exceptional Gold и Trussardi Uomo


За мнозина споменаването на подправки извиква асоциация за благоуханни и пикантни кулинарни шедьоври. Ние пък искаме да напомним, че тези така важни елементи на всяко ястие с лекота и финес се добавят и към любимите ни парфюми. Затова и те се наричат гурме-аромати - наличието на подправки в тях неминуемо влияе на рецепторите ни, включително и на вкусовите.

Пикантността и дързостта на черния пипер откриваме в предложението на Dupont - Be Exceptional Gold. Това божествено мъжко благоухание впечатлява с присъствието на тази подправка в състава си, правейки го особено характерен и привличащ. Освен черен пипер, в шишенцето долавяме още и здравец, мандарина, пачули, лавандула, кехлибар - кой би устоял на подобна комбинация?

От Trussardi пък правят пореден комплимент на господата, включвайки темпераментна и екзотична съставка като индийското орехче в своя Uomo. Лимоновият сок, бергамотът и градинският чай допълнително въздигат аромата до високите стъпала на свежестта. За леки сладост и баланс пък към така изградената композиция дизайнерите са добавили и виолетки. Как да не избереш този парфюм?


Сандаловото дърво е в основата на повечето ни любими парфюми


Какво е пролетта без характерните дървени ухания?

Сандаловото дърво е изключително популярно по ширините на Шри Ланка, Хавай и Индия. Характерният му аромат не би могъл да остане незабелязан. Ето защо и влиза в състава на много парфюми - освен, че ги отличава, сандаловото дърво изключително успешно подсилва аромата им и ги прави по-трайни.

Парфюмни съставки в Hermes Twilly D`Hermes и Montale So Amber

Вероятно и от Hermes са открили изтънчеността на това растение, вплитайки го в състава на своя Twilly D'Hermes. Закачливият дамски аромат впечатлява освен със сандаловото дърво, още и с уханието на джинджифил и тубероза. Изключително характерният и запомнящ се аромат на композицията я прави изключително предпочитана от много дами. Господата също не остават равнодушни към аромата, щом го усетят по кожата на любимата жена.

И, докато сме на вълна "екзотика и страст", няма как да не споменем Montale - нишовият бранд, който е известен със създаването на някои от най-добрите унисекс аромати. Точно такъв е и So Amber - парфюмът, размиващ границите между мъжкото и женското начало. В състава му, освен сандалово дърво, откриваме още и мароканска роза, шафран, амбра, малина, ванилия и мускус - топлината, която се усеща от тази божествена смесица трудно би могла да бъде объркана и да остане незапомнена.

Именно съставките от първо качество са онзи елемент от създаването на един парфюм, който гарантира неговите трайност и прекрасно благоухание. Ние уверяваме, че ще се насладите и на двата компонента, независимо кой от предложените божествени парфюми изберете за вас или за онзи, когото обичате.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Зелени аромати ще ви освежат в горещите дни

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Божур – нотката на най-изисканите парфюми

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Пипер - древният аромат, който е по-скъп и от златото

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив