Любими парфюмни съставки през октомври

Любими съставки в парфюмите

Посрещнахме есента подобаващо и нямаме търпение да се впуснем в красотата, която тя ни предоставя – прекрасни разходки насред изящната и обагрена в златисто природа, завръщане към любимите си есенни дрехи и аксесоари, наслада от множеството нови аромати, с които ще обогатим козметичната си колекция.

Спазвайки традициите, в днешната статия сме ви подготвили поредната доза великолепни благоухания, извличайки от състава на всеки парфюм онази ароматна съставка, която заплени сърцата и сетивата ни. Сигурни сме, че и вие ще се съгласите с нашия подбор – усещането за есен блика от всяко едно от уханията, които избрахме за вас днес. Представяме ви любимите си парфюмни съставки за октомври – месецът, който ни накара да мечтаем.


Ветиверът в аромата на Lalique ни носи уют


Ветиверът е тревисто растение, чиято най-важна част за парфюмерията е коренът – именно от него чрез метода на парната дестилация се извлича етеричното масло. То е особено ценна суровина, използвана широко както в направата на парфюми, така и в ароматерапията. Уханието му се асоциира със сладост, опушеност, нотки на дървесина и карамел. Не случайно всеки парфюм, съдържащ ветивер, обгръща съзнанието ни с мекота и усещане за уют. Такъв е и Encre Noire на Lalique – ако желаете да притежавате в ароматната си колекция продукт с ветивер в състава си, то горещо ви препоръчваме именно тази есенция. В нея още откривате и:

  • Кипарис във връхните нотки;
  • Мускус и кашмир в базата;

Сърцевината е изцяло подчинена на уханието на етеричното масло от тревистото растение. С такъв аромат топлината и уютът на есента категорично ще бъдат ваши постоянни спътници.

Парфюмни съставки в Lalique Encre Noire и Karl Lagerfeld for Her


Аромат на дъбов мъх ни обгръща от предложението на Trussardi и Laura Biagiotti


Есента подчертано се свързва със земните аромати – те съвсем естествено се асоциират с природата и начина, по който тя се променя към края на годината. Всичко, което ни заобикаля, се обгръща в златисто, червено, кафяво и оранжево – няма как да не се прехласнем по такава приказност. Дъбовият мъх е характерен земен аромат – в парфюмите често се използва в базата и спомага за придаването на трайност и стабилност на аромата. Подчертаващото му присъствие откриваме в предложения от Trussardi и Laura Biagiotti.

Ароматът на Trussardi Uomo впечатлява с изтънченото си съдържание от висококачествени съставки, идеално вписващи се в есенната концепция. Освен дъбовия мъх, в състава му откриваме още:

  • Пресен лимонов сок, индийско орехче, бергамот;
  • Виолетки, здравец и градински чай;
  • Кожа и пачули;

Този мъжки парфюм ще накара всеки господин да се чувства невероятно в кожата си, а ефектът върху дамите никак няма да закъснее – никой не би могъл да остане равнодушен на такова ухание.

От Laura Biagiotti пък решават да ни зарадват с дамския парфюм Roma, съчетаващ както свежест и енергичност, така и съблазън, сила и дързост. Дъбовият мъх в базата в компанията на ванилия, мъх и кехлибар подчертава трайността и неповторимостта на аромата. Във връхните и средните нотки долавяме, както следва:

  • Бергамот, невен, зюмбюл, портокалов цвят;
  • Жасмин, роза, иланг-иланг, тубероза, ирис, кедър и сандалово дърво;

Убедени сме, че всяка дама ще се почувства истински желана и харесвана в компанията на този изтънчен парфюм.


Червената ябълка е кралицата през октомври в аромата на Rochas


Rochas Mademoiselle Парфюм за жени

Ако има нещо, което категорично да свързваме с есента, то това са плодове като ябълки, грозде, круши. На червена ябълка се натъкваме в превъзходния дамски парфюм на Rochas Mademoiselle – едно съвършено есенно благоухание, съчетаващо класическата парфюмерия с наличието на модерни съставки в съдържанието си. Компания на сладката червена ябълка правят още:

  • Черно френско грозде;
  • Египетски жасмин и розови листенца;
  • Сандалово дърво, амбра, мускус;

Парфюмът прекрасно подхожда на дамите, които харесват сладките аромати в съчетание с нежни флорални есенции и земни, плътни нюанси. Бихме казали, че от Rochas са създали едно истинско произведение на изкуството.


Уханието на деликатно франджипани долавяме от парфюма на любимия ни Karl Lagerfeld


Франджипани, магнолия, роза – сякаш цветята царстват в един от най-знаковите аромати, излезли изпод името на Karl Lagerfeld - For Her. Дамите, обичащи цветните парфюми, отбелязват, че попадението от немския дизайнер е право в десетката. Нежен, изящен, чувствен – така описваме този аромат, завладени от уханието на франджипани през есента. В състава се натъкваме и на:

  • Лимон и праскова;
  • Кехлибар, дървесни акорди, бял мускус;

Парфюми на изгодни цени откривате при нас с гаранция за качество и оригиналност – позволете си да заблестите през октомври, потапяйки се в ароматния свят на любимите ни съставки за месеца. Бъдете неотразими и в унисон със завладяващата природа, която ни обгражда!

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Пачули - ароматът на успеха

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ароматна история: Иновативните подходи към ароматите

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Любими парфюмни съставки за август

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив