Любими парфюмни съставки през декември

Любими съставки в парфюмите през декември

Настъпи най-дългоочакваният и празничен месец от годината – декември е тук с много изненади. Какви са първите асоциации, с които обвързвате краят на годината? Сигурни сме, че в съзнанието ви изникват представите за равносметка, домашен уют, отбелязване на любимите празници с любимите хора. Знаете ли също, че представите и спомените биха могли да се обвържат с аромати? В днешната статия, следвайки утвърдената си традиция, ви представяме любимите си парфюмни съставки за месеца – свързваме ги с празничност, усещане за дом и много приказност.

Нека надникнем в света на парфюмните благоухания и си позволим да усетим някои от най-прекрасните и изтънчени аромати. Убедени сме, че те ще ни накарат да се почувстваме наистина блестящо и ще ни донесат усещане за топлина. А смятаме, че именно от това имаме нужда през декември.


Зимно, празнично и стоплящо усещане ни носи ромът като съставка в парфюмите


Има ли по-зимен и декемврийски аромат от благоуханието на ром във въздуха? Служейки за чудесен аперитив или като съставна част от любимия коледен сладкиш, мнозина от нас асоциират аромата на ром с празник и споделени мигове с онези, които обичаме. Ето защо изпаднахме във въодушевление, когато го открихме и като парфюмна съставка. В Bentley For Men се натъкваме на упойващата алкохолна есенция – тя придава на цялостната композиция топлина, чар, изисканост и мекота. Компания на рома в парфюма правят още и:

  • Черен пипер, бергамот и дафинов лист във връхните нотки за свежест и енергия;
  • Градински чай, канела и дървесни акорди в сърцето, отговарящи за мекия и топъл характер на парфюма;
  • Кожа, кедър и пачули в основата за стабилност и плътност на композицията.

Не бихме могли да се сетим за по-подходящи съставки, които да акомпанират рома в този парфюм. Мъжкият аромат е създаден за онези господа, които съумяват страстно и категорично да изразят себе си и никак не се притесняват от това. Ако търсите подобен парфюм за себе си, който да отразява именно тези ваши характеристики, то тогава категорично споменаваме, че сте открили своя продукт.


Кехлибарена жар през декември – точно от това имаме нужда


Кехлибарът свързваме със слънцето, топлината, жарта – едва ли някой не би искал да се потопи именно в тези усещания през зимата. Освен чрез домашния уют, съществуват и други начини, чрез които бихме могли да се дарим с възприятия, асоциирани с топлината – изберете парфюм, който сякаш да носи слънцето в себе си. Помислихме по този въпрос и установихме, че шишенцата, в които се натъкваме на кехлибар, сякаш стоплят душата и сърцето ни. Затова и открихме перфектните ароматни изкушения за този месец.

Quatre Absolu de Nuit pour Femme от Boucheron е дамски парфюм, сякаш създаден с цел да носи уют и мекота – дамите, които го причисляват към любимите си ароматни колекции споделят, че се чувстват наистина прекрасно в кожата си, когато носят благоуханието на марката. Кехлибарените отблясъци нежно попиват в кожата, излъчвайки царственост и топлина. В предложението от Boucheron откриваме още и:

  • Розов пипер, горчив бадем и бергамот;
  • Жасмин, тонка и круша;
  • Сандалово дърво и ванилия;

Сладост, изтънченост и авантюризъм – така описваме този дамски парфюм, определяйки го като един от шедьоврите на марката.

парфюми Paco Rabanne 1 Million, Boucheron Quatre Absolu и Dior Sauvage

Другите пък нишови наши любимци от Montale също предоставят своето кехлибарено очарование. Говорим за унисекс парфюма Dark Purple, който заема специално място в сърцето на милиони почитатели на ароматния свят. Кралсколилавият цвят, красящ флакона на парфюма, допълнително внушава усещането за аристократичност и висока класа. Убедени сме, че всеки би усетил същото, докато носи това благоухание. А освен кехлибар в него долавяме още и:

  • Портокал и слива във връхните нотки;
  • Здравец, пачули, роза, червени плодове в средните нотки;
  • Тиково дърво и мускус в базата;

Бихме добавили, че от Montale са създали едно истинско произведение на изкуството.

Мъжкият парфюм пък, който също се причислява към групата на кехлибарените аромати, е 1 Million Paco Rabanne – един от най-обичаните и предпочитани ухания за господа през последните години. Този аромат сякаш никога няма да излезе от мода – винаги ще се асоциира с успех, целеустременост, любов към себе си и затвърждаване на личните успехи. Вероятно и затова е толкова обичан и избиран от огромен брой клиенти. Освен кехлибар, в съдържанието ни омайват още и:

  • Червен портокал и грейпфрут;
  • Роза, канела и подправки;
  • Пачули, кожа и дървесни акорди.

Дързък и плътен аромат на амбра – как да се лишим от тази съставка през зимата?


Амбрата е неразделна част от парфюмния свят – най-обичаните и любими парфюмерийни брандове не пропускат да я включат в състава на най-добрите си ароматни предложения. Не бихме си позволили да лишим и днешната селекция от любими съставки за декември от присъствието на амбра. Откриваме я деликатно сгушена в основата на мъжкия парфюм, който завладя сърцата на всички и безапелационно спечели първенството тази година – говорим за Dior Sauvage. Деликатен и нежен, но, същевременно с това, дързък, привличащ вниманието и запомнящ се – със сигурност бихме казали, че този парфюм е вдъхновен от образа на истинския мъж. Наред с амбрата, в съдържанието се радваме още и на:

  • Бергамот и амброксан;
  • Пипер и дървесни акорди;

Долавяме усмивката ви, прочитайки нашата селекция от парфюмни съставки за месеца. Усетихте ли уюта във въздуха?

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюми с краставица - свеж полъх в горещите дни

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Лешника - нотката, която премахва стреса и напрежението

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Банан - мекота и свежест в дамските парфюми

Към магазина

Последни публикации

Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда
Ежедневните парфюми, с които ще се чувствате комфортно в офиса
Гурме аромати за студените месеци

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив