Лавандула - свежест и още нещо...

Коя  ароматна нотка  излъчва дързост, чувственост и сексапил ?

Досещате ли се? Става дума за лавандулата естествено. Тя произхожда от Средиземноморието и още в древни времена намерила приложение в много сфери като народната медицина, кулинарията и парфюмерията. Заради успокояващите си свойства, растението било изключително предпочитано сред всички. Името на растението произлиза от латинската дума " Lavera" . Римляните са използвали лавандула в своите бани и при почистване, заради приятният аромат , които остава след себе си.

Няма как да не обикнете лавандулата. Тя сякаш е двойнствена. С нежният си, лек вид, тя ни заземява и в нея сякаш можем да видим реалността. Гледайки я от далеч обаче, тя вдъхва мистика и приказност и сякаш ни показва един нов, създаден от въображението ни свят. 

Приложение

Лавандуловото масло е най-полезно и  се прилага най-често от всички етерични маасла. То се извлича чрез парна дестилация от цветчетата на лавандуловите растения. Причината лавандуловото масло да е едно от предпочитаните етерични масла е, че има прекрасни качества и ухае страхотно.  Лавандуловото масло премахва белезите и балансира кожата.

Освен успокояващото действие, ароматът на лавандулата ни кара да бъдем по-уверени, повдига самочувствието ни и ни кара да видим себе си под един друг, по-оптимистичен ъгъл. Още от древни времена тя се асоциира с чистота, тишина, преданост и предпазливост. 

Етеричното лавандулово масло има лек и свеж аромат с дървесни отенаци и леко остър и дълготраен аромат. Потушава болката при главоболие, помага при безсъние и снема болката от мускулите 

Смята се, че маточината е билка номер едно, когато става дума за борба с нервите. Но в този аспект, лавандулата определено не остава по-назад. С тонизиращите си и успокояващи свойства, тя кара организма моментално да се отпусне, влияе изключително благоприятно на нервната система и подпомага работоспособността. 

Името на растението произлиза от латински и буквално преведено означава „мия”, „пречиствам”. Древните използвали лавандулото масло при къпане и от там дошло и името на лавандулата. Със своят свеж, топъл и в същото време остър аромат растението ви завладява още щом усетите мирисът му. Лавандулата се съчетава много добре с нотки на мандарина, портокал, розмарин, ветивер, индрише,кедър, пачули, лимон, сандалово дърво и роза. Известни мъжки парфюми с аромат на лавандула са:

Carolina Herrera 212 EDT

Chanel Allure Homme

Ferrari Pure Lavender 

Дамски такива пък са:

Burberry Brit Rhythm 

Penhaligon’s Lavandula EDP

Който и парфюм да изберете, определено няма да останете разочаровани от ароматната лавандула. Ако искате наситено и дръзко излъчване, но в същото време поднесено с мекота, чувственост и сексапил, то лавандулата определено ще ви допадне. 

А вие имате ли любим парфюм с ароматна нотка на лавандула ? Кой е той? Споделете с нас!

Посетете нашия онлайн магазин Parfium.bg! Там ще получите индивидуална консултация и информация от нашият козметичен експерт!

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Сладките парфюми, които обожаваме

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Аромат на сладост - гурме парфюмите, които да не пропускаме

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ароматите с касис – уханно богатство в края на лятото

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив