Жасмин - олицетворение на изкушение и страст

Символ на романтика и любов

Жасминът произлиза от далечния Изток. Дълбоко ценен в Индия и Китай, той бил използван за ароматерапии и за много церемониални практики. Жасминът, както и розовото масло се смятат за най- скъпите и екзотични масла, използвани в парфюмерийната и в козметичната индустрия.  

Още от древни времена жасминът бил смятан за „кралят на маслата” (Розата е „кралицата”) . Вероятно това е така, тъй като това растение е с най-мъжки нотки от всички флорални аромати. Въпреки това, растението е колкото мъжки, толкова и женски аромат. Смята, че усилва чувствителността и ни прави по-разкрепостени. Известно е дори, че Клеопатра е съблазнила Марк Антонии, благодарение на ароматните масла, които използвала когато се срещали. Известно е също така, че едно от тези масла бил именно жасминът. Той е символ на романтика и любов, на изящество и благодат, чувственост и бодрост.

Името на растението идва от персийскатa дума Yasmine, която означава ухание, аромат. Жасминът може да бъде намерен в топлите части на Европа, Азия, Африка и Пасифика, но е много рядко срещано растение в Америка. Годишната продукция на жасминово масло е около 15 тона, като най-голям производител е Египет, следван от Мароко, Индия, Италия и Китай. 

В парфюмите жасминовият цвят се използва като основа, базова нотка. Комбинира се добре с аромата на лайката, цутрусовите масла и розата. Жасминът има изключително деликатен, богат, красив и сладък аромат, което го прави изключително ценен за парфюмерийната индустрия. Той е един от най-старите и разпространени флорални аромати в света. Хармонията и оптимизмът сякаш обливат всичко щом се усети уханието на растението. Изпълва ни с радост и щастие и ни кара да бъдем по-позитивни. 

Ето няколко мъжки и дамски парфюма от нашата богата и разнообразна гама продукти, които биха допаднали:

Acqua di Gioia Essenza

Alien Thierry Mugler

Beauty Calvin Klein

Bvlgari Jasmin noir Essence of Jeweller

J'adore Christian Dior

Miracle Lancome

Jasmin Noir Bvlgari

Жасминът е едно от главните растения, които се използват за направата на парфюми. Жасминовото масло е едно от най-скъпите и ценени в света, тъй като само за 13мл. масло е нужно да се съберат около 300 цветчета. 

Ако искате да изглеждате по-оптимистични и харизматични, то определено жасминът ще ви хареса. Със спокойствието, което излъчва ароматът му е гарантирано, че и самите вие ще се почувствате по-добре и по-щастливи. 

А вие имате ли любим парфюм с ароматна нотка на жасмин ? Кой е той? Споделете с нас!

Посетете нашия онлайн магазин Parfium.bg! Там ще получите индивидуална консултация и информация от нашият козметичен експерт!

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Смокиня - сладост и свежест от библейски времена

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Флорални парфюми за лято 2020

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Лилия - чистото, свежо и сладко цвете на парфюмерията

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив