Ароматерапия: 6 нотки за добро настроение

Всеки добър ароматерапевт и парфюмерист ще ви каже, че ароматите имат силно влияние върху вашето състояние и настроение. И че една ароматерапевтична процедура е напълно достатъчна, за да се освободи тялото ви от ненужния стрес и да почувствате прилив на нови сили. Ето защо много хора се обръщат към ароматерапията.

Да, наистина етеричните масла могат да бъдат ценен помощник за повдигане на настроението, въпреки това обаче, използването им често и в чиста форма може да бъде опасно. Но ако ароматите са преработени и събрани в парфюмен букет, те не причиняват вреди, така че нека разгледаме кои нотки влияят положително върху настроението и повишават вдъхновението, ентусиазма и енергията.

Здравец

Ароматната нотка на здравец е известна с това, че премахва стреса и тревожността, а понякога може да има и стимулиращ ефект. Тя увеличава интелектуалната дейност и дейността на организма, като помага при нервно изтощение и облекчава умората. Парфюмите, ухаещи на здравец, способстват за преодоляване на чувството за малоценност, дават увереност и възстановяват вътрешната хармония и мир.

Chanel Coco Noir EDP на цена 198.99 за 50 ml

Christian Dior Dioressence EDT на цена 118.99 за 100 ml

Портокал

Ароматът на портокал, или т.нар. портокалов цвят, е леко тръпчив и има привкус на мед и жасмин. Той се смята за отлично средство за лечение на депресията, тъй като подобрява настроението и придава смелост, увереност и спокойствие. Чрез него може да се притъпи чувството на паника и отчаяние, да се нормализира психическото състояние и да се подобри настроението.

Chanel Coco Mademoiselle EDT на цена 179.99 за 100 ml  

Paco Rabanne Lady Million EDP на цена 62.99 за 30 ml

Босилек

Ароматът на босилек изглежда студен и твърд, но има благоприятен ефект върху нервната система. Неговата пикантна свежест помага на човек да се успокои, да се съсредоточи и да стане по-активен и внимателен. Този изискан, свеж, тревен аромат подобрява настроението и добавя неустоим и загадъчен чар.

Calvin Klein Euphoria EDT на цена 58.99 за 100 ml  

Dolce & Gabbana THE ONE EDT на цена 80.99 за 100 ml

Мандарина

Плодовият аромат на мандарина напомня на много хора на нещо прекрасно и празнично. Използването на парфюм с тази нотка носи чувство на възхищение и радост, подобрява настроението и може да направи ярък и най-мрачния ден. Мандарината носи сила, увереност, жизненост и игривост и дава усещане за свобода и липса на всякакви притеснения.

Giorgio Armani Si Intense EDP на цена 124.63 за 50 ml  

Gucci Flora Glorious Mandarin EDT на цена 68.99 за 100 ml

Розмарин

Ароматът на розмарин помага да се нормализира кръвообращението в мозъка, което може да се окаже много полезно на учениците и студентите в подготовката им за изпити. Миризмата на това растение спомага още и за подобряването на паметта, зрението, обонянието и слуха. И не на последно място - побеждава всяка скука.

Chanel Egoist Platinum EDT на цена 131.99 за 100 ml  

Cerruti 1881 Fairplay EDT на цена 60.99 за 100 ml

Джинджифил

Ароматът на джинджифил, който малко наподобява този на цитрусови плодове, напомня на красивия източен свят и неговите топли и загадъчни страни. Тази изтънчена подправка дава усещане за удоволствие, лекота и нирвана. В парфюмерията това ухание напомня на нещо тайнствено, екзотично и може би дори забранено, което го прави още по-вълнуващо и предпочитано и от жени, и от мъже.

Christian Dior Homme Sport 2012 EDT на цена 98.99 за 100 ml  

Lancome Miracle EDP на цена 98.99 за 100 ml

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюмите с тютюн привличат с класическия си и устойчив характер

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Амбра – съкровището от морското дъно

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Лайм - ободряващата парфюмна нотка

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив