Аромат на сладост - гурме парфюмите, които да не пропускаме

Аромат на сладост - гурме парфюми

Ако има нещо, което категорично да привлича вниманието ни в парфюмния свят, то това определено са гурме ароматите. Едва ли има нещо по-интригуващо и запленяващо сетивата от ядливите, пикантни, сладостни и сочни съставки, които откриваме в съдържанието на не един и два парфюма на пазара.

И за да сме в крак с тенденциите при ароматите, където все по-често откриваме изкушаващи есенции от всевъзможни вкусотии и подправки, решихме да допринесем и с наша селекция, ознаменуваща едно от сетивата. В днешния текст ви представяме 5 парфюма, които притежават качеството не само да съблазнят обонянието ни, но и да събудят вкусовите ни рецептори.


Магията зад гурме ароматите – реверанс към сладката страна на живота


Преди да ви представим петте си любимеца измежду гурме ароматите, ни се иска да се впуснем в малко повече детайли относно естеството на създаване на такъв тип парфюмерия.

Както вече споменахме, гурме парфюмите притежават в съдържанието си есенции от ядивни съставки, което мигновено провокира не само обонянието ни, но и вкусовите ни рецептори. Наличието на сладки или пикантни акорди във формулата на всяко благоухание способства парфюмът още по-категорично да ни въздейства и да остави трайни спомени в съзнанието ни. Ядивните нотки в ароматите са изключително популярни в последните години и все повече дизайнери и модни брандове решават да се впуснат във все по-нестандартни и екстравагантни комбинации.

Ако и вие сте сред мнозината, желаещи да притежават такъв парфюм, но се чудите къде да насочите избора си, то в днешната статия сме се погрижили да ви улесним максимално.


Представяме ви 5 гурме аромата, които задължително да включите в парфюмната си колекция



Чувствено очарование от Boucheron за елегантните и изтънчени дами

Парфюмите на Boucheron безспорно са от ароматите, будещи възхита, очарование и вдъхновение. Всеки продукт от благоуханната им гама съумява действително да остави следи в съзнанието и да бъде за дълго помнен от притежателките си.

Boucheron Quatre Absolu de Nuit Pour Femme парфюм за жени

Ако трябва да се спрем на един гурме аромат от марката, то със сигурност селектираме Quatre Absolu De Nuit Pour Femme. Сладостно-ориенталският привкус на есенцията, която е и като запазена марка на бранда, се обуславя от наличието на наистина пикантни и интригуващи съставки. Розов пипер, горчив бадем и бергамот ни посрещат във връхните нотки, създаващи умел пикантно-горчив старт. В сърцевината ги последват жасмин, тонка и круша, където плодът придава характерната за аромата свежест и сладост. Базата придава стабилност на цялостната композиция, залагайки на акорди от сандалово дърво, ванилия и кехлибар.


Екзотични плодове, диня и киви ни очакват в предложението от Dolce&Gabbana

За почитателите на подчертано плодовите есенции съумяхме да открием истински подходящ парфюм. Anthology 3 L’Imperatrice е чувствено и галещо сетивата ухание, нареждащо се сред най-популярните и обичани парфюмни есенции на известната италианска марка.

Dolce & Gabbana Anthology 3 L`Imperatrice парфюм за жени

Връхните нотки на аромата се разкриват пред сетивата на своите притежатели, благодарение на ароматното присъствие на съставки като екзотични плодове и розови цветя. По този начин съвсем умело се задава цялостния тон на парфюма, блестейки с нежност и чувственост. Средните нотки са изградени с помощта на диня и киви – свежест и енергизираност блика от есенцията и ни съпътства през целия ден. В основата пък сме завладени от благоуханното участие на розова циклама и мускус за щипка сладост и мекота.


Hugo Boss залага на гурме съставки, създавайки своя епохален и енигматичен мъжки парфюм

Bottled е определено един от ароматите, славещи се с многомилионни почитатели. Всеки мъж, държащ на външността си и ценящ прекрасните аромати, все в един момент е притежавал това благоуханно предложение от Hugo Boss.

Hugo Boss Bottled парфюм за мъже

Слива, дъбов мъх, ябълка, бергамот, здравец и лимон ни посрещат още с връхните нотки, рамкирайки свежо-цитрусовата природа на есенцията. Сърцевината ни изненадва приятно с наличието на магахон, карамфил и канела – подправката определено отвежда съзнанието ни към Близкия Изток и Ориента и не ни остава нищо друго, освен да се впуснем в блажена мечтателност. Базата ни се разкрива чрез участието на акорди от сандалово дърво, ванилия, ветивер, маслиново дърво и кедър. Със сигурност бихме казали, че Bottled е символ на изисканата и неповторима мъжка парфюмерия.


И докато сме още на вълна за мъжки парфюми, бързаме да ви представим Mont Blanc Legend

Смеем да твърдим, че това ароматно предложение класифицираме като най-гурме парфюма измежду останалите претенденти в днешната селекция. Удивени сме от майсторското съчетание между на пръв поглед толкова различни и специфични есенции и екстракти. С удоволствие споделяме, обаче, че крайният резултат е повече от омайващ.

Mont Blanc Legend парфюм за мъже

Връхните нотки на този интересен и притегателен мъжки аромат са изградени чрез присъствието на българска лавандула, бергамот, върбинка и ананас, участващи в свежо-цитрусовата формула. Истинското гурме изживяване наблюдаваме в сърцевината – там дизайнерите на аромата успешно вплитат екстракти от кумарин, червена ябълка и сушени плодове, правейки благоуханието повече от любопитно и вдъхновяващо. Акордите в базата пък са извлечени от съставки като сандалово дърво и бобова тонка.


Man Eau Fraiche е повече от любим на всеки господин, търсещ страхотен ежедневен парфюм

Всеизвестният син парфюм на Versace вече дълги години продължава да държи първите места по отношение на потребителските избори – едва ли господата биха се натъкнали на по-подходящ и предпочитан парфюм за ежедневието.

Versace Man Eau Fraiche парфюм за мъже

Свежестта и подчертаната живителност са основни аспекти от създаването на това обичано от всички благоухание. Лимон, бергамот, розово дърво и роза се вплитат във връхните нотки, за да създадат едно неустоимо цитрусово-сладостно усещане. В базата откриваме гурме нотката под формата на градински чай, заобиколена от екстракти от черен пипер, кедър и естрагон. За финал в основата на парфюма с благоговение се наслаждаваме на кехлибар, мускус, шафран и дървесни акорди.


Положително бихме казали, че с радост ще обновяваме парфюмната си колекция с гурме аромати. Искрено се надяваме да сме съумели с предоставянето на вълнуващи и вдъхновяващи благоуханни идеи.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Любими парфюмни съставки за февруари

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Пролетта дойде! Най-добрите флорални парфюми са тук

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Малина – уханието на младите секси прелъстителки

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив