Кои парфюми са подходящи за подарък и кои не

 Как да разберем кои аромати са подходящи за подарък и кои не ?

Парфюмът, е универсален подарък. Той е подходящ както за жени ,така и за мъже. Неслучайно има унисекс аромати, които могат да бъдат използвани и от двата пола. Разбира се, по-удачно е да вземете дамски парфюм за жена и мъжки за мъж. Винаги обаче, има един проблем, когато избирате аромат за друг човек – не знаете дали ще му се хареса. При това положение имате три варианта: да научкате, директно да попитате вашия приятел/ка какъв парфюм харесва или да прочетете следващите няколко реда. В тях ще ви споделим кои видове парфюми са подходящи за подарък и кои не. Ще ви дадем и няколко неустоими предложения, които със сигурност ще се харесат на човека, за когото пазарувате.

Споделяме няколко от нашите препоръки с вас

Колкото и невероятно да звучи, много по-лесно е да купиш подарък за жена, отколкото за мъж. Защо ли? Първо изборът е по-голяма. На пазара се предлага огромно разнообразие от парфюми, но това е нож с две остриета. Ако не сте сигурни какво точно търсите, може да се объркате още повече. Въпреки това обаче, е доказано, че 80 % от жените обичат да им подаряват парфюм, докато мъжете го разбират като намек, че нямат добра хигиена и миришат лошо.

Друг фактор, който допълнително усложнява избора на парфюм за мъж, е това, че представителите на силния пол, се привързват изключително много към аромата, който използват и не са склонни да го заменят с друг в продължение на години. Поради това е монго вероятно парфюма, който изберете да не се хареса на бъдещия му притежател. Разбира се, вината не е във вас, но, ако на всяка цена искате подаръка ви да се хареса, то попитайте или проучете какъв е любимия аромат на вашия приятел, баща или любим. Не го правете директно, ако искате да бъде изненада. Подпитайте го в непринуден разговор. Проявете креативност.

На жена никога не трябва да подарявате парфюм, който е с прекалено остра, силна или тежка миризма. Женските аромати, се отличават със своята чувственост, лекота и сладникавост. Поради това би било удачно да заложите на парфюм с цветна или дървесна основа. Като например - CK One Shock For Her, Bvlgari Omnia Green Jade, Dior Addict Shine или Nina Ricci Nina Fantasy.

Въпреки че, в днешно време модата при мъжете, се измени сериозно и повеето представители на силния пол носят стеснени дънки, епилират си цялото тяло, а някои дори си скубят веждите, то избягвайте сладникавите аромати. И прекалено тежките парфюми не са удачен избор. Потърсете нещо средно, което същевременно да бъде с приятен, но ненатрапчив мирис. Като например - Dolce&Gabbana The One for Men, Jil Sander Ultrasense White, Armani Code Turquoise, Paco Rabanne 1 Million или Issey Miyake Nuit d’Issey.

Най-добрият начин да изберете точния парфюм, е ако знаете предпочитанията на човека за когото го купувате. Не разчитайте на случайността, ако наистина искате да зарадвате бъдещия му собственик. Ако просто искате да „отбиете номера“, то какъвто и марков парфюм да вземете няма да сгрешите.

В каталога на Parfium.bg ще откриете огромно разнообразие от аромати с гарантиран произход и качество.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Kак да изберем парфюм за зимния сезон

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-предпочитаните парфюми през 2018-та година

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Италианският парфюмерист Sergio Momo представи новата колекция Sospiro

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив