6 грешки в грима, които придават изморен вид

Често ли ви се случва да чуете фразата: "Изглеждаш изморена"? Никога не е приятно нали. А още по-демотивиращо е, когато през нощта сте успели да се наспите прекрасно и се чувствае свежи и бодри. Това означава, че грешката ви се крие някъде в грима. За това в тази статия сме представили шестте най-чести грешки, които дамите допускат в грима си и които придават на лицето им изморен и дори състарен вид.

Пропускате овлажняващия крем

Най-важното нещо, което трябва да направите преди да започнете същинското гримиране, е да се погрижите за кожата си особено ако тя е суха. Не пропускайте употребата на овлажняващ крем, като най-добре е да изберете такъв с достатъчно силен слънцезащитен фактор. Той ще овлажни кожата и през деня ще я предпазва от вредното влияние на слънчевите лъчи, които колкото и да са приятни, имат лошия "навик" да я състаряват.

Нанасяте грешно фон дьо тена

Много честа грешка, която дамите допускат особено когато им се налага да се гримират набързо, е лошото нанасяне на фон дьо тена. Грешките тук могат да бъдат много - неравномерно нанасяне, използване на твърде голям количество, използване на цвят, който е различен от кожата и др. Затова ви съветваме при избора на подходящ за кожата ви фон дьо тен да се пoсъветвате със специалисти козметици и дерматолози. Това е изключително важен продукт, който не можете да си позволите да не използвате, ако държите не само да имате красив грим, но и защитена кожа.

Как да разберем дали цветът на фон дьо тена е подходящ за нашата кожа? Трябва да нанесем малко количество върху ръката или линията на челюстта. Ако той прелива в кожата и се слива с нея, значи е точният цвят.

Не използване на руж

Липсата на руж кара кожата да изглежда изморена и вяла. Но в нанасянето му също си има някои правила, които трябва да спазвате - задължително започвайте винаги скулите и завършвайте към косата. Веднага ще видите промяната - кожата ви ще изглежда не само по-млада и свежа, но и ще придобиете по-пролетен и здрав вид.

Прекалявате с очната линия

Ако сложите прекално много очна линия, очите ви ще изглеждат не само по-малки и изморени, но и недоспали и кървяса ли. За това гримьорите съветват долния клепач да се подчертава със светъл молив за очи (най-добре е той да бъде един тон по-тъмен от кожата). Това ще направи очите да изглеждат по-големи и ще ги отвори. Подходящо е да сложите и мъничко бял нюанс в ъгъла на окото, което ще ви направи да изглеждате по-свежи.

Формата на веждите ви е неправилна

Ако и вие сте придобили изключително грешния навик да рисувате веждите си с черен полив, то незабавно спрете да го правите. При гримирането им трябва да се използва по-светъл оттенък от цвета на косата, като линията задължително след това трябва да се размаже. Важно е да изберете и правилната форма за вашето лице, като за целта най-добре е да посетите професионалист, а след това можете и сами да я поддържате.

Не освежавате грима си през деня

Не забравяйте през деня да отделяте по няколко минутки пред огледалото, за да коригирате грима си, ако има нужда, и да го освежите. Нанасяте малко коректор на всички проблемни зони.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюмен хороскоп за 2019 г. – част 1

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюми, подходящи за подарък за абитуриенти

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюми с ухание на море

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив