Ърнест Бо, Анри Роберта, Жак Полж, и днес и Оливие Полж - имената на най-добрите парфюмеристи на френската модна къща Chanel, създателите на такива легендарни аромати като Chanel №5, Cristall, Chance, Chance eau vive. От 2013 г. досега работата на марката е в ръцете на Оливие, но парфюмната империя няма как да забрави третия си "владетел" - господин Жак Поле, който цели 35 години оглавява Chanel. Жак Полж създава своето парфюмерно изкуство в модната къща от 1978 г. Преди да пусне...
Блог
- Новите парфюми за зима 2017/2018 - част 2
Si Nacre от Giorgio Armani Легендарният аромат Si се заръща отново на сцената този път облечен във вихрушка от блестящи перли. Уникален блестящ ефект е създаден, за да приковава вниманието на околните. Trésor La Nuit Caresse от Lancome Това е една нова интерпретация на легендарния аромат, който се превърна в олицетворение на абсолютната любов - La Nuit Tresor. Този шедьовър на парфюмерното изкуство получи нова роля - тя се появи като образ на аромат за кожата. Trésor La Nuit Caresse...
- Новите парфюми за зима 2017/2018 - част 1
Зимата вече започна да ни върти в своята вихрушка от снежинки и студове, затова е време да помислим как да се стоплим. И с това нямаме предвид само плетени шалове, дебели якета, пухкави кожени палта и затоплени обувки... Трябва да помислим и за "топлите" парфюми, които могат да сгреят душата ни през зимата. Представяме ви част от най-новите парфюми, които излизат през зима 2017/2018. Gabrielle от Chanel Новият женски аромат на Chanel се отличава със сияеща композиция. Този...
- Как различните аромати влияят върху мъжете
Всеизвестна е сентенцията, която ни учи, че пътят към сърцето на мъжа минава през стомаха. И в това определено има някаква истина. При това тя не е свързана толкова пряко със самото готвене, колкото с отделните компонените и аромати, които се използват в него. Оказва се, че те допадат толкова много на мъжете, защото им напомнят за приятни моменти или просто за вкусните гозби на мама... Но нека не се разсейваме. Преди няколко години Асоциацията за изследване на вкусове и аромати в...