10 правила за грижа за кожата през лятото

Лятото вече почука на вратата ни и остават само броени дни преди широко да му отворим вратата и да му позволим да ни донесе едни от най-хубавите емоции за цялата година. И за да сме подготвени и сигурни, че нищо няма да помрачи цялото щастие, има едни мънички 10 правила, с които трябва да се съобразим, за да предпазим кожата си от вредното влияние на любимия сезон.

1. Използвайте слънцезащитен продукт

В никакъв случай не си позволявайте да излизате навън и да се подлагате на директна слънчева светлина без да сте нанесли преди това слънцезащитен продукт върху кожата си. Той ще я предпази от вредните ултравиолетови лъчи на слънцето и ще предотврати появата на бенки, кафяви петна и преждевременно стареене.

2. Помислете и за устните си

Сигурно не знаете, но устните са зоната, която най-често изгаря в следствие на директната слънчева светлина. За да ѝ подарите мекота и свежет и да се спасите от напускване и изсъхване, ви съветваме да използвате защитен балсам, който има слънцезащитен ефект.

3. Защитете и скалпа си

И ако по някой път се сещаме, че трябва да защитаваме и устните си заедно кожата на лицето, то почти никога не се сещаме за скалпа. А изгарянето в тази зона е не само нолезнено, но най-често преминава и в неприятно изприщване и лющене на кожата, което е и изключително вредно, и изключително грозно и може да съсипе и най-голямото самочувствие. За да предотвратите това, слагайте малко продукт със слънцезащитен фактор и на местата, където косата ви се разделя. Или просто си изберете някоя красива шапка. 

4. Не забравяйте да ексфолирате

Ексфолирането е една от най-важните стъпки що се отнася до защитата на кожата през лятото. Чрез него се премахват мъртвите клетки и се ускорява процесът по възобновяване на епидермиса така, че да се премахнат бръчките и да се разкрие красива, свежа и гладка кожа. Вечер използвайте почивстващи продукти, които съдържат ексфолиант или киселина, за да се избегне чувствителността на кожата от силното лятно дневно слънце. 

5. Хранете се с цветни храни

През лятото дарявайте организма си с продукти в цветовете на дъгата - зеленчуците и плодовете са най-голямата крачка към здравия, свеж и млад вид на вашата кожа. Добавяйте към менюто си сезонни плодове като боровинки, папая, киви и ягоди, които са пълни с витамин С. Добър избор е и авокадото, което има голямо количество на витамин Е в състава си.

6. Почиствайте кожата на цялото си тяло сутрин и вечер

Горещото време може да доведе до поява на нежелани пъпчици не само по лицето, но и по бюста, раменете и гърба. За да избегнете това, ви препоръчваме да спазвате стриктна програма за почивстване на кожата, която да прилагате сутрин и вечер. Тя трябва да включва не само почивстващ продукт, но и тоник, чрез който да се премахнат излишният себум, замърсяванията и остатъка от грима. Измивайте с хладка вода всички зони от вашето тяло, които са податливи на пъпки. Препоръчително е да носите ленени или памучни дрехи.

7. Използвайте UV защита за зоната около очите

Зоната около очите е изключително нежна, деликатна и силно преразположена към появата на бръчки. И особено през лятото честото присвиване на очите заради слънчевите лъчи само ускорява процеса на стареене. За да се спасите от това, ви съветваме да покривате кожата покрай очите със слънчеви очила или шапка и да използвате хидратиращ околоочен крем.

8. Не пренебрегвайте кожата на ръцете

Много често сме склонни да забравяме или умишлено да пренебрегваме кожата на ръцете си. Но и тя е също толкова преразположена към лошите влияния на слънчевите лъчи през лятото, колкото и всяка друга по-нежна зона от тялото ни. За да я предпазите от хиперпигментация и бръчки, използвайте крем, който съдържа UV защита и има подхранващ ефект.

9. Използвайте продукти за изкуствен тен

Ако на всяка цена искате да имате тен, ви препоръчваме вместо да прекарвате дълги часове, изложени на изключително вредните слънчеви лъчи, да използвате продукти за изкусвен тен. Чрез тях имате възможност да постигнете желяния цвят и блясък без да застрашавате здравето на кожата си.

10. Взимайте душ винаги след басейн

Хлорът в басейните лишава кожата от повърхностния слой омазняване. А всеки добър дерматолог ще ви обясни, че именно той заключва влагата на кожата и я запазва свежа и млада. За това винаги веднага след ползване на басейн, взимайте душ, който ще ви предпази от увредената и суха кожа.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Prada - символът на лукса в парфюмния свят

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Как да подготвим кожата си за морето и да се грижим за нея след това

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюмеристът Жак Золти - създателят на ароматите за сноби

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив