Защо да закупуваме висококачествена парфюмерия?

Защо да закупуваме висококачествена парфюмерия?

Щастливи сме, че не спираме да ви радваме с все повече маркови и оригинални парфюми, които с радост разполагате по тоалетката си и в козметичната си колекция. Колкото и да обичаме да разговаряме за аромати, от време на време ни се иска и да не се отдалечаваме от тематиката, свързана с важността от използването на висококачествена парфюмерия. Нека не забравяме, че перфектното благоухание не се изчерпва само и единствено с невероятната селекция от съставки, придаващи му прекрасен аромат – не по-малко важно е и качеството на избрана есенция.

Затова и решихме днес да посветим текста си на висококачествената парфюмерия – с все по-честото изникване на пазара на евтини и съмнителни по качество артикули, считаме, че това е важен въпрос, който в никакъв случай не търпи отлагане.

Ако някога сте се замисляли дали да не започнете да закупувате евтина парфюмерия, то помислете пак – в днешната статия ще си поговорим за това защо винаги е добро решение да се обръщате към марковите продукти.

Какво разбираме под висококачествена парфюмерия?

Преди да преминем към препоръките си, базирани на мнения и изследвания, проведени от козметици, парфюмеристи, дерматолози и медици, ни се иска да отделим няколко думи на това какво именно разбираме под висококачествена парфюмерия.

Знаем, че производството на аромати не е никак лесна задача – с увереност бихме могли да причислим процеса към изкуството. В направата на един парфюм са инвестирани много часове работа, проучвания, познания, селектиране на съставки и, не на последно място – изследвания, свързани с безопасността от използване на дадения продукт.

В световен мащаб висококачествената парфюмерия се свързва със стриктен и отговорен процес по създаване, в който влагат усилията си учени-парфюмеристи, притежаващи задълбочени познания по темата. Марките и брандовете, предлагащи оригинална парфюмерия, работят рамо до рамо именно с такива хора, притежаващи необходимото образование, за да се нарекат производители на есенции. Висококачествена наричаме онази парфюмерия, която е преминала през строг контрол на изработка и селекция на съставките – тяхното качество е проверено и отговарящо на всички условия и правила за безопасност на използване. Фактът, че световни марки застават с името си зад производството на благоухания, може само да ни увери във високото и безкомпромисно качество на изработваните ароматни артикули.

Какво рискуваме, ако си закупуваме евтина парфюмерия с неясен произход?

През последните години на пазара се появиха множество търговци, предлагащи имитации на популярни маркови парфюми на нереалистично ниски цени. Съвсем естествено и разбираемо е да се очаква, че част от клиентите биха могли да се изкушат от подобно предложение – кой не би искал да притежава няколко аромата на цената на един по-скъп? Следва, обаче, да се замислим за безопасността и здравето си на първо място.

Наясно сме, че кожата ни е най-големият орган, с който разполагат телата ни. Тя е и пряко изложена на външни влияния – използването на парфюмерия е едно от тях. Не бихте искали да впръскате по кожата си субстанция с неизвестен произход, за качеството на чиито съставки никак не бихте могли да бъдете сигурни. В дългосрочен план е напълно възможно продукти, които не са преминали през дерматологични и алергенни тестове, да се отразят негативно върху кожата ви. Затова специалистите съветват винаги да избирате парфюми от водещи и световни марки с доказан произход, качество и посочен срок на употреба на флакона.

Евтиното винаги излиза по-скъпо

Дори и да предположим, че сте попаднали на евтини парфюми, които не крият риск за здравето на кожата ви, то тяхната трайност и плътност по никакъв начин не биха могли да се сравнят с тези на оригиналните маркови парфюми.

Така ще ви се налага по-често да закупувате евтини малотрайни парфюми, отколкото да инвестирате в един висококачествен. Бързото изпаряване на есенцията означава, че скоро след впръскване от благоуханието няма да има и следа – съвсем естествено е да се налага периодично да освежавате тоалета си. Това, от своя страна разбира се, води до по-бързото изчерпване на количеството на парфюма и необходимостта съвсем скоро да си вземете друг.

Като обобщение на информацията, предоставена дотук, бихме могли да извлечем следните опорни точки:

  • Висококачествените маркови парфюми притежават гаранция за произход, създаване и годност;
  • Брандовете, които лансират даден аромат, работят с най-добрите и доказали се имена в света на парфюмерията;
  • Закупуването на евтини парфюми с неясен произход би могло да представлява риск за здравето ви;
  • Малотрайността на фалшивите имитации ще ви кара постоянно да използвате есенцията, а, оттам – и да купувате по-често парфюми;

Надяваме се с всичко изброено дотук да сме успели да ви снабдим с ценни знания относно правилното пазаруване на благоухания. Преди всичко поставяйте собствената си сигурност на първо място – винаги избирайте оригиналът с гаранция за качество.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Какъв парфюм да изберем за абитуриентския си бал

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Подарете парфюми с пачули с пожелание за богатство и късмет през...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

S.T.Dupont - ароматно съвършенство в четири парфюмни изкушения

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив