Вкусните аромати на лятото

Вкусните аромати на лятото

Парфюмът е най-привлекателният аксесоар, който разкрива много за личността ни. Той е невидим за очите, но е един от първите детайли, които околните долавят. Парфюмът притежава силата да ни очарова или отблъсне. Всеки подбира най-подходящия аромат за себе си съобразно личните си предпочитания. Много е важно обаче да се съобразим и със сезона.

Любимите ни ухания се възприемат различно през лятото и зимата

През горещите месеци тялото се затопля по-интензивно и уханието на нашия парфюм се излъчва по-силно. Поради тази причина е добре да избягвате тежки и натрапчиви аромати. От друга страна топлината и влажността през лятото карат уханието да избледнява по-бързо. Затова е добре да изберете по-дълготрайни парфюми, които ще ви позволят да се чувствате свежи и уверени през целия ден.

Вкусните аромати на лятото са сочни и игриви

За горещите месеци ние избираме ефирни, плавни и леки дрехи в свежи и ярки цветове. Същият подход трябва да следваме и при парфюмите. Правилно подбраните вкусни аромати за лятото ни помагат да крачим със самочувствие и усмивка и в най-горещите дни. Гурме уханията ни превръщат в завладяващи и хипнотизиращи господари на летните нощи край морето.

Гурме парфюмите имат силата да омагьосват всички сетива

Плодови, сочни, закачливи, пикантни и цветни са парфюмите на лятото. В тях вкусните и свежи нотки се смесват прецизно, за да гарантират усмивката на лицето ни в горещото време. Гурме ароматите на лятото ухаят на малини, праскови и кайсии, на диня, кокос и цитруси, допълнени с омайната сила на подправки като розов пипер, канела и сладка хрупкава пралина. Описват ги като екзотични обонятелни десерти, в които може да присъстват също пристрастяващи подправки, кехлибар, ванилия, рози и бадеми. Те правят живота ни по-вкусен и уханен. Най-съблазнителните парфюмни творения успяват да предизвикват вкусови усещания, като същевременно запазват загадъчната си абстрактност.

Вкусните аромати за жени са чувствени и завладяващи

Лятото е време да разпуснете косата си, да излезете сред природата, да помечтаете и да усетите свобода и лекота. Ваканционните месеци ни предоставят възможност да създадем нови спомени със семейството и приятелите си. Те ни изправят и закачлива покана да изпробваме нови аромати, които ще превърнат всяка жена в уханната кралица на лятото.

Mugler Angel Nova

Mugler Angel Nova

Mugler Angel Nova e eдин от съвременните наследници на емблематичния Angel, с който Тиери Мюглер поставя началото на т.нар. вкусна, гурманска линия в парфюмерията. През 1992 година го определят като истински революционер не само в модата, но и в уханния бранш. Концепцията за вкусен аромат тогава шокира мнозина, но идеята бързо променя правилата на играта в парфюмерията и печели много последователи. "Винаги съм искал да разработя аромат, контактът с който да е толкова чувствен, че да си напълно погълнат от човека, когото обичаш.  Мечтаех той да предизвика голям отзвук сред всички…“, спомня си Мюглер, когато разказва за първия Angel.

През 2020-а година на пазара се появява една от модерните му версии Angel Nova, разработен от Соня Констант, Луиз Търнър и Куентин Биш. Парфюмът е запазил вкусната линия с плодова нотка на личи и малина, която избухва с еуфория, преди да разцъфне във флоралния блясък на дамаска роза, който е уникален в света на ANGEL. Вълна от зашеметяващо и мощно дърво оставя неустоима ароматна следа за преоткриване. Завладяващият парфюм разкрива баланса между удоволствие и самочувствие, което го прави неустоим. Angel Nova е ароматът на модерната героиня, която се бори, за да реализира мечтите си и не се отказва да превръща реалността си в истинска приказка. Флаконът под формата на звезда е базиран на любим мотив на Мюглер, използван от именития дизайнер в много ревюта на подиума през 80-те години.

Mugler Alien Goddess

Mugler Alien Goddess

Alien Goddess е въплъщение на мистичната женственост на Mugler. Слънчевото ухание е насочено към дамите, които живеят в перфектна хармония. Божественият аромат се отваря с лъчезарни връхни нотки на италиански бергамот и спокойна кокосова вода. Уханието разкрива и сияещото си сърце от чувствен жасмин и хелиотроп. Пристрастяващият финал е завладян от бурбонска ванилия и кашмеран. Уилоу Смит олицетворява богинята, която е непреходна муза на Мюглер - мощна, талантлива, духовна, но въпреки това свързана с естествения свят. Ароматът излъчва чиста, позитивна енергия и отправя покана към всички жени да повярват в необикновеното.

Lancome La Vie Est Belle Soleil Cristal

Lancome La Vie Est Belle Soleil Cristal

La vie est belle Soleil Cristal е ароматният призив на Lancôme да направите страхотен всеки миг от живота си, защото щастието е повече от чувство, то е харизма. Топлият и слънчев парфюм е представен на пазара през 2021 година и е продължение на линията на Lancôme, вдъхновена от популярната френска фраза "La vie est belle", която означава "животът е красив“. Флоралният аромат е символ на романтика, щастие и свобода. Способен е да придаде на жената, която го носи сияйна аура на чувственост. Нежните, цитрусови нотки с нюанси на мандарина придават свежест на аромата. Пулсиращият сърдечен акорд на бели цветя има ободряващ ефект, който се влива в сладостта на мадагаскарската ванилия и пачули.  La vie est belle Soleil Cristal е създаден, за да предизвика мигновена усмивка на лицето ви, напомня за удоволствието което намираме в малките неща. Със слънчевото ухание всяка жена ще заблести!

Хипнотизиращите гурме аромати за мъже

Вкусните летни аромати са създадени, за да повдигнат градуса на емоциите, независимо дали сте на плажа или в планината. С веселия си полъх те ви даряват с горещо приключенско настроение за ваканционните месеци.

Paco Rabanne Ultrared

Paco Rabanne Ultrared

Paco Rabanne Ultrared е свеж и цитрусов парфюм за мъже, представен на пазара през 2008 г. в лимитирана серия. Ароматният коктейл е съставен от нотки червен портокал, зърна боб Тонка, ванилия, хрупкава пралина и пачули. Топъл и богат като съставки, този цитрусов гурме парфюм с фантастично и хипнотизиращо ухание е много добро предложение за летните вечери край морето. Ароматът се открива със свежестта на червен портокал, която е жизнена до самия финал на уханието. Средните и базови нотки правят парфюма по-сладък, чувствен и мек, придават му характера на ориенталска нощ. Сърцето на уханието пулсира с гурме акордите на пралина, карамел и, ванилия.

Ultrared е екзотичен, еротичен и естетичен гурме парфюм, който не трябва да пропускате!

Paco Rabanne 1 Million

Paco Rabanne 1 Million

Paco Rabanne 1 Million е истински шедьовър в парфюмерията за мъже, представен на пазара през 2008 година. Всички са запленени от аромата, който е едновременно новаторски и непреходен. Уханието съчетава в себе си сладко, пикантно и свежо в една завладяваща комбинация. Paco Rabanne 1 Million е насочен към елегантните и дръзки мъже, които владеят до съвършенство изкуството да съблазняват. Голяма част от успеха на парфюма се дължи и на впечатляващия флакон с формата на златно кюлче, който носи посланието за власт и богатство.

Впечатляващият дървесно-пикантен аромат за мъже е разработен от трима от най-известните парфюмеристи - Кристоф Рейно, Оливие Пешо и Мишел Жирар. Уханният коктейл притежава свежест, благодарение на цитрусовите акценти от червен портокал и грейпфрут. В сърцевината пулсират нотките деликатна роза, канела и подправки. Пачули, кожа и дървесни нюанси формират базовите акорди на този уникален аромат - идеален за мъже, които обичат лукса. Paco Rabanne 1 Million е перфектен за всяко време на годината и може да се носи както през деня, така и през нощта.

Веселите, плодови и вкусни парфюми ни помагат да ухаем свежо и впечатляващо през знойното лято. Гурме ароматите са сред най-популярните категории парфюми, защото са сладки изкушения за носа. Те комбинират нотки и акорди така, че да създадат представа за нещо апетитно. Загатват за вкусни удоволствия и носят намек за наслада. Гурме парфюмерията си поставя за цел да развълнува възможно най-силно сетивата. Важно е да подберете правилното ухание, което се съчетава най-добре с вашата кожа и ви доставя истинска наслада в горещите месеци.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Топ парфюмеристите на 21-ви век - част 1

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюмите в литературата

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Свежи пролетни флорални ухания за него и нея

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив