Универсалните парфюми, които може да носим, както през деня, така и вечер

Да открием ухание, което може да носим с желание, както в ежедневието, така и при специални вечерни поводи, ще ни направи спокойни и уверени, че сме подготвени да преминем с класа, самочувствие и стил през всяка ситуация. Съществуват много универсални парфюми, които са подходящи за всички сезони, което означава, че любимият ни аромат ще е с нас, както през лятото, така и през зимата. Каквото и да препоръчват експертите, най-добрият парфюм за всеки човек е този, който ухае добре на неговата кожа и запазва максимално дълго чувството за свежест и комфорт. Универсалният аромат е като аксесоар, който може да съчетаем лесно с всеки тоалет, за да изглеждаме и да се чувстваме добре.

По какво се различават дневните и нощните парфюми

Дневните ухания са значително по-леки, свежи и жизнерадостни. Най-често това са цитрусови, флорални или морски парфюми. Нощните аромати са по-наситени, богати и многопластови. Подходящи за тъмната част на денонощието са дървесните, ориенталски и пикантни ухания. Важно е да подберете аромата спрямо тоалета, който ще носите, както и спрямо събитието, на което ще присъствате. Обикновено дневните ухания са по-фини, ефирни и ненатрапчиви, докато целта на нощните е точно обратната - да привлече фокуса на вниманието върху вас и да ви направи неустоими. Основното правило е парфюмът да подчертава най-важните ви качества и да ви прави самоуверени и магнетични.

Важен ли е поводът, за който се приготвяме, когато избираме парфюма си

За работното ежедневие в офиса най-подходящи са изчистените и ненатрапчиви ухания, които няма да претоварват средата и да разсейват околните. Цитрусови, свежи и деликатни флорални ухания са добър избор, за да допълните тоалета си за работа. За свободното време може да изберете по-игриви и жизнерадостни аромати. Може да изпробвате и нови парфюми, за да видите как се развива уханието върху кожата ви през целия ден и как се разгръща пирамидата от ароматни нотки.

За специални дневни поводи като сватби, рождени дни и други празници, най-добре е да се спрете на по-богати и многопластови парфюми. За нощни партита заложете на смели и провокативни ухания, които се съчетават по най-добрия начин с визията, която сте избрали. Подходящи са също чувствени, загадъчни, магнетични и изтънчени аромати - изборът се определя единствено от личния ви вкус и разбиране за стил. Съществуват и ухания, с които може да се настроим по най-добрия начин за сън. Те са леки, ефирни и успокояващи. Най-релаксиращите аромати са съставени от нотки лавандула, лайка и жасмин, подходящи са също зелени и тревисти ухания като мента, зелен чай и розмарин.

Как да подходим ако искаме да носим любимия си парфюм при всякакви поводи

Някои хора избират едно единствено ухание, което ги характеризира по най-добрия начин и държат да носят любимия си парфюм, както през деня, така и вечер. В такъв случай, най-добрият начин да удължите дълготрайността на аромата е да използвате няколко продукти от една и съща ароматна линия като душ гелове, ролони, спрейове. Винаги нанасяйте парфюма на точките по тялото си, където се долавя пулсът - на китките и вътрешната част на лактите, както и зад ушите. Поставянето на парфюм върху влажна току що измита кожа също повишава дълготрайността му.

Дамските ухания, на които да се радвате, както през деня, така и вечер

Съществуват парфюми със забележителна дълготрайност и уханна пирамида от ароматни нотки, които се вписват добре, както в ежедневието, така и при специални поводи. Това е важно за всички дами, които обичат да разчитат на любимите си ухания по всяко време и да се чувстват винаги подготвени по най-добрия начин. Ето селекцията ни от универсални парфюми, на които може да заложите спокойно и с увереност, каквото и да ви предстои.

Mugler Alien 

Магнетичният дамски парфюм Mugler Alien е представен през 2005 година, а основният слоган на кампанията му е "Бъдете необикновени"! Анализатори на бранша го определят като една от безспорните икони на съвременната парфюмерия. Завладяващата женствена кехлибарено-дървесна ароматна композиция е разработена от Доминик Ропион и Лоран Брюйер. Уханието е съчетало жасмин, дървесни нотки и кехлибар. Забележителен е и парфюмният флакон на Mugler Alien, който напомня древен магически амулет.

Cacharel Noa 

Финият и деликатен аромат за жени Cacharel Noa излиза на пазара през 1998 година. Цветно-мускусното ухание запленява с балансираната си и ведра композиция. Въпреки своята изящност, ароматът притежава трайно присъствие. Начално впечатление за него създават нотките зеленина, бял мускус, божур, фрезия, праскова и слива. В сърцевината уханният букет е допълнен с лилия, лилиум, зелена трева, жасмин, иланг-иланг и роза. Базовият акорд съчетава кафе, ванилия, сандалово дърво, кориандър, тамян, боб Тонка и кедър.

Calvin Klein Beauty 

Флоралният дамски аромат Beauty е лансиран от Calvin Klein през 2010 година. Уханната концепция е на Sophie Labbe. В хармоничния парфюмен коктейл са преплетени мускус, жасмин и вирджински кедър. Ароматът е елегантен, изтънчен и непреходен, което го прави подходящ за всякакви поводи и през всички сезони. Той се харесва на зрели и самоуверени жени, които се наслаждават на успеха си. Рекламно лице на Calvin Klein Beauty е Даян Крюгер, която в клипа е облечена в разкошна бяла рокля, подчертаваща женствената елегантност, характерна и за уханието. Класическа и изящна е и формата на парфюмния флакон, който допълва по най-добрия начин аромата на Calvin Klein Beauty.

Мъжките универсални парфюми са енергични и покоряващи

Уханията, които повишават самочувствието на всеки мъж, както в работното ежедневие, така и при специални вечерни поводи, го карат да се чувства господар на ситуацията, уверен в своите способности и магнетично влияние върху околните. Подберете ароматите, които подчертават по най-добрия начин силните ви страни и ви правят неустоими и завладяващи.

Maison Margiela Replica Jazz Club 

Jazz Club е кожен аромат за мъже лансиран от Maison Martin Margiela през 2013 година. Уханната композиция е дело на Alienor Massenet. Парфюмният коктейл се открива с нотки розов пипер, нероли и лимон, последвани от ром, масло от явански ветивер и клари сейдж. Финално впечатление за аромата създава комбинацията от тютюневи листа, ванилов боб и стиракс. Парфюмът е едновременно секси и чувствен, изтънчен и елегантен, което го прави чудесен избор за всеки повод. Отличава се с добра дълготрайност, което означава, че може да разчитате на любимото ухание през целия ден и дори вечерта, само с едно нанасяне.

Guerlain L`Homme Ideal 

Мъжественият Guerlain L'Homme Ideal е представен през април 2016 година. Парфюмната вода притежава значително по-интензивно и богато ухание в сравнение с класическата версия на аромата. Новата уханна концепция е разработена от Thierry Wasser и Delphine Jelk. Дървесно-ориенталската композиция се открива с нотки бергамот, бадем, подправки, лавандула, розмарин, мащерка. Омайната сърцевина е изградена от българска роза, тамян, ванилия и череши, а базовият акорд е преплел боб Тонка, сандалово дърво и кожа. Guerlain L'Homme Ideal е парфюм с модерен, дълготраен и ненатрапчив аромат, което го прави подходящ избор, както в ежедневието, така и вечер, през всички сезони.

Mancera Aqua Wood 

Кехлибареният цветен аромат Aqua Wood е представен от Mancera през 2020 година. В парфюмната композиция, разработена от Pierre Montale, са съчетани круша и цитруси, индийски джинджифил, турска роза и листа пачули, кехлибар, бял мускус, бензоин и тамян. Завладяващото ухание е пропито с жизнената плодова свежест, дивата сила на океана и топлата целувка на слънцето. Според анализатори, това е аромат, който е “...лесно да се обича и невъзможно да се забрави”.

Решаващо, за да се чувствате добре е, парфюмът да подхожда на личния ви стил

Независимо дали ще предпочетете да сменяте парфюма си всяка сутрин и вечер, както и в началото на всеки сезон, или ще заложите на универсални ухания, важното е да сте убедени, че ароматът, който носите, е най-подходящият за вас. Не избързвайте с покупката на непознат за вас парфюм, най-добре е да тествате уханието върху кожата си и да му дадете време да разгърне всичките си нюанси, за да прецените дали се съчетава добре с личния ви аромат и дали е подобаващо дълготрайно.

Решението какъв парфюм да носим е еднакво важно, колкото изборът на подходящ тоалет. То разкрива много за личния ни стил. Открийте ароматите, които ви привличат най-силно и за които получавате най-много комплименти от околните. Инвестирайте в уханна колекция, съставена, както от универсални парфюми за всеки повод, така и от специални аромати, на които да заложите, когато ви се прииска да носите нещо по-различно.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

В крак с модата – новите ни парфюмни попълнения, в които ще се влюбите

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

По бутилката ще ме познаеш - формите, които всички обичаме

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюмите за събуждане, с които ще започнете с настроение всеки ваш...

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив