Топ парфюмеристите на 21-ви век - част 2

София Гройсман - истинският революционер

За София Гройсман може да кажем, че е сред най-големите революционери в пафюмерийната индустрия. Нейният почерк е специфичен и се характеризира с това, че винаги използва възможно най-малък брой ароматни нотки за създаването на своите парфюми. Въпреки това винаги се получават мощни ухания със специфичен характер, които не могат да бъдат сбъркани. София Гройсман неведнъж е споделяла, че е голям поклонник на цветята и именно цветните нотки са нейните фаворити. Сред най-известните й парфюми са Bvlgari Pour Femme, Lancome Tresor, YSL Parisienne и Bill Blass Nude.

Доминик Ропион - парфюмеристът като творец на изкуство

Доминик Ропион е сред съвременните парфюмеристи с най-дълъг опит. Според него на създаването на парфюми трябва да се гледа като на една определена и специфична форма на изкуство, в която най-лесно е да бъде създаден лош продукт дори и с използването на отлични съставки. А за да се получи шедьовър, трябва не само опит, но и талант, вдъхновение и знание.

За първия си сблъсък с парфюмите той всеки път си спомня с лека доза носталгия - докато е бил в гимназията, се е срещнал с момиче, което ухаело прекрасно, и тогава младият Доминик си помислил колко хубаво би било да знае как той самият да създава този ефект.

За да представим творчеството на Доминик Ропион, не е нужно да говорим много. Достатъчно е да споделим само три имена и да оставим уханията да говорят сами - Calvin Klein Euphoria, Givenchy Amarige и Thierry Mugler Alien.

 

Майкъл Алмайрак - "мързеливият" парфюмерист

Сърцето на съвременната парфюмерия - град Грас, Франция - е дало на света не един или двама парфюмеристи, но сред най-впечатляващите "носове" определено е Мишел Алмайрак. Неговите парфюми са едни от най-ценените в световната индустрия. А тайната им е простичка - кратки, семпли формули с възможно най-малко съставки. Относно това самият Майкъл споделя, че като млад е бил доста мързелив парфюмерист и му е било много по-лесно да поправя грешките си, когато е направил 20, а не 200 съчетания. И това се е превърнало в негова запазена марка и до днес. Сред емблемите му са Joop! Homme за мъже, Joop! Femme за жени, Gucci Rush, Burberry Body Eau De Toilette и др.

 

Пиер Бурдон - политикът сред парфюмеристите

Любопитното за Пиер Бурдон е, че преди да открие красотата на това да създаваш парфюми, като всеки действен млад човек е имал желание да се превърне в един истински супермен, който ще "oправи света". С тази цел записва Института по политически науки, след което обаче колелото на живота му се завърта на 180 градуса и той се завръща в Париж, където започва да изучава изкуството на парфюмите.

Работата на Пиер Бурдон може да опишем с три думи - модернизъм, иновация, качество. Неговите най-големи шедьоври са Christian Dior Dolce Vita, Mont Blanc Individuel и YSL Kouros.

 

Тиери Васер – oще един син на Guerlain

Всеки, който е запознат поне малко с историята на световната парфюмерийна индустрия, е чувал за "осиновеният син" на Guerlain - Тиери Васер е първият парфюмеист, който работи за компанията без да е част от легендарната фамилия. Той е създателят на едни от най-запомнящите се и обичани аромати на компанията - Habit Rouge l’Eau, Idylle, Shalimar Parfum Initial. Неговата истинска страст обаче е в това не да създава, а да преработва - той често взима стари ухания на Guerlain и ги преработва в нови формули. Най-известната му интерпретация е тази на популярния Guerlain La Petite Robe Noire.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

В крак с модата – новите ни парфюмни попълнения, в които ще се влюбите

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Женските парфюми, които се харесват на мъжете

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Психология на ароматите

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив