Топ парфюмеристите на 21-ви век - част 1

В тази и следващата ни статии ще ви представим няколко от най-известните парфюмеристи на нашия век, "носове" на някои от най-популярните в днешни дни аромати. Ето ги и тях: 

 

Аник Менардо - един от най-търсените парфюмеристи

Достатъчно е да кажем, че това е парфюмеристът, който е създал емблеми като Comme une Evidence и Intense. Нейните творения са предпочитани от хиляди мъже и жени по целия свят и това моментално я превръща в една от най-влиятелните фигури в съвременната парфюмерийна индустрия. Сред останалите шедьоври на Аник Менардо се нареждат Lancome Hypnose, Bvlgari Black, Lacoste Red, Hugo Boss Boss и други.

 

Ан Готлиб – перфектният търговец

Всеки, който се интересува по-задълбочено от света на парфюмите, ще свърже името на Ан Готлиб с едни от най-популярните парфюми на Calvin Klein - Downtown, Euphoria, Eternity Now, Reveal Men, Obsession и т.н. Приносът й към световната индустрия възлиза в над един милиард долара, които са спечелени благодарение на нейните перфектни маркетингови умения и чудесния й нюх към правенето на търговия. В кариерата си Ан Готлиб може да се похвали с три награди, присъдени й за иновативен принос и въздействие.

 

Антоан Мейсъндю - синоним на уникалност

Когато става дума за Антоан Мейсъндю, първата дума, за която се сещаме, е уникалност. В неговата работа уникалността е от първостепенно значение и това си личи по творчеството му - в него се нареждат шедьоври като Valentino Donna, YSL Opium, Burberry London, Bottega Veneta Pour Homme и др. В много свои интервюта френският парфюмерист споделя, че това, което го вдъхновява, са емоциите, които всичките му сетива преживяват, когато усетят дадено ухание.

 

Жак Кавалиер - творецът на шедьоври

Жак Кавалиер е още един представител на френската парфюмерия, който твори историята на днешната индустрия. Смело можем да заявим, че абсолютно всеки парфюм, който той създава, се превръща в шедьовър - дори и онези, които сам той определя като "провал", на пазара се радват на огромен интерес и се превръщат в извор на вдъхновение за много други парфюмеристи. Сред най-добрите му творения са Bvlgari Aqua Amara, Bvlgari Aqua Pour Homme, Kenzo L’Eau Par Kenzo и др.

 

Оливие Пешу - парфюмерист цял живот

Оливие Пешу е един от малкото парфюмеристи, които са осъзнали своето призвание още от ранна детска възраст. Когато е бил на 12 г., той е гледал заедно с майка си един филм, в който имало сцена, на която се показва как мъж мирише шишенце с парфюм. В този момент малкият Оливие се обърнал към майка си с думите, че иска, като порасне да прави точно това. И успява да изпълни мечтата си. Сред най-известните му аромати са Paco Rabanne 1 Million $, Mont Blanc Legend, Benetton Let’s Move, Azzaro Chrome Legend, Christian Dior Higher и др.

 

Жан-Клод Елена - парфюмеристът писател

Жан-Клод Елена е още един представител на световната индустрия, който е роден в люлката на парфюмерията - град Грас, Франция. Интересното за него е, че освен умението да забърква невероятни магии с ароматните съставки, има и писателски заложби - до момента на пазара са издадени няколко негови книги, посветени на парфюмите и уханията. За писането той споделя, че му помага да се отдалечи и така да види в перспектива нещата. Жан-Клод Елена казва още, че уханията първо се появяват в главата му и първо там прави съчетанията, а чак след това ги налива в шишенца. Сред най-популярните му парфюми са Cartier Declaration, Bvlgari Eau Parfumee au The Vert Extreme и Emporio Armani Night.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Легендарните парфюми, с които ще запомним XX век

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Да посрещнем есента с парфюми с канела

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюмите в литературата

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив