Top-list: най-добрите парфюми за 2016 - част 2

В тази статия ще ви представим втората част от годишната класация за най-продавани парфюми на 2016-та година. Първите пет призови места, както вече видяхме, се заемат от вечните любими шишенца на Chance на Dior, Miss Dior, Bleu De Chanel, Coco Mademoiselle и Sauvage на Dior. Списъкът се завършва с още пет от най-предпочитаните мъжки и женски аромати не само за изминалата година, но и изобщо:

6. Allure Homme Sport

Стил в движение! Тези думи най-тoчно описват свежия чувствен аромат на Allure Homme Sport, който призова за спокойствие и далечни хоризонти. И тялото, и духа влизат в пълна с хармония, за да създадат най-зашеметяващия спортно-елегантен мъжки стил. Тази уникална парфюмна композиция е създадена от парфюмериста Jacques Polge, който подбира едни от най-качествените и великолепни съставки, за да ги съчетае в най-невероятния и незабравим мъжки аромат, към който нито жените, нито мъжете могат да останат безразлични. Сред ароматните нотки са тези на нероли, кедър, тонка, бял мускус, ветивер, черен пипер, смола от ела, елеми смола, подправки, алдехиди, сицилиански лимон, бергамот и др.  

7. J’Adore  

J'adore е парфюм-олицетворение на свободолюбивия великолепен блясък и бляскава женственост. Богатият и мистериозен аромат съчетава есенцията на калабрийски бергамот, турска роза, арабски жасмин, виолетови цветчета, тубероза, фрезия, жасмин, момина сълза, орхидея, слива, къпина, мускус, кедър и сладка ванилия. Всички тези съставка създават уникален и луксозен цветен букет в красиво амфорно шишенце. Любопитно е и че J’Adore е бил един от най-предпочитаните парфюми за подарък за коледните и новогодишните празници през 2016 г.  

8. Dior Homme Sport  

В класацията на най-продаваните парфюми за изминалата година влиза още един мъжки спортно-елегантен аромат, който е и сред най-предпочитаните и от българските мъже. Dior Homme Sport привлича с това, че перфектно съчетава традиция и съвременност. Началното усещане на композицията е от сицилиански лимон и джинджифил и придава вид на един леко небрежен аромат, който скоро след това се сменя с изключителния шик и финес на ириса - изключително характерен за всички композиции на марката. Парфюмът се завършва със зелени ухания и кедър, които придават свежа дълготрайност. Dior Homme Sport е подходящ за употреба както на работа, така и през свободното време.  

9. Dolce & Gabbana Pour Femme Intense  

Флоралният ориенталски парфюм на Dolce & Gabbana - Pour Femme Intense, заема почетното девето място в нашата класация. Ако има парфюм, за който да може да се каже, че най-точно може да отрази богатата палитра от женски емоции и чувства, то това е именно този! Ароматната комбинация започва с връхните нотки на нероли и зелена мандарина, преминава през сърце от свеж портокалов цвят и тубероза и завършва с уникалната бяла ружа с комбинация с дълготрайното сандалово дърво.  

10. Guerlain Homme Intense   

Ароматният списък на 2016-та едва ли може да има по-добър завършек от Homme Intense на Guerlain. Този прелъстителен и интензивен мъжки аромат е представен през 2009 г. и носи в себе си цялата класа и харизма на парфюмерийната марка. В състава му влизат ароматните нотки на ревен, зелена мента, здравец, ветивер, пачули, кедър и ром.

 

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюми с дъх на пролет – част 1

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Подаръци за Свети Валентин – аромати за влюбените

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ароматните шедьоври, с които трябва да се сдобиете

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив