Top-list: най-добрите парфюми за 2016 - част 1

 С тази статия искаме за последно да обърнем поглед назад към вече отминалата година, за да проверим кои са били най-продаваните парфюми през 2016. Използвали сме като източници класациите на няколко международни козметични магазина, които са публикували в сайтовете си годишни класации. Едва ли някой ще се учуди, че и тази година в топ 10 влизат произведения на марки като Chanel, Dior и др. Но всичко в по реда си...

1. Chance Chanel

Първото място в класацията е отредено за вечния цветен аромат в кръгло шишенце! Винаги непредсказуем, винаги в движение, Chance ще ви погълне в ураган от фантазия и щастие. И ще ви отведе по пътя към успеха. Цветен аромат, в който се преплитат червен пипер, жасмин, ананас, пачули, ветивер, лимон, зюмбюл и др. А завесата от ванилия и бял мускус дава на парфюма хармонична закръгленост.

2. Miss Dior

Вълнуващ и чувствен, Miss Dior е вечното вечерно рандеву на близкия Изток. Подчертавайки своите шипрови аромати, парфюмът представя абсолютната женственост. За това не е никак случайно, че и през изминалата година е бил един от най-предпочитаните от жените по целия свят. Интензивният аромат представлява деликатен баланс между нежност и елегантна изтънченост. Във връхните нотки преобладава плодовата нотка на мандарина, последвана от симфония от цветове, включително благоговейната турска роза роза и уханната българска роза. Индонезийски пачули, кехлибар и сладка ванилия допълват ориенталския акорд на Miss Dior.

3. Bleu De Chanel

Загадъчният синият флакон на Bleu De Chanel заема третото място в нашата класация. Този мъжки дървесно-пикантен аромат представлява среща между мъжката сила и елегантност, които са подчертани достойно с всяка една от съставните нотки - цветчета от лабданум, розов пипер, тамян, лимон, грейпфрут, джинджифил, сандалово дърво  от Нова Каледония, кедър, ветивер, мента и др. Не е странно, че именно Bleu De Chanel е най-продаваният мъжки аромат за 2016 - той е подходящ избор за всяка делова, но в същото време леко закачлива визия.

4. Coco Mademoiselle

Цялата смелост на съвременната свободна жена е събрана в красиво розово шишенце. Жeнствения ориенталски аромат с характер - Coco Mademoiselle, печели всички дами най-вече със своята свежест. Още в началото прохладата на портокал започва да събужда всички сетива, които след това са пленения от лекото и съблазнително сърце с жасмин, личи и роза. А крайните нотки на пачули и ветивер създават дълъг шлейф, който подчертава хармонията на състава.

 

5. Sauvage Dior

Невероятно свеж състав, който може да се определи като истински манифест на свободата, както личи и от заглавието. Брутален и в същото време благороден - това е балансът, който се търси от François Demachy, парфюмеристът на Dior, създал Sauvage. Пренаситен с естествени съставки, избрани със специална грижа, парфюмът улавя свежестта на калабрийски бергамот, горчив портокал, роза, лавандула, жасмин, амбра, ветивер, карамфил, сандалово дърво, мускус, дъбов мъх, розмарин, кориандър и лимон. В Sauvage е събрана чистотата на природата, на която всеки ще иска да се наслаждава възможно най-много - от скалистите планински върхове под най-чистото синьо небе до червения горещ пустинен пясък под лъчите на безмилостното слънце.

 

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюмът като подарък за Деня на влюбените -„Свети Валентин“

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Различните парфюми и кога да ги „носим“

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюм за среща

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив