5 от най-странните парфюми в света

1. Парфюм за отслабване

В борбата с килограмите наскоро се появи и още едно оръжие - чрез миризми. Става дума за "Prends-Moi" - парфюм за отслабване, който е създаден от парфюмерийна къща във Франция с помощта на швейцарска козметична компания. Производителите му твърдят, че загубата на килограми се предизвиква специални вещества в състава му, които при докосване до кожата предизвикват образуване на хормона на щастието - ендорфин. А това води до потискане на глада. Друга част от съставките му са екстракт от синьо-зелени водорасли, карнитин и кофеин, които способстват за разпадането на излишните телесни мазнини.

Препоръчва са парфюмът да се използва винаги, когато се появи силен апетит. Тестовете са извършени върху голям брой жени между 18 и 70 години и всички от тях са споделили, че наистина желанието им за хапване отминава, след като се напарфюмират. А ако се чудите на какво всъщност ухае ароматът, веднага ще издадем - в състава му се усеща засилено присъствие ина бергамот и цитруси.

2. Парфюм с аромат на хартия

Специално за любителите на книги през 2011 г. германското издателство "Герхард Щайдъл" пуска на пазара парфюм, който мирие на току-що напечатана хартия. Името му е "Paper Passion" и е рожба на съвместната работа на издателската къща със списание Wallpaper, с гениалния парфюмерист Геза Шоен и с един от най-скандалните дизайнери в света - Карл Лагерфелд. Шишенцето е с изключително оригинална опакова - тя прилича на истинска книга, на първата страница на която са написани произведения на немския писател и поет Гюнтер Грас.

3. Парфюм с аромат на кръв

Най-анализираната течност на всички времена вдъхновява Антонио Дзудаса и Джовани Кастели, създателите на италианската марка "Blood Concept", да предложат на парфюмерийния пазар парфюм с ухание на кръв. Те правят четири различни аромата, като всеки един от тях е кръстен на различна кръвна група. Така например в състава на парфюма "АВ" сесъдържат както вода и морски камъчета, така и алуминий. Във всичките аромати присъстват някакви нотки на метали, тъй като се смята, че такъв е вкусът и на кръвта.

4. Видим парфюм

Да, съществува и такова чудо като видим парфюм и дори си има и име - "Wode Paint". Той е създаден от двама британски парфюмеристи през 2008 г., които са почерпили своето вдъхновение от история на кралица Будика, чиито воини преди всяка битка са рисували лицата си със синя боя, за да си придадат по-свиреп и страшен вид.

Точно върху тази идея е основана главната характеристика на "Wode Paint" - когато човек го използва, кожата му се покрива със синьо-сиви точици с метален отблясък. След известно време те изчезват и се запазва единствено приятният им аромат на цитрус, индийско орехче и хвойна. Едва ли ще се учудите и като ви кажем, че кутийката му е под формата на спрей.

5. Парфюми с аромат на храна

Има много парфюми, които са "откраднали" уханието на някаква храна или хранителен продукт. Такъв например е "Eau de Stilton", който наподобява аромата на Стилтън - синьо сирене. Под симпатичното наименование "Flame" пък се крие одеколон, създаден от веригата за бързо хранене "Burger King" и мирише на печено месо. Oт Dior не остават по-назад и създават ароматна нотка на пуканки, която слагат в своя "Miss Dior Cherie". В парфюма "Beyoncé’s Pulse" пък могат да се усетят нотки на шоколад.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

По бутилката ще ме познаеш - формите, които всички обичаме

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Няколко чести грешки при избора на парфюм

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Класически или модерен парфюм да изберете - какви са предимствата

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив