Средиземноморски полъх в уханията ще ви настрои за очакваната ваканция

Средиземноморски полъх в уханията ще ви настрои за очакваната ваканция

Парфюмите със средиземноморски полъх се отличават с освежаващ и ободряващ характер. Те са идеален избор за лятото, тъй като ще ви настроят за приключения и забавления в очакване на ваканцията. Средиземноморските аромати са любими на авантюристи, които обичат пътешествията и очарованието на нови непознати светове. Уханията на море, зеленина и цитруси дават усещане за свобода, жизненост и ефирна лекота, които са особено ценни в горещите летни дни.

Средиземноморието се асоциира с красота и жизнерадост

Древните египтяни са наричали Средиземно море Wadj-Ur или “голямото зелено”. Морето е било важен маршрут за търговци и пътници от древни времена, улеснявайки търговията и културния обмен между народите в региона. Средиземноморското крайбрежие е било мечтано място за туризъм още от древни времена, за което свидетелстват запазените римските вилни сгради на крайбрежието на Амалфи и Баркола. Плажовете по Средиземноморието стават особено популярни сред европейците, а и сред хора от целия свят, в края на XIX век. Така е и до днес.

Регионът на Средиземно море се отличава със спиращи дъха гледки, а уникалната природа привлича милиони туристи от целия свят. Дестинациите по Средиземно море са сред най-посещаваните в Италия, Испания, Франция, Гърция, Турция и др. По крайбрежието на Средиземно море са разположени големите градове Александрия, Дамиета, Порт Саид (Египет), Марсилия, Тулон, Ница (Франция), Солун, Патра, Ираклион (Гърция), Бари, Катания, Генуа, Месина, Неапол, Палермо, Пескара, Таранто, Триест, Венеция (Италия), Аликанте, Алмерия, Бадалона, Барселона, Картахена, Малага, Палма де Майорка, Валенсия (Испания), Алания, Анталия, Чанаккале, Искендерун, Измир, Мерсин (Турция) и др.

Популярни сред туристите са и средиземноморските острови Сицилия, Сардиния, Кипър, Крит, Корфу, Корсика и Балеарските острови - Ибиса, Майорка и Менорка, и др.

Парфюмите, вдъхновени от Средиземноморието, носят характерния дух на региона

Най-добрите средиземноморски ухания ще насочат мислите ви към огрени от слънце крайбрежия, цъфтящи градини и ароматни цитрусови горички. Ароматите ще ви отнесат на крилете на фантазията до великолепните и колоритни скалисти селца на италианското крайбрежие край Амалфи, до златните плажове на Гърция, до ухаещите на лимонови дървета средиземноморски градове на Испания. Средиземноморието е блян за ваканцият на всеки пътешественик. Регионът предлага уникално съчетание от природа, култура, история и невероятна кухня.

Позволете си да помечтаете за незабравима ваканция, с най-красивите аромати, вдъхновени от Средиземноморието!

Giorgio Armani Acqua Di Gioia Парфюм за жени

Giorgio Armani Acqua Di Gioia Парфюм за жени

Парфюмът Acqua Di Gioia е един от най-възхитителните дамски аромати, представен от Giorgio Armani. Успехът му провокира бранда да лансира цяла уханна колекция. Giorgio Armani Acqua Di Gioia е разработен от Loc Dong, Anne Flipo и Dominique Ropion и лансиран през 2010 година. При проектирането на уханната композиция, парфюмеристите са вдъхновени от жизнерадостните слънчеви летни дни на остров Пантелерия. Уханието на Giorgio Armani Acqua Di Gioia се харесва на енергични и свободолюбиви жени, които живеят в хармония с природата. Ароматната концепция, която провокира към бягство от рутината на ежедневието се открива със свежи нотки лимон и мента. В сърцевината са съчетани акценти жасмин, розов пипер и божур. Лабданум, кедър и захар в базовия акорд придават завършеност на уханието.

Versace Dylan Blue Парфюм за жени

Versace Dylan Blue Парфюм за жени

Dylan Blue е едно от новите, пристрастяващи ухания за жени, представени от Versace. Парфюмът е лансиран през 2017 година. Уханието на Donatela Versace е насочено към дръзките и самоуверени жени, които обичат да привличат внимание с класата и завладяващия си стил. Ароматът е едновременно смел и елегантен. Начално впечатление за плодово-флоралния характер на Versace Dylan Blue съставя акордът от черен касис, детелина, зелена ябълка, шисо и незабравка. В сърцевината пулсира омайна комбинация от роза, жасмин, трендафил и праскова. Дълготрайният финал на уханието се дължи на дървесни нотки, мускус, стиракс и пачули. Флаконът на Versace Dylan Blue, който напомня древна амфора, подчертава и допълва изящния стил на парфюма. Решен е в наситен син цвят, който според Versace изразява по най-добрия начин емоциите и енергията на Средиземноморието, вдъхновило създаването на парфюма Dylan Blue.

Giorgio Armani My Way Intense Парфюм за жени

Giorgio Armani My Way Intense Парфюм за жени

My Way Intense е едно от най-новите дамски ухания в каталога на Giorgio Armani. Парфюмът е лансиран през 2021 година и е олицетворение на съвременната концепция за женствеността - дълбока, сложна и свободолюбива. Актуалната версия Intense на класическия флорален аромат Giorgio Armani My Way е по-богата, луксозна и наситена. Уханието ни насърчава да изживяваме ярко, пълноценно и незабравимо всеки миг в живота. Чувствената ароматна композиция на Giorgio Armani My Way Intense се открива с жизнерадостни и сияйни нотки египетски портокалов цвят и горчив портокал. Сърцевината завладява с омая на два вида тубероза, брана ръчно в индийския регион Майсур. Мадагаскарска ванилия и сандалово дърво в базовия акорд гарантират незабравим финал на уханието.

Karl Lagerfeld Fleur de Murier Парфюм за жени

Karl Lagerfeld Fleur de Murier Парфюм за жени

Изисканото дамско ухание Karl Lagerfeld Fleur de Murier е представено през 2018 година. Ароматната композиция се открива с живителен плодов микс от портокал, малина и френско грозде, последван от нежен букет от цвят от портокал и къпина, момина сълза и виолетка. Чувствената база на уханието е съчетала кехлибар, ванилия, мускус и сандалово дърво. Елегантният флакон в цикламено изразява страстният и лъчезарен характер на аромата Karl Lagerfeld Fleur de Murier.

Xerjoff Casamorati 1888 Dolce Amalfi Унисекс парфюмна вода

Xerjoff Casamorati 1888 Dolce Amalfi Унисекс парфюмна вода

Кехлибареният аромат за жени и мъже Xerjoff Dolce Amalfi е представен през 2017 година. Впечатляващата ароматна композиция е разработена от българския парфюмерист Мирослав Петков. Великолепният и сложен аромат е съчетал топли и пикантни нотки. Според анализатори, композицията на Xerjoff Dolce Amalfi, проектирана от Мирослав Петков, се отличава с “висококачествени съставки и експертно смесване”. Уханието се открива с нотки дюля, кардамон, ябълка и шафран. В омагьосващата сърцевина на аромата са преплетени карамфил, толуски балсам и тамян. Базовият акорд, формиран от ванилия, боб Тонка, кехлибар, кедър и мускус, придава дълготраен и запомнящ се финал на уханието. Xerjoff Dolce Amalfi е подходящ, както за дневен, така и за вечерен парфюм, през всички сезони.

Парфюмите със средиземноморски полъх предлагат широка гама от обонятелни изживявания

Независимо дали търсите жизнерадостен и ободряващ аромат, или успокояващо ухание, което ще ви настрои за пълноценна почивка и релакс, със сигурност ще откриете най-добрите предложения сред парфюмите със средиземноморски полъх. Цитрусовите, флоралните и зелените нотки, съчетани в ароматите, разкриват различен вдъхновяващ аспект от уникалната природа на Средиземноморието. Позволете на уханията да ви пренесат на крилете на мечтите до целунатите от слънцето брегове, оживените пазари и спокойните крайбрежни селища на Средиземно море, които носят свой специфичен дух. Настройте се за една вълшебна ваканция с прекрасен парфюм със средиземноморски полъх!

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Top-list: най-добрите парфюми за 2016 - част 1

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Top-list: най-добрите парфюми за 2016 - част 2

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Кой е подходящият аромат за вас според източния календар

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив