Сезонът на сватбите започна: Какъв парфюм да изберем за най-важния ден

Сезонът на сватбите започна: Какъв парфюм да изберем за най-важния ден

Според проучване около 75% от всички сватби се провеждат между май и октомври. Много двойки избират церемония на открито, а началото на лятото е най-добрият период за това.

Стотици са елементите, които всяка двойка трябва да планира за съдбовния ден. Несъмнено важни са мястото на церемонията, тоалетите, пръстените, поканите, музиката, цветята и останалата украса, както и маникюрът и прическата на булката. Но не е за подценяване още един много съществен детайл – парфюмите, които младоженците ще подберат за своята сватба.

Защо ароматът е толкова важен за сватбения ден

Ароматът има това вълшебно свойство да се превръща в машина на времето и да ни връща към важни моменти в нашия живот, които са оставили дълбока следа в паметта ни. Уханието на прясно изпечен хляб или дъхави курабийки от нашето детство, на пресни домати, ягоди и кайсии от градината на баба, на домашно приготвено сладко… Ароматите успяват да извикат спомени, които изглеждат дълбоко забравени. Научната обосновка на това явление е, че зоните в мозъка, които отговарят за миризмите, спомените и емоциите са разположени много близо. От обонятелните луковици в носа ароматът се превръща в сигнал, който може веднага да бъде разчетен от мозъка. Нервните клетки пренасят тази информация до малък участък в мозъка, наречен амигдала, където емоциите се обработват и след това се пренасят до съседния хипокампус, където се случва научаването, трупането на опит и знания и формирането на спомени. Ароматите са единствените усещания, които преминават директно към центровете за емоциите и паметта в мозъка. Поради тази причина те са толкова специални, защото имат невероятната способност да извикат спомени.

След като знаем всичко това е време да си зададем въпроса с какъв аромат искаме да запомним сватбения си ден. Колко хубаво за една двойка би било освен „нашата песен“, да има и „нашите парфюми“, чийто аромати винаги ще връщат двамата влюбени към най-щастливите им дни.

Парфюмът от вашата сватба ще ви връща цял живот към заветното „да“

Някои млади дами и господа избират за сватбен парфюм някой любим аромат, който познават добре. Други решават уханието да е ново за тях и от тук нататък да го свързват със своята сватба и да градят съвместни спомени около него. Какъвто и аромат да изберете, знайте, че той ще има магичната сила да ви връща към един от най-важните дни в живота ви само с едно пръсване! Дали бъдещата двойка в живота ще подбере парфюмите за най-важния ден заедно или поотделно е въпрос на решение. Важното е ароматът да подхожда максимално на личността на всеки от тях и да е в хармония с другия.

Ароматите имат свойството да създават настроение

Преди да изберете най-добрия парфюм за сватбени си ден, отговорете си и на въпроса дали искате аромат, който да ви успокои, да подсили романтиката или да придаде малко пикантна подправка на най-важния ден в живота ви. Например известно е, че лавандулата има успокояващо действие, докато цитрусовите плодове са ободряващи. Така че решението за това как искате да се чувствате ще ви помогне да изберете правилната посока за избора на перфектния аромат за сватбения ден.

Уханието е един от съществените аксесоари, който остава невидим за окото, но разкрива много за нашата личност

Когато избираме най-добрия парфюм за нас, това разкрива много за нашата личност, за това как се възприемаме и как искаме да повлияем на околните.  Важното е ние и ароматът да сме в абсолютна хармония. Себепознанието е решаващ фактор при избора на най-подходящия парфюм. Как се определяте – като модерни и стилни, смели и дръзки, романтични и нежни? Някои парфюми имат по-забавни и енергични аромати, докато други са по-изкусителни и секси или меки и сладки. Заложете на този, който разкрива най-добре вашите предимства.

Ако все още изпитвате колебание, отговорете си на въпроса коя група аромати ви привлича най-естествено - свежи, цветни, ориенталски или дървесни? Знанието за това може да ви помогне да елиминирате някои от обширните възможности и да се спрете на парфюми, които наистина ще ви допаднат. Ако не можете веднага да отговорите на този въпрос, помислете за уханията, които харесвате във вашето ежедневие. Кой ви допада повече – ароматът на свеж букет, на печени сладкиши, на тропически плодове, на океан, на гора? Това ще ви помогне да се насочите към определени групи ухания, от които да подберете най-подходящия парфюм за вашата сватба.

Подбирането на идеалния парфюм е продължителен процес

Отнема известно време, докато изберете подходящото ухание. Всъщност се казва, че трябва да носите даден аромат поне три пъти, преди да го купите. Нужно е да се уверите, че той се съчетава добре с химията на тялото ви. Нещо повече, ароматите се смесват с кожата на всеки човек по различен начин и уханието се променя в зависимост от това кой го носи. Може да напръскате парфюм на картата с мостри и да ви хареса, но след като го вземете вкъщи и го носите на следващия ден, да откриете, че резултатът не е този, който сте очаквали.

Ето защо най-добрият начин за избор на парфюм е следният:

Изпробвайте аромата върху картата с мостри - това ви позволява да уловите горната нотка и да определите дали изобщо ви харесва, преди да го носите цял ден. Опитайте няколко парфюма по този начин и след това изберете този, който ви харесва най-много. Когато имате своя фаворит, тествайте го върху кожата си. Не търкайте китките си една в друга, защото това разсейва аромата. Просто леко ги докоснете.

Не забравяйте да забележите как ароматът се променя през деня, за да прецените как ухае на кожата ви и да доловите как се разгръщат средните и базовите нотки. Обърнете внимание, когато някой ви направи комплимент за парфюма, който сте използвали. Това е доказателство, че той се съчетава добре с кожата ви.

Когато избирате парфюм за сватбения си ден, заложете на неговата трайност

Един от най-важните детайли, които трябва да бъдат взети под внимание при избора на парфюм за сватбения ден е неговата трайност, тъй като денят несъмнено ще бъде дълъг, а емоциите силни и незабравими.

Добре е за знаем, че трайността на парфюма зависи и от концентрацията на чист аромат в него. Тоалетната вода обикновено съдържа от 5 до 12 % чист аромат и поради високото съдържание на алкохол се изпарява по-бързо и не издържа толкова дълго. Парфюмната вода притежава от 18% до 25% уханни съставки, докато парфюмът може да съдържа до 50% ценни екстракти, което разбира се се отразява и в цената на съответните продукти.

Сватбени ухания за жени

Някои дами ще изберат за сватбения си ден рокля на принцеса, други ще предпочетат далеч по-екстравагантен или строг тоалет, който дори не е задължително да е бял. По същия начин ароматът на булката трябва да съответства на нейната личност и да отразява вълнението й заради това, че слага началото на нова глава в своя живот. Кристиан Диор е казал, че "Парфюмът на една жена разказва повече за нея, отколкото почеркът ѝ". Разгледайте нашата ароматна селекция, която несъмнено ще ви помогне в съдбовния избор.

Elie Saab Le Parfum In White

Elie Saab Le Parfum In White

Le Parfum In White е аромат, с който Elie Saab, допълва колекцията си от сватбени рокли през 2018 година. Ценителите го определят като ароматен аксесоар, с който всяка млада дама може да се почувства още по-магнетична в най-важния ден от живота си и да му се наслади още по-пълноценно. Le Parfum In White е вдъхновен от бялото, което е символ на мечтите, чистотата и невинността. Уханието оставя след себе си прелестна флорална нишка, украсена с шипрови акорди. Вибрациите от червени боровинки се смесват с бял жасмин и бял мускус, за да създадат усещане за романтика, а амброксанът, който е в основата на композиция, докосва кожата с мека топлина. Elie Saab Le Parfum In White подчертава елегантността и женствеността на всяка прекрасна млада дама. Той съпътства емоционалното й пътуване в живота - от вълнуващия сватбен ден, до всеки радостен миг, който я очаква след това.

Lancome La Vie Est Belle

Lancome La Vie Est Belle

Изтънченият плодово-цветен аромат Lancome La Vie Est Belle e вдъхновен е от популярна френска фраза, която означава "животът е красив". Уханието е подходящо за всички дами, които търсят собствения си път към щастието и са уверени в себе си. Lancome La Vie Est Belle  напомня да откриваме удоволствието в малките неща. От аромата блика завладяваща енергия и е истински триумф на женствеността. Окончателната формула е резултатът, постигнат след три години изпитания и 5000 версии, разработени от френските парфюмеристи Оливие Полж, Доминик Ропион и Ан Флипо. Парфюмът е представен на пазара през 2012 г., а рекламно лице на кампанията е популярната и обичана актриса Джулия Робъртс. Изключително траен, той е подходящ е за всякакви поводи през целия ден.

В La Vie Est Belle на Lancome  се съдържат ароматни нотки на пролетни цветя ирис и опияняващата земна сила на пачули. Те се наслагват редом с парфюмни нюанси на вкусна захарна тръстика и чувствена топла ванилия. Ароматът на ярко разцъфнал букет се допълва от цветните акценти на екзотичен арабски жасмин самбак и искрящ тунизийски портокалов цвят. La Vie Est Belle е истински гурме парфюм, в който се долавят вкусните нотки на касис, круша и хрупкава пралина, а допълнителна топлина внасят бадемовите акорди. Флаконът е преработена версия на класическия флакон на Lancome от 1949 г. и представлява усмивка в остри кристални линии.

Christian Dior Miss Dior 2021

Christian Dior Miss Dior 2021

Парфюмната линия Miss Dior се ражда през 1947 година в резултат на див порив в следвоенните години жените отново да бъдат омагьосани от живота, а очите им да се отворят за  искрящите цветове на любовта. След мрачен период, по онова време ароматът е синоним на новото щастие, поезия и хармония за Christian Dior. Miss Dior интригува, вълнува и ни приканва да се възхитим на любовта и на цялата красота в света.

През септември 2021 г. Christian Dior представя най-новото попълнение в колекцията. Обявено е възраждането на един от най-харесваните дамски аромати на модната къща, изпълнен с любов и надежда. Актрисата Натали Портман е преизбрана за посланик на тази парфюмна линия.

Miss Dior Eau de Parfum (2021) by Dior е кехлибарен цветен аромат за жени. Разработен е от парфюмериста Франсоа Демаши. Той споделя, че розата в тази версия е малко по-пикантна и че е добавил към нея плодови нотки кайсия и праскова. "Всичките ни сетива се събуждат от чувствеността на флоралния букет на новата Miss Dior Eau de Parfum. Той възхвалява кадифените и чувствени рози - подсилени от свежа лилия и хаплив божур - обгърнати от прахообразен ирис", отбелязва Франсоа Демаши. В основата композицията е обгърната от леки нотки на нежна дървесина.

Флаконът на новата Miss Dior е украсен с традиционната модерна панделка, а в стъклото е гравиран емблематичният мотив на Miss Dior. Елегантната, но и леко дръзка, панделката, наречена "лястовича опашка", е универсален подпис, известен като знак за разпознаваемост на парфюмната линия. За да се украси гърлото на флакона на новата Miss Dior, изключителната панделка е изработена в охраняваната работилница на един от най-известните френски майстори на панделки, известен с десетилетната си отдаденост на ревюта на висша мода.

Изящната жакардовата лента - с над 396 нишки и 12 000 шева на всеки сантиметър, се ражда след месеци работа с помощта на традиционни тъкачни станове.  Сантиметрите панделка, изработени за украса на флакона на новата Miss Dior са изисквали толкова творчество, време и внимание, колкото и тези, които украсяват най-хубавите рокли на модните подиуми.

Най-добрите мъжки парфюми за бъдещи младоженци

Парфюмът има свойството да разкрива информация за вас като човек. Той може да привлече вниманието към вас още преди да сте казали и дума. Затова подберете най-добрия аромат, с който да бъдете запомнен в деня на вашата сватба.

Christian Dior Sauvage

Christian Dior Sauvage

Мъжкият парфюм Sauvage на Christian Dior подчертава и изразява вашата индивидуалност. Ароматът се вписва идеално във вашия стайлинг, както за делова среща, така и за празничен ден. Представен е на пазара през 2018 година. Интерпретацията Eau de Parfum разкрива нови аспекти и усещания. Мистериозната, чувствена и силно привлекателна ароматна аура, обгръща сетивата с ориенталски и ванилово подчертани тонове. Изключително трайна, дълбока и чувствена композиция, която е характерна за класата на бранда Christian Dior. Ароматът е разработен от невероятния Франсоа Демаши.

Парфюмната комбинация запазва някои от съставките на по-леката версия. Долавя се присъствието на бергамот, пипер от Сичуан, лавандула и амброксан. Нов привкус придават топлите ориенталски тонове, индийско орехче и ванилия.

Paco Rabanne 1 Million

Paco Rabanne 1 Million

Paco Rabanne 1 Million е истински шедьовър в съвременната парфюмерия за мъже. Никой не остава равнодушен към невероятно скъпия флакон, облечен в 18 каратово злато, както и в аромата - новаторски, непреходен различен, гениален.

Paco Rabanne 1 Million е олицетворение на власт, богатство, лукс и дълготрайност. В създаването му са участвали трима от най-известните парфюмеристи Christophe Raynaud, Olivier Pescheux, Michel Girard. Представен на пазара през 2008 г., той поддържа лидерската си позиция и до днес.

Ароматният коктейл е съставен от освежаващи елементи като секси червен портокал и грейпфрут, сърцевината разкрива акорди на деликатна роза, канела и подправки. Пачули, кожа и дървесни нюанси формират базовите нотки на този уникален аромат - идеален за мъже, които обичат лукса.

Как да се възползвате максимално от парфюма си

За да се възползвате пълноценно от уханието на парфюма, който сте подбрали, напръскайте всички точки на тялото си, в които се усеща пулсът. Така при всяко повишаване на адреналина, а това ще се случи не веднъж и два пъти, в сватбения ви ден, около вас ще се разнася аромата, който сте подбрали. Не забравяйте да разпръснете уханието и в косата си, това ще увеличи параметъра на ароматното облаче около вас. Подберете парфюм, който всички ваши близки познати ще доловят в деня, в който вървите към олтара за своето заветно „да“. Това ще е един от важните акценти, които ще бъдат запомнени от вашата сватба.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Какви дамски парфюми харесват мъжете?

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Aроматът и характерът на жените. Има ли връзка? - част 2

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Слънчеви парфюми за идните слънчеви дни

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив