Психология на ароматите

Вероятно почти всеки човек има свой любим аромат, който, както се оказва, е в състояние не само да наблегне на характера, темперамента и стила на собственика си, но също така да повлияе на начина, по който той се възприема от останалите. За това в тази статия ще разгледаме естеството различните аромати и чрез това вие можете да проверете дали статистическите данни в областта на ароматната психология за вас са верни.

Източни аромати

Ако вниманието на една млада дама е привлечено от ориенталските нотки, то това издава едно добре образовано момиче, което не престава да се осъвършенства и да показва все по-добри резултати в своята професия. В желанието си да бъде една крачка пред всички, и най-важното, да не бъде като другите, тя често се появява в ярки и понякога доста ексцентрични тоалети. 

А ако любимият аромат е на построен на базата на мускуса, това означава, че неговият собственик принадлежи към категорията на творческия тип хора, понякога достигащ дори и до мистериозност и малко ексцентричност. Сред любителите на ориенталските аромати са още и сантименталните личности, за които важни са приятелството, семейството и честността - все неща, които те ценят много повече от пари и вещи.

Парфюми с източни аромати:

Coco Eau de Parfum, Chanel

Shalimar, Guerlain

Black Orchid, Tom Ford

Цитрусови аромати

Хората, които обичат парфюми с цитрусови нотки, обикновено са с дисциплиниран характер, очарователни, организирани и привлекателни. Те излъчват само положителна енергия, спонтанни са и не се страхуват да поемат рискове. Приятелството е едно от най-важните стойности в живота им. Интересен факт: момичето, което мирише с аромата на грейпфрут, обикновено изглежда в очите на останалите поне 4-5 години по-млада. А що се отнася до гардероб и стил на обличане, цитрусовите аромати отразяват личности, които обичат да се открояват сред тълпата.

Парфюми с цитрусови аромати:

Arancia Di Capri, Acqua di Parma

Fleurs D'oranger, Serge Lutens

Шипрови аромати

Шипровите аромати са предпочитани от по-дръзките личности - тези, които обичат дръзките флиртове, интересните разговори и авантюристичните приключения. Техните енергични и уверени натури често са обект на завист и съревнование. В компанията на такъв човек никога няма да ви е скучно!  

Парфюми с шипрови аромати:  

Ange ou Demon Le Secret Elixir, Givenchy  

Valentino Donna, Valentino

Плодови аромати  

Ако нечий парфюм е пълен с плодови нотки, то най-вероятно този човек обича да пътува и да се забавлява. В действителност хората, които предпочитат плодовите аромати, са много общителни и надарени с лесен за взаимоотношение характер. Те могат чудесно да работят в екип, обичат да флиртуват и са пропити с игривост от главата до петите. Стилът на обличане също отразява тяхната личност - къдрички, дантели и рокли в стил бохо често присъстват в гардероба на момичетата.  

Парфюми с плодови аромати:  

Candy, Prada  

I Love Love, Moschino

Цветни аромати  

Хората, които предпочитат цветни аромати с нотки, са перфекционисти в живота. Те обичат да се обграждат с ред не само отвън, но вътре. Това са силни, но гъвкави личности, които знаят какво искат. И ако парфюмът е доминиран от бели цветя, това е доказателство за вътрешно облъчване и чувствителност. Дрехите на дамите, които предпочитат флорални нотки, са съчетани винаги с чувство на елегантност и изтънченост. По отношение на взаимоотношенията си с хората, любителите на цветните аромати ценят качества като честност и професионализъм и мразят лъжи и измами.  

Парфюми с цветни аромати:  

J'Adore, Dior  

Beautiful, Estée Lauder  

Light Blue, Dolce&Gabbana

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ароматните парфюмни двойки – перфектните подаръци за влюбените тази...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Сезонът на сватбите започна: Какъв парфюм да изберем за най-важния ден

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюми подходящи за плажа и летните жеги

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив