Подарете парфюми с пачули с пожелание за богатство и късмет през Новата година

Подарете парфюми с пачули с пожелание за богатство и късмет през Новата година

Краят на една година е време на равносметка – били ли сме достатъчно добри, обичали ли сме от цялото си сърце, били ли сме обичани и щастливи, борили ли сме всеотдайно целите си, за какво мечтаем…

Очакването на Нова година е свързано с надежди и красиви благопожелания, които отправяме – за нас и най-близките ни хора.

Парфюмите с пачули са интересен и знаков подарък, който може да поднесете на хората, които обичате. Малко известен факт е, че тропическото растение се приема като символ на богатство, мощ и благоденствие.

Френският император Наполеон Бонапарт бил запленен от уханието на пачули

Храстовидното растение се среща в естествения си вид в Индия, Китай, Карибите, Филипините, Виетнам, Южна Америка, Индонезия и в тропическа Азия. В Европа е пренесено по време на завоевателните походи на император Наполеон Бонапарт през XIX век.

Любопитен факт е, че френският владетел бил силно впечатлен от уханието на пачули, което долавял от кашмирените палта, които взел със себе си от Индия. Отношението на императора към аромата на тропическото растение става причина пачули да се утвърди като символ на разкош и богатство в различни кръгове в Европа.

Дори чаршафите на британската кралица Виктория били напоени с екстракт от пачули, разкриват изследователи. Вярата в магичната сила на пачули да привлича късмет и богатство се запазва до наши дни. Не са малко хората, които капват от скъпоценния еликсир в портфейлите и чантите си.

Пачули е една от любимите съставки на парфюмеристите

Етерично масло от растението се включва, както в дамски, така и в мъжки уханни композиции. Използва се често, тъй като придава чувственост и подсилва въздействието на останалите ароматни нотки в парфюма.

Етеричното масло от пачули се получава от ароматните листа на растението чрез процес на дестилация, в който се включват, както пресни, така и леко изсушени листа. От състоянието на листата зависят нюансите в уханието на пачули – свежите листа придават тревист и по-тръпчив характер на аромата, докато уханието на изсушените листа е по-фино и плодово.

Етеричното масло от пачули събужда желания за наслада, поради което се смята за мощен афродизиак. Парфюмите, които включват пачули в уханните си композиции имат магическата сила да завладяват, както сетивата, така и мисълта.

Ароматът на пачули премахва депресията и стреса и предизвиква чувство на щастие и доволство. Парфюмите с пачули вдъхновяват и провокират творчески порив, носят хармония и вътрешен мир.

Дамските парфюми с пачули са съблазнителни и секси

Уханията с пачули са любими на дами, които се вдъхновяват от силата си да провокират и да будят възхищение. Те са едновременно искрящи и завладяващо чувствени. Изкусителната съставка е важна част от различни уханни композиции за жени.

Bvlgari Splendida Patchouli Tentation Парфюм за жени EDP

Bvlgari Splendida Patchouli Tentation Парфюм за жени EDP

Един от емблематичните дамски парфюми с пачули е Splendida Patchouli Tentation от Bvlgari, представен през 2020 година.

Любопитна подробност е, че екстракт от магичното тропическо растение е включен, както в базовите нотки, така и в сърцевината и базата на уханието. Затова анализатори отбелязват, че това е парфюмът, който в най-пълна степен разкрива изкусителното влияние на пачули и отдава почит на тази въздействаща ароматна съставка.

Във връхните нотки уханието на пачули е комбинирано с деликатна бяла праскова, в сърцевината е допълнено от дървесно-пудрения нюанс на корени от ирис. Бял мускус е добавен в базата на парфюма, заедно с пачули – за максимално дълготраен и чувствен ефект.

Bvlgari Splendida Patchouli Tentation е женствен и провокативен шипрово-цветен аромат, който е едновременно нежен, страстен и завладяващ.

Chanel Coco Mademoiselle Парфюм за жени EDP

Chanel Coco Mademoiselle Парфюм за жени EDP

Chanel Coco Mademoiselle е кехлибарено цветен парфюм за жени, лансиран през 2001 година. Анализатори определят уханието, разработено от именития парфюмерист Жак Полж, като абсолютен ароматен шедьовър.

В началото парфюмът впечатлява със свежите, сочни и жизнени цитрусови връхни нотки портокал, мандарина, бергамот и портокалов цвят. Сърдечните нотки на уханната композиция са страстни и омайни, представени от турска роза, жасмин, мимоза и иланг-иланг.

Запомнящият се характер на аромата е допълнен по най-добрия начин от впечатляващите базови нотки пачули, бял мускус, ванилия, ветивер, боб Тонка и опипонакс. Резултатът е един невероятно чувствен и привлекателен дамски парфюм, който има своите верни почитателки вече повече от 20 години.

Луксозният аромат е белег на класа, стил и изискан сексапил. Телевизионната реклама на Chanel Coco Mademoiselle е носител на награда FiFi за най-добра национална рекламна кампания.

Mugler Angel парфюм за жени EDP

Mugler Angel парфюм за жени EDP

Впечатляващият ориенталски аромат Thierry Mugler Angel е представен на пазара през 1992 г. Уханието заслужава поредица престижни награди в областта на парфюмерията.

Thierry Mugler Angel е парфюм, към който никой не успява да остане равнодушен. Ароматът, разработен от Оливие Кресп и Ив дьо Кирин, е изключително магнетичен, харизматичен и женствен. Уханната композиция се открива с вкусни плодови нотки мандарина, пъпеш и кокос, гарнирани с ободряващата свежест на бергамот и зелени нотки, и деликатната мекота и сладост на памук.

Гурме ефектът на аромата се засилва в сърцевината, изградена от нотки мед, кайсия, боровинка, слива, орхидея, праскова, жасмин, момина сълза, червени плодове. Базата от боб Тонка, кехлибар, пачули, ванилия, мускус, тъмен шоколад и карамел е топла и уханна.

Thierry Mugler Angel е дамски парфюм, който ви потапя в чувствена наслада.

Мъжките парфюми с пачули са белег за класа и лукс

Уханията, обогатени с етерично масло от тропическото растение, са истински магнит за срещуположния пол. Парфюмите с пачули са подходящи за мъже, които обичат да доминират, да демонстрират превъзходството си и да завладяват мигновено всички присъстващи.

Hermes Terre d`Hermes парфюм за мъже EDT

Hermes Terre d`Hermes парфюм за мъже EDT

Hermes Terre e аромат, разработен от забележителния парфюмерист Жан-Клод Елен през 2006 година. Веднага след появата си парфюмът се утвърждава като белег за стил, елегантност, мъжественост и неустоим сексапил.

Според анализатори това е един от най-добрите мъжки аромати, който има хипнотично въздействие върху жените, които не крият, че харесват мъже, ухаещи на Hermes Terre.

Ароматната композиция има цитрусово начало благодарение на нотките портокал и грейпфрут, след тях се разкриват пикантните, но свежи акценти черен пипер и мушкато.

Базовите акорди пачули, кедър, ветивер и бензоин правят композицията завършена, пълноценна и плътна.

Christian Dior Sauvage Elixir Парфюм за мъже EDP

Christian Dior Sauvage Elixir Парфюм за мъже EDP

Sauvage Elixir е мъжко ухание от каталога на Christian Dior, представено през 2021 година. Парфюмът, разработен от Франсоа Демаши, размества границите в ароматния свят и довежда до кулминация свежите, дървесни и пикантни нотки, които съдържа. Уханието се придържа към ключовите съставки на базовия Sauvage, на които в новия Elixir е придадена неподозирана дълбочина и плътност.

Ароматът се открива ударно с комбинация от канела, индийско орехче, кардамон и грейпфрут, последвани от успокояващата свежест на лавандула в сърцевината. Базовите акценти сандалово дърво, кехлибар, пачули, хаитянски ветивер и женско биле правят уханието завладяващо и запомнящо се. Белег за изтънчения характер на парфюма е и стилният му флакон, който предизвиква асоциации за нощ, изпълнена с бурни емоции и страсти.

Пачули е харесвана, търсена и завладяваща съставка, както за дамски, така и за мъжки ухания. Ароматът на тропическото растение е богат, топъл и подчертано чувствен. Уханието на пачули е символ на богатство и благополучие, което прави парфюмите с тази ароматна нотка подходящ подарък в началото на Новата година.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Легендарните парфюми, с които ще запомним XX век

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Универсалните парфюми, които може да носим, както през деня, така и...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Професия "Нос"

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив