По бутилката ще ме познаеш - формите, които всички обичаме

парфюмни бутилки

Не можем да лъжем – формата на парфюмната бутилка е едно от най-важните неща при създаването на който и да е нов аромат. Защо ли?


Защото формата е важна не само заради уникалния начин, по който изглежда, но и заради удобството, когато я хванем в ръка!


Когато си говорим за създаването на аромати, трябва да отбележим, че не само съставките определят завършения парфюм, който ще се получи. Освен завладяващият аромат, който майсторите парфюмеристи създават, опаковката и бутилката са другите два важни фактора, които привличат погледите ни.

За да бъдат перфектни за марката и името на новия аромат, бутилките трябва да отговарят на следните изисквания:

  • формата им да бъде подходяща за името;
  • цветът да привлича вниманието, но и да отговаря на парфюмната течност;
  • да бъдат удобни и лесни за хващане от потребителя.

Кои обаче са парфюмите, които разпознаваме веднага щом видим формата на бутилката? Нека разберем!


Иконичният Carolina Herrera Good Girl Legere – ароматът, създаден през 2018 година е затворен в елегантна синьо-черна бутилка под формата на дамска обувка на висок ток. Това подсказва, че е предназначен за изисканата стилна дама, която знае какво иска от живота. Въпреки нестандартната си форма, бутилката е лесна за хващане и придава неустоим чар на жената, докато тя внимателно впръсква уханната течност върху кожата си. Цветовете говорят за спокойствие и приятна омая, а самият аромат, който се крие в уникалната бутилка неустоимо ще привлече вниманието ви.

Елегантна комбинация от черно и бяло е опаковката и бутилката на Van Cleef & Arpels Ambre Imperial. Бутилката е черна, свързана изящно с топлият луксозен аромат и излъчва изтънченост и елегантност, която е допълнена от прекрасната малка висулка, която е закачена шикозно за гърлото на бутилката. Самата капачка е лесна за премахване, а благодарение на правоъгълната си форма, бутилката стои удобно във всяка ръка. Всичко това е поставено в бяла опаковка, която му контрастира приятно, създавайки великолепна визуална комбинация.

парфюмни бутилки

Бяло и златисто – съчетанието, което крещи лукс. Ориенталският аромат Montale Mukhallat, който е любим на хиляди хора по света, е поставен в тази 100% отговаряща на цялостната му концепция бутилка. Чисто бяло тяло, изписани със златни инициали и златна капачка, с позната за марката висулка към нея. Изящество и красота, които всеки трябва да притежава в колекцията си. Не сте ли съгласни?

Когато си говорим за нестандартни бутилки, не можем да не споменем Viktor & Rolf Spicebomb. Изцяло отговаряйки на името си, ароматната течност е поставена в бутилка във формата на бомба. Цветовете са черно и сиво, говорещи за двата противоположни аромата, съчетани в ароматната течност. Пръстите Ви плавно ще прилягат на тялото на бутилката, докато го използвате. Определено бутилка, която няма да подминете лесно.

И разбира се, бутилката, която привлича окото на секундата – Paco Rabanne 1 Million. Флаконът, който съдържа ароматната течност е облечен в 18 каратово злато, като по този начин не може да остане незабележим. Формата му напомня златно кюлче, но е направена така, че да позволява лесен захват с една ръка. Луксът и изяществото струят от тази бутилка, придавайки на аромата в нея стойност, която е дори повече от милион долара.

И както казахме, по бутилката ще ги познаете. Кои още бутилки ни приканват с уникалната си и изискана форма? Изберете и:

А вие кой ще изберете?

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-сладките парфюми

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Легендарните парфюми, които омайват поколения

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Подходящи подаръци за Цветница

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив