Тайните на парфюмния крем

Не съществува крем, душ-гел или шампоан, който да няма свой аромат. Замисляли ли сте се някога обаче дали уханията на тези, които вие използвате, взаимодействат добре с любимите ви парфюми? Защото понякога комбинацията може да бъде взривоопасна и да излезе от границите на добрия вкус. Именно заради това много парфюмерийни къщи пускат и своя линия бяла козметика, която да отговаря подобаващо на техните парфюмите и да подсилва и запазва максимално тяхното въздействието.

Употреба

Функцията на парфюмния крем е да запазва уханието по-дълготрайно и да го съхранява в неговата цялост до следващото вземане на душ. Така, когато нанасяте парфюмен крем върху тялото си, всъщност помагате на аромата му да се наслои по кожата. Не се притеснявайте, ако миризмите на крема и на парфюма ви не съвпадат напълно - те пак могат да се допълват и да си подхождат.

Парфюмният крем може да представлява и една добра алтернатива на самия парфюм. Той може да се използва без него и така се получава един по-естествен, ненатрапчив и мек вариант, който обаче се усеща само при по-близък контакт. Този вид употреба е подходяща за през нощта - ако нанесете тънък слой от крема след вечерния си душ, моментално ще усетите как ви обвива едно леко секси ухание, което може да представлява чудесна ароматерапия за вас и вашата половинка.

Още един плюс на парфюмните кремове е, че те могат да се използват през горещите летни дни, когато директното впръскване на парфюма върху кожата може да предизвика раздразнения на епидермалния слой. Докато след като го нанесете върху тънък слой крем, той не само няма да доведе до неприятни усещания при директно излагане на слънце, но и ще запази аромата си за много по-дълго време.

Други полезни функции на парфюмния крем освен ароматизирането са, че се грижи за външния вид и здравето на кожата, хидратира я, поддържа я в тонус и я прави много по-мека и еластична.

Съвет 1

Използвайте крем и парфюм от една серия. По този начин уханието ще бъде по-дълготрайно и ще се разкрие в абсолютната си цялост.

Съвет 2

Ако вашият любим парфюм си няма свой крем, то спокойно можете да си вземете такъв с натурален аромат. Единственото, което трябва да направите, е да добавите в него няколко капки от парфюма, като внимавате да не прекалите с концентрацията.

Съвет 3

Специално за всички жени, които искат да съблазняват мъжете - парфюмният крем може да бъде вашето тайно оръжие. Препоръчваме ви да използвате сладки ухания като шоколад, ванилия и мускус.

Съвет 4

Кога да не използвате парфюмен крем: - никога не смесвайте парфюм и парфюмен крем с прекалено различни аромати; - ако сте предразположени към алергии, използвайте кремовете внимателно, защото някои ароматни съставки може да предизвикат неприятни реакции; - когато избирате нов парфюм, задължително първо го впръсквайте върху чиста кожа - така ще разберете дали той наистина ви харесва.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Избрахме най-добрите нишови парфюми за 2021 – разкош,...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Време за подаръци

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ароматна история: Miss Dior

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив