Парфюмна история: Ароматите L’eau par Kenzo

Има истории, които се раждат, за да станат легенди. Eдин такъв ароматен епос носи лаконично название Kenzo, което за мнозина е неразривно свързано с името на култовите аромати, издадени от марката преди повече от 20 години - L'eau par Kenzo. Нека да ги опознаем по-добре, защото си заслужава!  

В продължение на много години тази ароматна линия запазва парфюмната си композиция, олицетворяваща концепцията за свежест и оставайки един от най-любими парфюми на мъже и жени по целия свят. В началото на създаването Кензо Такада, японска моделиер и дизайнер, казва: "Водата е безцветна, исках да я напълня с цветове, с аромати на цветя, на плодова свежест и на щастие". Така през 1996 г. под светлината на прожекторите се появява първият женски L'eau par Kenzo, а след три години е пусната и мъжката му версия.  

Легендарното ухание на морска свежест – за него и за нея  

Деликатните и прозрачни водни струи от Кензо преминават през великолепната природа, откъдето взимат своите аромати. Съставите на култовата първа двойка, създадена от парфюмериста Оливие Крепо, хем се различават, хем перфектно се допълват един друг – точно както е и при истинската любов между мъжа и жената, създадени един за друг.  

L'oau par Kenzo за нея - воден флорален аромат, чието сърце е украсено с уханието на бял лотос. Носи усещане за спокойна свежест и придава на аурата пълнота и чувственост. Композицията съдържа замразена мента за яснота и обем, лотосов цвят за чистота и фин нюанс на розов пипер, който създава топлата чувственост на първите две нотки.  

L'oau par Kenzo за него - воден цитрусов аромат, чиято свежест се крие в необичайното сърце от сочно язу. Свеж и енергичен аромат, напомнящ на природната свежест, каквато може да бъде открита само в най-девствените и скрити кътчета на планините. Композицията съдържа успокояващо язу и малък японски лимон, съчетани със сияйни растителни нотки, свежестта на лотосовите листа и зелен пипер за чувственост.  

Променя на формата  

За разлика от постоянния състав на ароматите, дизайнът на шишенцата се променя драстично през последните 20 години и вина за това има известното дизайнерско студио BARON&BARON, което е и автор на съвременния вид.  

Новата форма има завои, наподобяващи водниста повърхност с цвят на индиго, която сякаш се намира под електрическо разреждане. Флаконите се допълват взаимно по същия начин като съставите на парфюмите и отразяват идеята за хармония във взаимоотношенията между мъжа и жената. На повърхността има игра на светлина и сянка, завоите на флаконите се оглеждат един в друг. Съвпадение на формата, единство на настроението. Две лица от едно цяло.

Промяна на името

След отбелязването на 20-годишнината си легендарният аромат отпразнува това събитие с промяна и на името - L’eau Kenzo. Но, както в случая с флаконите, съдържанието остава непроменено!  

"Най-вискоите планински камъни са източникът на водата на L'eau Kenzo, която черпи от тях сила, спокойствие и чистота. След това продължава своя път надолу по склона, поглъщайки всички аромати на природата - аромати на дървета, аромати на плодове, аромати на листа", с тези думи Кензо Такада описва своите парфюми.

Не забравяйте да разгледате колекцията от най-добрите парфюми на Kenzo!

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Versace - парфюмната империя, която не спира да ни вдъхновява

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Какви дамски парфюми харесват мъжете?

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Слънчеви парфюми за идните слънчеви дни

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив