Парфюмите с цветя, които ще ни вдъхновят през пролетта

Парфюмите с цветя, които ще ни вдъхновят през пролетта

Настъпването на пролетта несъмнено е истински празник, който е добре да отпразнуваме с красив и вдъхновяващ нов аромат. Подберете жизнен и ефирен флорален парфюм, който да ви стане верен спътник сред зараждащата се свежест, топлината на слънчеви лъчи и уханието на цветя, с които настъпва пролетта. Всички аромати, които ни правят жизнени, енергични и позитивни, са добър избор за сезона, в който природата излиза от сивотата и летаргията на зимата и се възражда за нов живот.

Защо флоралните парфюми са толкова добри за пролетта

Когато си помислим за пролет, съзнанието ни веднага извиква представата за цветя, свежа трева и априлски дъжд. Сякаш долавяме ухание на момина сълза, иланг-иланг, магнолия и божури. Парфюмите с аромат на цветя най-добре кореспондират с начина, по който се чувстваме през пролетта. Те събуждат сетивата ни и въздействат на нашите чувства и емоции като пролетен дъжд, който помага на растенията да се разлистят и разцъфтят.

Пролетта естествено ни провокира да носим по-леки и свежи аромати

Както сменяме гардероба си в началото на всеки сезон, за да се чувстваме добре при променящите се температури навън, така е необходимо да правим промени и в ежедневния си аромат за всеки сезон. Най-подходящи за пролетта са леки, свежи и жизнени ухания. Ефирните и елегантни флорални парфюми са сред най-добрите предложения за пролетните месеци. Експериментирайте с нови ухания, дайте им шанс да ви завладеят. Пролетта е точното време да откриете флорални аромати, в които да се влюбите.

Кои цветни нотки са най-използвани в пролетните флорални парфюми

Ароматните цветя са сред най-вдъхновяващите акценти за парфюмеристите. Уханните комбинации през пролетта са по-леки и ефирни. Едно от най-често използваните цветя в пролетни парфюми е иланг-иланг. Тези силно ароматни цветове цъфтят на дърво. Естественият произход на иланг-иланг се свързва с Югоизточна Азия, специфично за него е, че вирее при топли температури и цъфти през цялата година. Етеричното масло, извличано от цветовете на иланг-иланг, се използва в парфюмерията и козметиката.

Харесвана съставка за флоралните пролетни парфюми е и момината сълза. Извличането на етерично масло от това малко, но изключително ароматно пролетно цвете, не е никак лесна задача, затова най-често се произвежда синтетично. Цветето вирее и у нас, обикновено цъфти в края на април. Момина сълза е едно от най-харесваните цветя във Франция в началото на миналия век. Букетчета от момина сълза често са подарявани при специални поводи. Кристиан Диор е един от най-големите любители на ароматното цвете, като го превръща в популярна съставка в парфюмерията.

Всеки може да открие любим парфюм с аромат на цветя за пролетта

Сякаш е вродено у хората да се вдъхновяват от аромата на цветя. Кой не обича свежото им ухание през пролетта?! Многообразието на цветното богатство по света е безкрайно, което означава, че всеки може да открие любимия си парфюм с флорални нотки, който най-пълноценно подхожда на неговия личен стил.

Ако предпочитате бели цветни нотки, със сигурност ще харесате парфюми с жасмин, иланг-иланг, магнолия, лилия или портокалов цвят.

Привличат ви по-скоро пудрени свежи аромати, в такъв случай опитайте уханни композиции с ирис, мимоза или виолетка.

Ако сте страстни поклонници на розата, но искате нещо по-свежо за пролетта, може да се спрете на парфюми с божур или и розов здравец.

Обичате малко подправки в ароматните композиции, тогава опитайте ухания с карамфил, безсмъртниче или валериана.

С флорални парфюми празнуваме красотата на пролетта всеки ден

В очакване на пролетта си подарете красиво флорално ухание, на което да се наслаждавате ежедневно през най-красивите месеци на годината. Не пазете парфюмите, които обичате, само за специални поводи, а си доставяйте елегантното удоволствие да ги носите всеки ден. Добрите пролетни аромати с цветя имат силата мигновено да подобряват настроението ни, да ни направят по-жизнени, енергични и готови за нови предизвикателства.

Elie Saab Girl Of Now Forever

Elie Saab Girl Of Now Forever

Elie Saab Girl of Now Forever е уханно изкушение на ливанския моден бранд, лансирано през 2019 година. Ароматът се определя като по-ярък и свеж вариант на първия парфюм от колекцията Girl of Now. Уханието носи позитивни вибрации и създава добро настроение.

Ароматът е едновременно плодов и сочен, страстен и елегантен, а всички дами, които го обожават, го определят като зашеметяващ. Уханната композиция е разработена от Доминик Ропион. Известният парфюмерист определя творението си като “ода за живота и младостта”.

Началото на аромата е игриво и закачливо, като преплита акценти от лимон и мандарина. В сърцевината са съчетани касис, роза, бадем и портокалов цвят, последвани от пачули, кашмеран, мускус и ванилия в базата на уханието. 

Calvin Klein Beauty

Calvin Klein Beauty

Beauty от Calvin Klein е сияен аромат, който кореспондира по най-добрия начин с вътрешната красота и въздействащата аура. Жената, която носи Calvin Klein Beauty е истинска, пряма и вдъхновяваща. Началото на уханието е мускусно, след което обонянието е завладяно от омаен жасмин, последван от нежен аромат на кедър на финала. Изчистеният флакон на Calvin Klein Beauty съответства на елегантния аромат. 

Trussardi Donna Pink Marina

Trussardi Donna Pink Marina

Зелено-флоралното ухание за жени Trussardi Donna Pink Marina е представено през 2020 г. Уханната композиция е разработена от Натали Ларсън. Първоначално впечатление за аромата създават връхните нотки сорбе, пъпеш, лимон и розов грейпфрут. В сърцевината са съчетани морска сол, пясъчна лилия и нероли, а базата комбинира сандалово дърво, кедър и пачули.

Kenzo D`ete

Kenzo D`ete

Със свежестта си Kenzo Parfum D`ete е един от най-предпочитаните дамски парфюми през пролетта. Жизнеността на аромата създава настроение всеки ден. Уханието се открива със съчетание от момина сълза и зелени акценти, последвани от омаен букет от жасмин, божур и зюмбюл. Базовият акорд бял мускус и сандалово дърво придава плътност на аромата. Интересен е и дизайнът на парфюмния флакон, наподобяващ дъждовна капка, която се стича по свежо зелено листо.

Giorgio Armani My Way

Giorgio Armani My Way

Появата през 2020 година на Giorgio Armani My Way се превръща в истинско събитие в ароматния свят. Парфюмът е едновременно изключително нежен и ефирен, но и завладяващ. За кратко време след своето създаване той се превръща в един от най-харесваните флорални парфюми по целия свят.

Милиони жени разчитат на ароматното очарование на Giorgio Armani My Way, за да превърнат всеки свой ден в магия. Елегантното ухание се открива с нотки портокалов цвят и бергамот, последвани от тубероза и индийски жасмин в сърцевината на композицията.

Базовият акорд, формиран от бял мускус, мадагаскарска ванилия и вирджински кедър, придава завършеност на аромата. Свежият флорален характер на Giorgio Armani My Way позволява парфюмът да се носи при различни поводи през всички сезони, но най-харесван е през пролетта и лятото.

Versace Yellow Diamond

Versace Yellow Diamond

Ароматно бижу Yellow Diamond допълва през 2011 година колекцията на Versace с ухания за жени. Yellow Diamond е жизнен и лъчезарен, сякаш е откраднал малко парченце от искрящото слънце със златни лъчи. Ароматът е чист, ефирен, вкусно плодов и завладяващо женствен.

Парфюмната композиция на Versace Yellow Diamond съчетава нотки лимон, бергамот, круша, портокалов цвят, фрезия, мимоза, водна лилия, кехлибар, мускус. Уханието е подходящо, както за работното ежедневие през пролетта, така и за романтични срещи вечер или слънчеви разходки в парка.

Всички ние сме естествено устроени да намираме флоралните аромати за неустоими. Те са истински ценен дар от природата, опакован в нежни цветни листенца, а не в лъскави панделки. Позволете си да се влюбите в красивите парфюми с флорални нотки! Те ще ви заредят с добро настроение и жизненост в началото на пролетта.

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Masque Milano – артистичните ухания, създадени, за да покорят света

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-забележителните парфюмни колекции – част 1

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Характерните ухания, които ще ви пренесат до мечтани дестинации

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив