Парфюмите с най-атрактивни флакони

Парфюмните флакони са един от елементите, които влияят при вземането на решение за покупка. Колкото по-интересен и провокативен е флаконът, толкова по-голям става шансът потребители, които не познават уханието, да посегнат към него, за да го изпробват. Големите парфюмерийни компании инвестират значително, както в разработването на иновативни и завладяващи ароматни композиции, така и в проектирането на подобаващите флакони, които привличат вниманието и допълват по най-подходящия начин уханието, като съответстват на неговия характер.

Цветът и дизайнът на флакона разкриват много за парфюма

Както творчеството и находчивите дизайнерски идеи, така и психологията играе важна роля, когато се проектират флаконът и опаковката на даден парфюм. Изследване на потребителското поведение показва колко е важно първоначалното впечатление при вземането на решение за покупка. Доказано е, че цветът създава подсъзнателни асоции за това какъв аромат очакваме да открием в даден флакон. Ако търсим парфюм с ухание на роза, ще се насочим към наситено червена или ярко розова опаковка.

Ако целта ни е да открием свеж и сочен цитрусов парфюм, ще го потърсим сред лимоново жълтите или портокалово оранжеви флакони. Насочвайки се към лилави опаковки, първосигнално се стремим да намерим новия си парфюм с ирис или виолетка. Желанието ни да попаднем на нежно флорално ухание ще ни отведе към флакони в меки и деликатни цветове. Ако търсим прохладен аромат с морски нотки, ще се насочим към светло сини опаковки, а сред зелени и кафяви ще потърсим билкови и дървесни ухания.

Възможно ли е да има втори живот за парфюмния флакон

Всяко нещо на този свят си има край, дори и най хубавото… Това важи и за любимите ни парфюми. Какво да правим с флакона, когато се насладим до капка на обичаното ухание? От екологична гледна точка най-добре е да избираме парфюми, чиито флакони имат възможност за повторно напълване, но предложенията в този сектор са ограничени. Някои от най-добрите международни магазини предлагат отстъпка ако предадете за рециклиране празните бутилки от парфюми. Ако все пак решите да запазите някои от най-атрактивните флакони, ето няколко идеи как да им дадете втори живот, за да продължите да им се радвате, дори след като ароматът отдавна е изчерпан.

Превърнете празния парфюмен флакон във вазичка или свещник

Изящните парфюмни флакони, претворени във вази и свещници, ще придадат много стил и индивидуален почерк на интериора във вашия дом. Важно е добре да почистите шишето от етикети и остатъчен аромат и да отстраните внимателно дозатора, без да нарушите целостта на бутилката. След това може да напълните празния флакон с вода и да поставите любимото си цвете или монтирате в него красива свещ или друг вид декоративно осветление.

Разположете красиви парфюмни флакони по етажерките като декоративни елементи

Съществуват много парфюми, чиито флакони са истински бижута. Те са достойни да украсят дома ви със стилната си и аткратвина визия, дори когато ароматът вътре отдавна е изчерпан. Със забележителни парфюмни флакони може да се похвалят YSL Libre, Jean Paul Gaultier Le Male и Jean Paul Gaultier Scandal, Carolina Herrera Good Girl и др. Закачливи са и парфюмните флакони на Moschino.

Нашата селекция от парфюми със забележителни флакони

В нея сме включили парфюми, които се отличават както с красиви и завладяващи ухания, така и с атрактивни флакони, които с желание ще включите в личната си колекция. Сред тях може да откриете и интересни идеи за подарък.

Boucheron Quatre Boucheron

Флорално-плодовият парфюм за жени Boucheron Quatre е лансиран през 2015 година. Уханната композиция е разработена от Natalie Gracia-Cetto, Nadege Le Garlantezec и Antoine Maisondieu. Ароматът се открива със свежи цитрусови нотки грейпфрут, мандарина, лимон и портокал, последвани от интересно съчетание от жасмин, ябълка, ягода, роза и праскова в сърцевината. Базовият акорд от бял мускус, кашмеран, кедър, ванилия и карамел придава допълнителна сладост и дълготрайност на уханието.

Boucheron Quatre очарова с френски шик не само по отношение на аромата, но и на изящния, ювелирен флакон, който е истинско бижу. Горната му част е реплика на пръстен Quatre - символ на вечната любов, а въртящата се система на отваряне и затваряне улеснява използването на парфюма. Същият дизайн на флакона е използван и за други ухания от серията като Boucheron Quatre En Rose, Boucheron Quatre Absolu de Nuit Pour Femme, Boucheron Quatre Intense, Boucheron Quatre Iconic, Boucheron Quatre en Bleu, Boucheron Quatre En Rouge.

Versace Crystal Noir

Наситеният, чувствен и съблазнителен вечерен парфюм Versace Crystal Noir е представен през 2004 година. Той е предназначен за самоуверени жени, които блестят и се наслаждават на вниманието на околните, където и да отидат. Кехлибарената уханна композиция е дело на Antoine Lie. В нея са преплетени портокалов цвят, гардения и божур, амбър, мускус и сандалово дърво. Анализатори определят като истинско бижу не само аромата, но и парфюмния флакон на Versace Crystal Noir, чиято запушалка напомня внушителен скъпоценен камък. Парфюмът създава усещане за ексклузивност и лукс.

Karl Lagerfeld for Her

Изисканият и елегантен дамски парфюм Karl Lagerfeld for Her излиза на пазара през 2014 година. Магнетичната ароматна композиция е проектирана от Serge Majoullier и Christine Nagel. Първоначално впечатление за уханието създават нотките лимон и праскова, след които разцъфва флорален букет от роза и магнолия, съчетани с франджипани. Запомнящият се финал на аромата се дължи на акорда кехлибар, бял мускус и дървесни нотки. Флаконът е с класически и минималистичен дизайн, който подчертава непреходния характер на аромата.

Bvlgari Omnia Crystalline

Вдъхновен от чистото съвършенство на кристала е дамският парфюм Bvlgari Omnia Crystalline, представен през 2005 година. Ароматът е разработен от доказания майстор в уханния бранш - Алберто Мориляс. Парфюмът запленява със своята мека и деликатна женственост и ефирна красота. Уханието се открива с нотки бамбук,  азиатски плодове наши и круша, след които се долавя нежният аромат на лотос, съчетан с чай и кайсия, а финала поставя елегантен дървесен акорд. Изискан и впечатляващ е и флаконът на Bvlgari Omnia Crystalline, а дизайнът му е едновременно атрактивен и удобен за употреба. Той подчертава чистия, нежен и деликатен характер на аромата.

Carolina Herrera Good Girl Supreme

Парфюмите на Carolina Herrera от серията Good Girl притежават едни от най-атрактивните и забележителни флакони. Дизайнът им напомня елегантна дамска обувка на висок ток, което е препратка към провокативния и съблазнителен характер на ароматите. Сред най-привлекателните ухания от серията е Carolina Herrera Good Girl Supreme. Парфюмът е сред най-новите в каталога на бранда, лансиран през 2020 година. Интензивната ароматна композиция е разработена от Луиз Търнър. В нея са преплетени горски плодове и египетски жасмин, боб Тонка, тубероза и ветивер. Уханията на Carolina Herrera от серията Good Girl, създадени под мотото „Толкова е хубаво да си лош!“, насърчават дамите да преоткрият дръзката си, бунтарска и провокативна страна и да ѝ се насладят.

Парфюми с красиви флакони са чудесна идея за подарък

Много хора обичат да пазаруват парфюми не само за себе си, но и за подарък на близките си хора. Изборът на подходящо ухание разкрива много за начина, по който възприемаме човека, на когото искаме да го подарим. Да поднесем парфюм на близък човек означава, че мислим много за него, интересуваме се от вкуса и предпочитанията му и искаме да му помогнем да подчертае личната си харизма. Когато търсим парфюм за подарък е важно не само забележителното ухание, но и добрата визия на парфюмния флакон. Избирайки стилен и красив парфюм за подарък, ще направим чудесна изненада, която ще бъде запомнена!

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Ароматите SoOud съчетават буйната страст на Ориента и фината...

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Сезонът на сватбите започна: Какъв парфюм да изберем за най-важния ден

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

В крак с модата – новите ни парфюмни попълнения, в които ще се влюбите

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив