Парфюми с вкус на вино

Както всички знаем, виното е мощен афродизиак. Но чудили ли сте се някога дали любимата ви напитка би могла да се представи и във вид на парфюм? Е, ако сте си задавали този въпрос, то не сте единствените. Неотдавна една парфюмна марка пусна в продажба аромати с нотки от различни сортове вино...

Какво ли не ни предлага днешният гениален маркетинг - кафе с аромат на вино, сладко желе с вкус на вино, а дори и сладолед, създаден на базата на червено вино. А колекцията от парфюми, вдъхновени от богатото разнообразие от аромати на различни видове вино, е отлично решение за истински ценители и гастрономи! По този повод решихме да ви представим кратък списък с парфюми, съдържащи нотки на вино и грозде.

Но първо нека поговорим малко за нотката на алкохол в парфюмерията. Тя е един от най-съблазнителните и красиви ухания, с които си служат парфюмеристите. Парфюмът с алкохолен акорд ви позволява да изпитвате нови емоции и преди всичко дава усещане за празнуване, честване, предстоящи партита и излети.

Хората, които предпочитат парфюми с алкохолни нотки, са смели, решителни и... весели, разбира се. Те знаят как да повдигнат настроението с помощта на една капка парфюм. Но парфюмните стилисти препоръчват тези аромати да се използват само за специални поводи - партита, рождени дни, дискотеки и вечерни излизания. Въпреки че любителите им често ги използват сутрин или през деня, за да повдигнат духа си.

Важно е да се помни, че акордът на вино, макар и популярен, не се използва универсално. Съвременните "носове" умело и хармонично съчетават нотките в пирамида с аромати, за да подчертаят пикантността, красотата и балансирането на парфюма.  

Парфюми с нотка на вино

Нотката на вино е красива и благородна, като употребата й е безкрайна. В съвременната парфюмерия тя се съчетава с разнообразие от различни компоненти и се използва както в мъжките, така и в дамските парфюми.

Eau du Soir, Sisley за жени

Sisley Eau du Soir се появява на пазара през последната година на 19 век. Парфюмът е елегантен, изискан и неповластен на времето. Уханието му има способността да покори въображението ви и да ви разходи из градините Alcazar в Севила, Испания. Освен нотка на вино, той съдържа още и такива на портокал, смърч, карамфил, грейбпфрут, момина сълза, мскус, роза, пачули, жасмин и кехлибар.

Opium Vapeurs De Parfum, Yves Saint Laurent за жени

Парфюмът представлява баланс от топли и чувствени ориенталски нотки, които сапреплетени умело със свежестта на Средиземно море. Хаактерът на аромата е топъл, гальовен и нежен. В ароматната композиция се съчетават нотки на розов пипер, мандарина, портокалов цвят, жасмин, тамян, ванилия, кехлибар, индийско орхче, дървесни нотки и пачули.

1Million Intense, Paco Rabanne за мъже

Paco Rabanne 1 Million Intense е парфюм за мъже, които все още търсят своето тайно оръжие, което да работи безотказно в съблазняването на жените. Нотките в аромата съдържат сила, мъжественост и чувство на привличане. Чувствената и елегантна комбинация съдържа канела, нероли, шафран, кардамон, мандарина, черен пипер, пачули, ирис корен, бяла кожа и сандалово дърво.

Ако вие имате свой любим парфюм с аромат на вино, можете да го споделите с нас в коментарите :)

Оставете оценка:

Подобни Статии

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Най-скъпите марки парфюми – аристократичната история на марката Creed

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Морските аромати, които ще ни накарат да мечтаем

Маркови Парфюми от Parfium.bg 100 % оригинални

Парфюм за среща

Към магазина

Последни публикации

Сладките парфюми, които обожаваме
Как да изберем парфюм за първа среща
Какво е нужно за производството на висококачествен парфюм
Как да откриете парфюм, който ви подхожда

Най-четени

Топ 10 на най-продаваните мъжки парфюми в света
Какво означават EDP и ЕDT – разликата между парфюм и тоалетна вода
Разликата между парфюм и тоалетна вода
Топ 10 на най-харесваните парфюми за всички времена

Архив